Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Hanullak vítej, zase dvojčátka to už tu jsi min. Třetí gratuluji ![]()
@Sasori hihi mimi ti sežralo mozek dost dobrý, teď máme tehu demenci pak to bude mlíko v hlavě ![]()
@Sam4077 hele a byla na skrininku nebo na triplle testu? Triplle jsou totiž zdarma a jsou velmi nepřesné s klamavé,, kdežto skrinink se platí (u nás 1500kc) a ten je mnohem přesnější.
@Katuska26 souhlasím taky to považuji za nejdůležitější vyšetření v celém těhotenství. Já třeba vím že manžel by postižené dítě nevydychal
i když i tím skrininkrm nezjistis vše
@sonci82 já když jsem byla s dětmi na skrininku tak už jsem na triplle nemusela
Mě doktor rikal, že na příští kontrolu se mám rozmyslet zda půjdu na screening, který se dělá kolem 12. týdne nebo až na triple testy v 16. týdnu. Takže jsem z toho pochopila, že pokud nepůjdu na screening, tak stejně musím absolvovat ty triple testy.
Za mě rozhodně screening. Je přesnější a jak už někdo psal popř. se dá vzít plodová voda, ze které se zjistí vývojová vada.
Ale taky je pravda, že doktoři na genetice maminky rádi straší a rádi je ženou po různých vyšetřeních. Přece jen je to věda v začátcích.
@Dannylinka píše:
@sonci82 Mám celý život doktora (Už tretiho) bývají citlivější
Suhlasim, taky mam radej dr.chlapa, jsou fakt hodnejsi a citlivejsi
![]()
@Sasori když jste čekala dceru před 7 lety, tak uz tehdy můj lékař považoval triple za zastaralý, dnes snad už na něj žádný ženy neposílá… Za mě určitě 1.screening a pak ultrazvuk kolem toho 20. Týdne.
@Sam4077 Ahoj, já se na něj objednaná 3.12., vlastně jsem ani neuvažovala, že bych na něj nešla…vystrašená jsem byla/jsem před každou prohlídkou/kontrolou a tohle beru jen jako další vyšetření a případné doporučení do budoucna ![]()
@Zupina jj, screening se platí všude, ale zkus se mrknout na benefitní program tvé zdravotní pojišťovny, moje má balíček pro těhotné a zrovna na tohle přispívá částkou 1500 ,–)
Tak holky ja jsem byla vcera na prvním vyšetření a byla tam jenom tečka takže cca 4 tyden teprve ale je mala pravděpodobnost, ze tam jsou dve tečky ???? tak jsem zvedava ![]()
@sonci82 Ahoj, posílám doporučený postup od svého gyn., který jsem dostala včera, je docela pokrokový, takže to určitě bude podle poslední módy ![]()
@Dannylinka píše:
Ahoj holky. Tak jsem byla na krvi a na scr jdu na svoje narozeniny 16.11.
No vidíš, tak to jdeme spolu, chi ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat