Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anaj37 tak mě napadlo, máte už vybraného lékaře pro malé? My právě vybírame a vůbec nevím koho ![]()
Čau holky!! Sice nejsem zrovna z Brna, ale termín mam psanej 21.03.
Dnes mě bolí celé tělo, máte to podobný??
@Trpaslice28 píše: Čau holky!! Sice nejsem zrovna z Brna, ale termín mam psanej 21.03.
Dnes mě bolí celé tělo, máte to podobný??
Ahoj, to nevadí, klidně se přidej:) Já mám rizikové tak jen ležím a záda skoro necítím! A jak jsi na tom s přípravama?
Rizikové? Tak to moc držim palce ať je všechno v pořádku..
S přípravama si myslim že jsem na tom docela dobře, snad už mam vše. Jen ještě teploměr
a jednu kojící podprsenku ![]()
Taky přemýšlím nad sterilizátorem do mikrovlnky..
@Trpaslice28 píše:
Rizikové? Tak to moc držim palce ať je všechno v pořádku..
S přípravama si myslim že jsem na tom docela dobře, snad už mam vše. Jen ještě teploměra jednu kojící podprsenku
Taky přemýšlím nad sterilizátorem do mikrovlnky..
My uz snad taky máme skoro všechno, ještě vaničku, podprsenky a náhradní prostěradla a chcem malýmu namalovat obraz, tak to až po 36 týdnu:) Já ležím kvůli krátkému čípku (17mm), doktoři vyhrožovali před týdnem, že rodím, ale zatím je to ok, nemám bolesti, břicho měkké, ani poslíčci zatím, tak snad to alespoň do toho 36 doklepem a pak už bude každý den dobrý:)
Obraz? Jako na stěnu do pokojíčku? A bude to tedy klučina, tak to máme stejné
A jméno máte? Vážně moc držim palce aby bylo vše o. k. hlavně to chce klid pro maminku.. Ale je to náročné nic nedělat že?? ![]()
@Trpaslice28 píše:
Obraz? Jako na stěnu do pokojíčku? A bude to tedy klučina, tak to máme stejnéA jméno máte? Vážně moc držim palce aby bylo vše o. k. hlavně to chce klid pro maminku.. Ale je to náročné nic nedělat že??
No to teda je, ale pro mimi všechno:) Ano, bude to chlapeček a jméno jsme měli by rané už od začátku, bude to Aron a Váš:)? Jj obraz chcem na stěnu na plátně někam k přebalovacímu pultíku:) Teď jsem už klidnější, protože ležím doma, v nemocnici to bylo na psychiku neúnosné, šla jsem na revers, nikdo tam nebyl schopný pořádně nic říct a co mě vytočilo úplně, když jedna paní dr neuměla z utz určit délku čípku a koukala do nějakých tabulek a pak mi to musela změřit nějaká jiná dr. Naměřily 14mm, ikdyž 3 dny před a 3 dny po mi moje dr a primář v nemocnici naměřili 17mm. No asi chápeš, jak mi bylo… Naštěstí měla moje Dr pochopení a nařídila velmi přísný režim ležení, ale doma:) Beru magnesium 8 tablet denně, snad to vydržíme:) A kolik malý váží? Náš měl před týdnem cca 1550g.
Tak mě napadlo holky, máte nějaké stryje nebo zatím ok držíte? Já má břicho zatím bez, ale prsa trošku popraskala:( a kolikkg máte nahoře? Já už cca 13, snad se vejdu do 20!
Jo a pak věř doktorům že? No a na kontroly máš chodit jak často?
Aron - to je krásný jméno.. My jsme už od začátku rozhodnutý pro Šimona.
Před týdnem měl cca 1900g.
13 nahoře to buď ráda, já mam už 18 a bude ještě hůř
Možná to bude i tím, že jsem přestala kouřit, no jsem zvědavá jak to budu shazovat. Ale strie na štěstí ještě žádné, mažu se krémem Bonella, ale uvidíme až po porodu ![]()
@Trpaslice28 píše:
Jo a pak věř doktorům že? No a na kontroly máš chodit jak často?
Aron - to je krásný jméno.. My jsme už od začátku rozhodnutý pro Šimona.
Před týdnem měl cca 1900g.
13 nahoře to buď ráda, já mam už 18 a bude ještě hůřMožná to bude i tím, že jsem přestala kouřit, no jsem zvědavá jak to budu shazovat. Ale strie na štěstí ještě žádné, mažu se krémem Bonella, ale uvidíme až po porodu
Na kontrolu jdu 12.2., prý kdyby cokoliv bylo, tak mám přijít dřív, ale raději ať neběhám a ležím. Tak Šimon se mi taky moc líbí ![]()
To já jsem taky zvědavá, jak to shodím ![]()
To má malý super váhu, náš je zatím drobek, ale snad nabere hodně ještě:)
Jj, hlavně být v klidu, to je rozumné..
Určitě nabere co potřebuje.. ![]()
A můžu se zeptat kolik Ti je let? A asi první mímo to bude že?
Do porodnice jsi už připravená? Teda já se ale vyptávám co?? ![]()
Jsem ráda že jsem našla hodně spřízněnou dušičku v tomto velkém očekávání ![]()
@Avonte píše:
Já vím, že podle tabulek je to přesně, jen, že kolem jsou sama velká miminka, tak mi to příjde málo, ale Dr říkala, že to je ok:) ty vyztužený podprsenky jsou super, nevypadají tak „maminkovsko“:)
Tak podle velikosti svat. satu jsi hubenoucka, tak mimco nebude obrik
Jinak doktorku uz mam vybranou asi od rijna, hledala sem na netu v blizkosti bydliste a podle recenzi, na zacatku roku jsem volala do ordinace a mimi mi zaregistruji
Ja mam navrch 8 kg, az se sama divim, protoze obecne jsem zrava a byla sem silnejsi i pred tehu…strie zatim nemam a to se prakticky nemazu, prisuzuju to tomu, ze sem mela speky-bricho uz pred, tak kuze je zvykla
Já vím, že podle tabulek je to přesně, jen, že kolem jsou sama velká miminka, tak mi to příjde málo, ale Dr říkala, že to je ok:) ty vyztužený podprsenky jsou super, nevypadají tak „maminkovsko“:)