Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já byla na OGTT minulý týden, ten roztok se dal vydržet, ale to čekání bylo hrozný
Sice jsem sebou měla knížku, ale i tak. Chtělo se mi strašně spát a měla jsem hlad. 12.10 jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá jak to dopadlo.
lennel jéé tak to závidím že to máš za sebou já na OGTT jdu ve čtvrtek prý to bude tak na 3 hodiny bléé tak snad se to dá vypít mě každý strašný e to je fakt sladkej hnus
no tak uvidím sice nečtu knížky ale asi si nějakou s sebou vemu…doufám že by tam mohla být další nějaká mamina
![]()
ty jo jinak koukám nějak se nám to tu rozrostlo o pár maminek tak to je super… jinak si furt říkám že bych už měla začít něco kupovat ale stále se k tomu nemám furt máme jen kočárek ale ted po výplatě asi s přítelem půjdem na něco mrknout jako je postýlka a tak ![]()
ale ty pohyby mě nějak škádlí je to snad čím dál horší
už poslední 2 dny nemůžu moc spát vždy ve 4 ráno budíček..
a co vy ?
naše malá taky už dost kope,nejvíc večer. A když tatínek šáhne na bříško aby ji taky cítil, tak přestane ![]()
co se týče výbavičky, tak ještě doma nic nemáme. Kočár máme vyhlídnutý, ale ještě je brzo ho kupovat, doma ho nechci a tak ať u babičky nepřekáží. Postýlku budeme mít starou ještě po mě, jen ji taťka natře a je jak nová a koupí se jen nová matrace. Oblečení budu mít od ségry, ta má dvouletého chlapečka, ale naštěstí má většinu v neutrálních barvách, koupíme jen pár růžovýho aby jsme měli nové k doktorovi.
lennel tak to máte dobrý máma nemá už postýlku po mě tak bohužel no jinak kočárek máme u známých
no moc toho kupovat nechci ale budu muset jako prvorodička no ale nechci to přehánět jen to nejnutnější ale musím říct že už se strašně těšim až si jí pochováme
![]()
já taky. Těhotenství si užívám, ale chtěla bych ji mít už u sebe. Jak se bude vaše malá jmenovat??
vybrali jsme Karolínku
jen budoucí babičce se moc to jméno nezdá, ale neudělá nic
čím víc malou cítím tak sem občas na vážkách a chvílema nadávám že to bolí
a když jí necítím tak se zase bojím jestli je všechno v pořádku ale dneska mě bolí břicho docela dost ale to mám asi z práce. a co ty ? ty jsi taky prvorodička ?
Ano, bude naše první. Povedlo se nám to hned napoprvé. V únoru jsme se domluvili na svatbě a že vysadím prášky s tím, že se budeme ještě chránit, aby se tělo vyčistilo od antikoncepce, že se začnem snažit až po svatbě v červenci. Jednou jsme to neuhlídali a malá s náma byla už u oltáře ![]()
jéé tak to je skvělí mi jsme se snažili 2 roky a nic až jsem to zjistila že jsem těhu týden po mých narozeninách tak jsem z toho byla vykulená protože jsem to nečekala snad mě to i zaskočilo
ale ted jsme stastný oba s přítelem a svatbu jsme řekli že možná někdy časem … tak nikam nespěchám
Holky, my když kupovali kočárek pro první dcerku (2,5 roku), tak nám ve více obchodech nabízeli možnost objednat kočárek a po dodání na prodejnu o uskladnění tam u nich až do porodu. Jinak dodací lhůta byla docela dlouhá, když jsme nevybrali přímo barvu, která byla na obchodě, my jsme kupovali necelé 2 měsíce před porodem, ale už to bylo jen tak tak tedy s těmi dodacími lhůtami.
Nám s přítelem vyšlo těhotenství také snad na první, možná na druhý pokus. Podle výpočtů to vypadá, že jsme to zvládli 2 týdny po vysazení antikoncepce
řekli jsme si výhledově a je to tu. Jinak co se týče výbavičky - mám už i nějaké hadříky, neodolala jsem:) kočárek bude tak za měsíc, také mi to přijde ještě brzy. Těšíme se:)
To je moc hezké, že se vám to takhle hezky povedlo..ty jo, po dvou letech, to je docela dlouhé čekání, takže super fakt, že nakonec to takhle hezky dopadlo.
My jsme nemuseli tak dlouho čekat, v podstatě napoprvé jak u prvního, tak nyní u toho druhého těhotenství. Co se týče svatby, nějak jsme dospěli k tomu, když jsem podruhé otěhotněla, že by bylo lepší dát tyhle záležitosti do pořádku, jmenovat se všichni stejně…stejně už mi všichni říkali příjmením, které nosila dcerka po tatínkovi.
Tak nám se taky zadařilo napoprvé, ačkoli jsem byla smířená s tím, to určitě bude nějakou dobu trvat, když jsem cca 8 let brala antikoncepci. Kočárek budeme brát přes e-shop v listopadu, kdyby se malej rozhodl, že nechce čekat na termín. Pár oblečků podědíme, ale jinak musíme vše kupovat nové. Tak to pak bude pro druhé dítko.
já brala prášky 11 let, tak jsem se bála, že to hned nepůjde a ono to šlo.
C.H nebojíš se toho e-schopu? kvůli reklamaci a tak? já myslím, že ty ceny jsou přibližně stejné jako v obchodech, ne?
já mám pocit, že kočárkové e-shopy mají většinou i kamenné obchody, resp. hodně dodavatelů dodává kočárky jen těm e-shopům, které mají i ty prodejny..Ale mnohdy přes e-shop jsou lepší ceny, co já si pamatuji, když jsme objednávali…a kvůli reklamaci se hold zajede snadno do toho kamenného.