Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
E-Shop o to, že cena je opravdu nižší - vychází to na 9.000,– sporťák i s hlubokou korbičkou. Navíc tenhle kočárek mají od nás nejblíž v Praze (170 km). Doufám, že reklamace nebude třeba. Původně jsem chtěla právě kvůli té reklamaci kupovat kočár v místě bydliště, ale jak už jsem psala dřív - nakonec jsem vybrala Britax B-smart místo Dorjanu (kvůli možnosti nacvaknout kvalitní autosedačku, váze i celkové ceně). Navíc e-shop je distributora po ČR, takže by se k němu ten kočár v případě reklamace musel dopravit tak či tak.
Jinak zítra jdu taky na OGTT, ale už dnes mě deptá to, že nesmím 24 hodin sladké ani ovoce. Od začátku těhotenství jsem na sladkém přímo závislá.
Ahoj C.H., na OGTT jdu v pátek…tak Ti zítra držím palce, ať Ti to tam uteče a ať máš pak dobré výsledky. Mně přijde nejhorší to čekání ty tři hodiny, kdy nesmím nikam odejít, když tam nebudu mít doprovod..to bude dlouhé.
já tam byla jen 2 hodiny. Musela jsem tam být už v 6.45, vzali mi krev, vylila jsem roztok, 2 hodiny čekala
a zase krev a šla jsem domu. Přeji vám ať vám to uteče.
Jana: Děkuji, snad to dobře dopadne. Mě je doteď bez nasnídání špatně, tak nejhorší bude dorazit k odběru krve - po tom se mi pravidelně sníží tlak a chce omdlít - a pak vydržet ty 2 hodiny nejíst. Manžel je bohužel na služebce, takže musím sama. Nevíte, jak rychle se dozvíte výsledek? Už jsem si domů pořídila odměnu - holandské wafle plněné sirupem. ![]()
Lennel: Pochopila jsem správně, že jsi to nepila? Pokud ne, tak promiň. Já, jak čekám první mimi, tak jsem ze všeho vykulená. Taky bych nerada něco zanedbala. A to už jsme absolvovali fakt kdeco (genetický rozbor rodiny, amniocentézu, kardiologii). Moje mamka měla jen pár ultrazvuků, tak netuší, co vše obíhám s malým já.
Jinak malej Alexandr hezky kope, tak mám pocit, že je to silný miminko.
moooc se omlouvám, to byl překlep. Mělo tam být vypila a ne vylila ![]()
k těm výsledkům - sestra v laboratoři mi řekla, že výsledky budou druhý den u doktora, ale když mě tam doktor posílal, tak neříkal nic o tom, že si mám zavolat nebo přijít, tak čekám až půjdu na kontrolu. Myslím, že kdyby to bylo špatné, tak by mi zavolal.
lennel píše:
k těm výsledkům - sestra v laboratoři mi řekla, že výsledky budou druhý den u doktora, ale když mě tam doktor posílal, tak neříkal nic o tom, že si mám zavolat nebo přijít, tak čekám až půjdu na kontrolu. Myslím, že kdyby to bylo špatné, tak by mi zavolal.
No, s tím já mám blbé zkušenosti. Gynekolog mi řekl, že pokud se mi do týdne neozve ohledně výsledků genetického screeningu, tak je vše o.k. Neozval se, tudíž jsem předpokládala dobré výsledky. Pak mi až za 3 týdny volal, že byl na dovče a že musím nutně na genetiku a jemu ať se ozvu, až budu mít výsledky z genetiky… Dovedete si představit, jak jsem hysterčila. Nejhorší bylo, že mi neřekl, co ve screeningu vyšlo špatně, tak mě hned napadalo to nejhorší. I když mám vystudovanou psychologii (tím hůř - vzponěla jsem si na všechny genetické vady)a vím, že screening je jen síto, stejně jsem byla dost vykolejená. Ještě, že výsledky prvního rozboru mi z genetiky volali do 24 hodin. Takže já si minimálně na gyndu ohledně výsledků zavolám.
Před OGTT se nesmí 24 hodin sladké???? To jsem nevěděla. Četla jsem na netu, že by se právě neměla držet žádná zvláštní dieta, aby nebyly výsledky zkreslené. Jen že minimálně 10 hodin před odběrem krve se nesmí nic jíst ani pít. I lékařka mi řekla jen ať přijdu nalačno a nemám nic pít… tak nevím.. jdu tam zítra a dnes jsem měla sušenku a čokoládový tvaroh…??? ![]()
Lluucckkaa: Mě sestřička na gyn kladla na srdce, že den předem nemám jíst žádné sladké a ani ovoce ne. A jíst nemám od půlnoci. Dokonce mi zakázala po půlnoci i pít. Ale ptala jsem se přímo v laboratoři nemocnice, kam jdu, a laborantka mi řekla, že pít můžu ale neslazený. A samozřejmě nalačno. Myslím, že je to proto, že se ti v krvi nějakou dobu drží cukr, který jsi mohla mít i jen nárazově, a mohlo by to vyjít falešně pozitivně. Kdyžtak to před odběrem krve řekni a uvidíš, co ti sestra řekne.
jéé, tak děkuju za radu. Řeknu jí o tom.. Už budu pít jen vodu radši:)
mě taky doktor řekl jen ráno nalačno. Den předtím jsem normálně jedla a pila, ani už neví co.
Ahoj.
Tak OGTT máme vpořádku. Sice jsem měla svůj klasický omdlívací stav, jako po každé, když jdu na krev na lačno (holt mě dorazilo, že se pak ty 2 hoďky nesmí nic jíst a můj nízký tlak), ale víc vykulený z toho byli v laborce než já.
Akorát mě teda položili na lehátko hlavou nahoru, ačkoli se při omdlívání nahoru dávají nohy, aby krev zásobovala ty hlavní orgáy… Ale rozdýchala jsem to. Výsledky jsem měla do do 10 minut po 2. odběru. Teď se ještě lehce najím a jdu se z toho vyspat. Všem přeju testy bez omdlívání a jen dobré výsledky. ![]()
Tak je to dobrý, u mě byl test v pohodě. Ani to nebylo tak strašný, ta sladká voda:-)
Ahoj holky! Já jsem ve 25.tt, do poradny jdu až ve 27.tt a doktorka zatím o testech na cukrovku nic neříkala. Tak doufám, že na něco nezapomněla!
Závidím vám, že už to máte za sebou. Jinak čekáme druhého kluka! Holčičky se nám nedaří!
Hlavně, ať je mimísek zdravý!!!!!!!!!!
ten test se má dělat mezi 25. - 28. tt., tak se na to zeptej a ještě to v klidu stihneš
Nejdůležitější je, aby bylo mimčo zdravý, holčička bude třeba příště ![]()