Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mojí ségru tam neposlal vůbec. Ale je pravda, že už je to 2 roky, tak se to dřív asi nedělalo.
Ahojda tak já byla dnes na OGTT no musím říct pěknej hnus chtělo se mi z toho zvracet
ale přežila jsem to, ale víckrát to nemusim
tak snad výsledky budou dobrý musím si zavolat gyndr v pondělí…no mojí ségře to před 4 lety nedělali a kolegyni v práci před 15 jo
tak koukám jako blázen ale řekla bych že na jednu stranu to je dobře kvůli zdraví mimíska ![]()
Až půjdu za 10 dní do poradny, zeptám se na to. Sice je těch vyšetření teď až dost, ale zase na druhou stranu pak máme větší pravděpodobnost, že budou miminka zdravá…a to je to hlavní!!!!!!!!!!! ![]()
dnes jsem byla na KO a výsledky na cukrovku dopadli dobře. Dálší kontola až 9.11. To mi bude dělat velký UTZ, tak se moc těším
Lennel, gratuluju k bezva výsledkům na cukrovku!
Jsem zvědavá, jestli mě to taky čeká. Vypadá to opravdu, že na to chodí všechny, ale moje mudra pořád nic. Příští úterý jdu do poradny, tak se na to raději zeptám. ![]()
Každopádně všem závidím, když už to máte za sebou! ![]()
Ahoj holky
Ráda se připojím k vaší diskuzi. Mám termín 21.1. a čekáme kluka. Četla sem jak tady píšete o těch testech na cukrovku… Mě je doktor taky nedělal, prý protože se to dělá jenom u rodiček nad 26let. Tak newím co dotor to názor, ale jenom sem chtěla napsat, že těm co to nepili tak žadný stres:-)
Ahoj přidávám se do diskuse. Jasně dělá se to až po 26 roce a nebo když sou nějaké rodiné dispozice k cukrovce. Já tam du 21.-ho, původně sem nechtěla, ale mamka mi říkala,že s bráchou tu cukrovku měla ,tak pro jistotu. ![]()
Tak tahle věková hranice se mě opravdu netýká…je mi 35 let, takže mě to určitě nemine…akorát ta moje MUDra na to asi posílá později!?! ![]()
Ono je to stejně v podstatě jedno. Když ti na tom vyšetření zjistí vyšší hladinu cukru, tak ti prý jen doporučí omezit cukry a pokud by ta hladina byla nějak moc vysoká, tak aby člověk musel pojídat nějaké prášky, tak to se zjistí i z moče a to (aspoň můj doktor) kontroluje každý měsíc. Takže kdyby si na to sestřička v poradně nevzpomněla, tak bych tam ani nešla.
Hlavně žádné stresy ![]()
Taky si myslím, že když tam nějaké podezření na cukrovku je, tak i test z moči už musí alespoň něco ukázat. Já mám pořád z testu z moči 0, tak myslím, že to bude dobrý! Ťukám!!! Jen přežít ten test! ![]()
Ahojte holky
Dneska sem 27tt konečně už se mi to nějak vleče od července sem na neschopence na rizikovém. Je to na nervy tak dloho být doma ze začátku mi doktor napsal vycházky 2hodiny za den. Pak 4hodky a ve čtvrtek neomezené vycházky tak aspon můžu konečně ven:-D Snad už to poletí přes ty vánoce… Jak to snášíte vy je taky někdo tak dlouho doma jako já?
Ahoj Verco-Judy, já jsem doma už od června a taky jsem 27tt. S vycházkama jsem to měla podobně, ale v tom horku, co bylo letos, jsem stejně venku nevydržela a omdlívala. Teď už mám taky delší, ale ne bez omezení. Rozdělila jsem si den do intervalů - dopoledne jdu se psem a uvařím. Odpo si projdu net, eMimino, MMB a FB, kouknu občas do města a vyvenčím pesaníka. Pak buď čtu, skouknu filmík nebo trochu poklidím. A začala jsem péct - novej koníček nezávyslej na vycházkách. Je fakt, že manžel přijde z práce vypovídanej a já mám tendenci s ním pořád něco řešit.
Myslím si, že teď už to poletí rychleji. Ještě nemám spooustu věcí, které musím do konce roku pořídit, kdyby chtěl malej dřív ven. Jo a taky si povídám s bříškem. ![]()
Ahoj C.H.
My sme právě v létě chtěli jezdit na bazén a tak. Takže to bylo nejhorší hlavně pro přítele, který nechtěl být doma, ale nějak se to zvládlo. Naštěstí sem s omdlíváním neměla problémy… I když nízký tlak mám pořád tak občas byly závratě, od začátku těhotenství mi měří 110/50:-( Prý mám pít kafe, ale z toho zase zvracím
tak je to takový začarovaný kruh:-)
Jinak psa nemáme, ale občas chodím ráno ven s kamarádkou s kočárem ma 10měsíčního syna. A taky ráda vařím skoro každý den:-) Že jsi začla stím pečením to držím palce já to kdysi zkoušela a nic moc
ted se mi do toho nechce bylo by to další sladké jídlo a stím se ted snažím bojovat:-)přibrala sem od začátku těhotenství 8kg kolik ty?
Jinak s přítelem to mám doma asi stejně.Přijede z práce cely zničený a já jak sedím celý den doma a čekám na něho bych si taky povídala a otravovala ho:mrgreen:
Jinak malej mě ted začal kopat i přes noc, jenom se mihnu a hned se probudí tak se mi ted hůř spí sem zvědavá jak to půjde dál ![]()
A jak si na tom ty?
Ahoj, já jsem 28tt a jsem doma od půlky září. Vycházky mám od 8 do 12 a od 14 do 17, takže to jde, ale jsou dny kdy je nedodržuji ![]()
Zatím se nenudím, manžel dělá noční, takže ráno spí, to musím být potichu, ale pak si volno užíváme spolu.
Přibrala jsem už 12kilo
, ale snad to půjde rychle dolu.
Malá kope taky nejvíc v noci. Nejvíc mi vadí, že si nemůžu lehnout na břícho, tak se mi totiž spí nejlíp.
Ahoj sem v 26t. Doma sem od konce září a vycházky mám od 14 do 18. Teď už je ale přes den stejně hnusně, tak to asi posunu o dvě hodiny, abych mohla aspoň do kina nebo tak. Ze začátku sem se celkem nudila, ale je dobré zavést si nějaký režim a ono to pak celkem utíká. Hlavně se hýbat ať člověk moc nenakyne ![]()