Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda holky! Tak my včera vyrazili na zdravotní procházku do lesa a začalo mi pěkně tvrdnout břicho a i to bolelo…večer mě to pekně tlačilo do podbřišku, tak jsem si říkala, že jsem to pěkně namohla a že se třeba něco rozjede. Do 3 hodin do rána jsem zaboha nemohla usnout, v posteli sem se nemohla nijak usalašit a dnes mi už nic není. Už si připadám jak blázen…na záchodě sleduju, jestli neodešla zátka atd.
Taky tak plašíte a pozorujete se?
V úterý jdu do poradny, takl jsem zvědavá na novinky. Pijete některá maliníkový čaj???
Mám ho sice koupený, ale ještě sem s ním nezačala. Do porodky to budeme mít hodinu cesty a čekám druhý…tak nevím, abysme to třeba pak stihli…
Ikdyž si říkám, že u prvního jsem rodila 22 hodin, tak asi není kam kvaltovat, ikdyž druhý prý bývá dřív… ![]()
Holky tak s tím křížem to mám to samý
kolikrát to bolí jak čert, hlavně při větší námaze, třeba po úklidu nebo tak…no a když lehnu do postele, tak mám co dělat, abych se třeba otočila na druhý bok nebo se zvedla…šílenýýýýýýýýý…
Evelinko
ten náš prďolka byl dneska neskutečně akční, mlel sebou uvnitř, že jsem nechápala…poslíčky mi přijde, že mám menší a míň časté než před dvěma třema týdny, tak nevím ![]()
jo a maliníkový čaj piju, moc mi chutná…četla jsem tady pár názorů, jak je hnusný a že se nedá pít, tak jsem byla moooc mile překvapená
![]()
Evelin,tak se strašně pozoruju,vždycky když se v noci zvedám na záchod (každou hodinu
) tak mám pocit že mi tím tlakem prdne voda
a na záchodě pak sleduju jestli ze mě neodchází něco navíc,připadám si jako cvok
každý píchnutí,tvrdnutí břicha mě přivádí k šílenství,jak dlouho ještě…
jsem už 39+4 tak už by se malýmu mohlo chtít ven ![]()
jarmísku
teda ty už to máš fakt za pár, může to být opravdu každou chvilinkou…
držím moc pěsti, abys měla pohodový porod ![]()
Jarmísku…tak to jsi o 2 týdny napřed…jsme na tom stejně! Ale ty už se určitě dočkáš každým dnem! Držím pěsti a těším se na zprávu, že už to máš za sebou! ![]()
Estrellitko…maliník mi teda taky vůbec nevadí!!! Malý má taky chvíle, kdy sebou mele o sto šest a pak zase dlouho klid. Ale už nevím, jak si lehnout…už je to v každý poloze nepohodlný a bolestivý…malý mě za to vždycky nakopne… ![]()
ahojky mě taky maliníkový čaj moc chutná dnes jsem byla na kontrole a zatím se nic nechystá no už aby to bylo
děkuju holky,však vy už to taky máte za pár
určitě dám vědět jak jsme to zvládli ![]()
tak já dnes na kontrole - otevřená na 1 prst, hlavička naléhá, ale monitor se doktorovi nelíbil, tak mi dělal UTZ jestli není omotaná pup.šňůra - naštěstí není. prý je vše v normě, ale pro jistotu jdu pozítří na monitor zase. Tak snad to bude v pohodě.
Jaké hodnoty máte na tom monitoru vy? Já tak 125-150 a 10-20, vůbec nevím co ty čísla znamenají. Minulý týden to bylo v pořádku a dnes to první číslo během těch 20 minut asi 3× začalo klesat až uplně na nulu, jen tak na vteřinu a zase to naskočilo. TAk vůbec nevím ![]()
Ahojda holky … tak jak jste na tom ? nějaké změny ? já jdu zítra podruhé do porodky a poprvé na monitory tak jsem zvědavá… už abych to měla za sebou a termín mám 21. a 27 jinak poslední týden mám bolesti v podbřišku jako bych měla dostat menzes tak jsem zvědavá kdy to přijde nejradši aby hned ![]()
Ahojda holky! Tak se taky hlásím po kontrole v poradně…prý se zatím nic nechystá…naprostý klid…na monitoru žádné kontrakce! Ty hodnoty…já tomu vůbec nerozumím, ale mám v průkazce zapsáno BF 145, AKC. 9, OSC 10. Prý je to ukázkové, ale nevím, co to znamená!?! Prý všechno v pořádku!!! ![]()
Další kontrola 11.1. ![]()
Ahojky, já aky začala pít maliníkový čaj, tak uvidím, jestli to bude mít nějaký účinek
, taky jsme zkoušeli sex - ale jednou stačilo teda
, dále prý ananas - no ale ten šel pryč horem i spodem, denně sprchuji bříško teplou vodou
. A myslíte, že nějaký efekt?
A že bych se nijak šetřila taky nemůžu říct, zvedám celkem těžší věci.. prostě se jí tam líbí..A jak spíte? já v sedoleh
a na zádech. jak se otočím na jakýkoli bok, tak si připadám, že mi praskne břicho jak se natahuje. Zítra jdu na měření a kontrolu - jako každý týden, tak doufám, že čípek se už trochu bortí, minule mi bylo sděleno, že malou cíti již prsty, ale čípek je stále pevný.. grrr…už se tak těším, aby se budu moct pořádně hýbat a nebudu jak kulička se kutálet..
jo a k tomu tvrdnutí…taky mi přijde, že mi tvrdne tento týden o mnoho méně než minulý týden, to bylo i několikrát do hodiny, teď jen občas během dne. Jsem počítala, že to bude více a více…
holky tak ja dnes byla taky na kontrole a vsechno v pohode…dr me chvalila, ze mame vsechno ukazkovy, jak kdybych to mohla ovlivnit
![]()
jinak otevrena jsem na prst, dalsi monitor mam 11.1.
to spani je hruza, konkretne vcerejsi noc des…bolelo me bricho, sla jsem snad 4× curat, porad jsem mela zizen, kazdou hodinu vzhuru, fakt des…dneska jsem to musela dospat ![]()
já taky v noci nespím, pořád lítám na záchod a vzbudím si při každém otočení.
tak to já v noci spinkám jak miminko, asi už pak nebudu mít možnost. Včera jsem byla na kontrole a pak na monitoru a zatím nic prcek pěkně kopal a daří se mu skvěle zatím se mu nechce do té zimi ani se nedivím