Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A já teda jdu na další kontrolu 22.11.,už jsem se dovolala,tak jsem zvědavá. Ale jdu k chlapovi,protože moje dr.je na mateřské a chodí na 4h v týdnu a nemá volno,tak nic. Nejsem zvyklá na chlapy gyndare ![]()
Ahoj holky. Tak jsem byla na krvi a na scr jdu na svoje narozeniny 16.11. ![]()
Holky, chci se zeptat; moje kamaradka ted ceka druhy mimco, v prvnim tehotenstvi mela ze screeningu falesne pozitivni vysledek, kvuli kteremu musela podstoupit amniocentezu (doufam ze to nepletu, proste odber plodovky)… a na zaklade zkusenosti rozhodla v druhym tehu na prvotrimestralni screening nejit, ze na to pak jsou jiny testy… taky by me zajimalo:
1. Jste tu nektera, ktera na prvotrimestralni screening nechcete a proc, nebo jestli vubec zvazujete, ze nepujdete
2. Vas nazor na vec
Ja se tam urcite teda chystam. Jo a nechci vyvolat hadku mezi dvema nazorovyma skupina (pokud tu jsou), tak prosim se chovejte k sobe hezky, i kdyz ma na vec nekdo jiny nazor - ma na to totiz pravo a je to kazdyho vlastni zodpovednnost za vlastni mimco
![]()
Já nad tím uvažovala, že půjdu, ale nejsem ještě rozhodnuta na 100%. Vím, že sestra byla a byla z toho jen vystrašená. Řekli jí, že miminko je hooodně malé, má náběh na rozštěp a prostě mnoho negativního. Má ale krásnou a zdravou holčičku! Kolegyně taky na tom byla a prej jí taky říkali něco negativního a má nádherného zdravého chlapečka. Takže si říkám, jestli vůbec jít, když ty údaje jsou fakt nepřesné a maminku jen vyplaší.
Ale zatím jsem vím rozhodnuta jít, protože chci mít informace o drobečkovi.
Ahoj holky, teď jsem tady pár dní nebyla, zdravotní stav mi to nedovolil
proběhla jsem těch 30 stránek, co jste si napsaly a všem moc gratuluju
@GoldGirl já jsem ti říkala, že se ukáže. Mám velkou radost
Jinak my jsme to včera řekli mým rodičům, ačkoliv jsme htěli počkat měsíc do mamčiných narozenin. Pořád se mě ptali, co mi je a už mě nic nenapadalo. ![]()
@Sam4077 já tento screening považuji za jeden z nejdůležitějších vyšetření vůbeca a ani by mě nenapadlo na něj nejít. Pokud vyjde nějak špatně, pak to potvrdí nebo vyvrátí odběr plodové vody. Pro mě lépe vystrašit ve 13. Týdnu než mít postižené dítě.
@Sam4077 Také mně nenapadlo tam jít, ale zase chápu i druhou stránku. Nicméně já také půjdu, pač jsem hrozně zvědavá ![]()
@Sam4077 píše:
Holky, chci se zeptat; moje kamaradka ted ceka druhy mimco, v prvnim tehotenstvi mela ze screeningu falesne pozitivni vysledek, kvuli kteremu musela podstoupit amniocentezu (doufam ze to nepletu, proste odber plodovky)… a na zaklade zkusenosti rozhodla v druhym tehu na prvotrimestralni screening nejit, ze na to pak jsou jiny testy… taky by me zajimalo:
1. Jste tu nektera, ktera na prvotrimestralni screening nechcete a proc, nebo jestli vubec zvazujete, ze nepujdete
2. Vas nazor na vecJa se tam urcite teda chystam. Jo a nechci vyvolat hadku mezi dvema nazorovyma skupina (pokud tu jsou), tak prosim se chovejte k sobe hezky, i kdyz ma na vec nekdo jiny nazor - ma na to totiz pravo a je to kazdyho vlastni zodpovednnost za vlastni mimco![]()
Ahoj, ja nejspise pujdu ale pokud by se ukazal downuv syndrom, miminko bych si i tak nechala
Tez jsem ovsem cetla a slysela od znamych, ze az neuveritelne casto vyjde neco, co tak neni.
@GoldGirl To je hrozný, když se budoucí maminka dozví něco negativního a pak to není třeba pravda
věřím, že takto jde hodně budoucích maminek na potrat a třeba i zbytečně ![]()
@GoldGirl tam ti nikdo neřekne, jestli bude nebo nebude mít Downův syndrom. Tam ti řeknou, jaká je pravděpodobnost a pak ti doporučí a je samozřejmě na tvém zvážení, jestli jít na odběr plodové vody. Mi u první dcery vysla pravděpodobnost cca 1:25000, tak jsem samozřejmě nesla. Kdyby mi vysla 1:250, tak jdu.
@Katuska26 Tak samozrejme, chapu. Chtela jsem tim rict, ze geneticka vada by pro me nebyla duvod k ukonceni tehotenstvi. Jsou zeny ktere si tuto cestu zvoli a ja jim to nemam za zle.
@Veerousek Ja kudy chodim, tak slysim jak jim vychazi neco zleho a pritom je vse v poradku. Mam hodne velke tuseni, ze je vse jen tak udelane aby lekar mohl zenu poslat na ty drazsi testy za 12tis. Je to obrovsky business jelikoz jaka maminka nezaplati aby vedele ![]()
Holky, a kdo mate už prcky,ještě se chodí v 16tt na ty tripple testy? Před deseti lety to bylo,ale zda to je ještě teď?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat