Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ruth90 píše:
Ahoj holky, jen skrz to plavani - je to uplne stejny jako s tim jidlem.. ja chodim plavat s malou od zacatku tehotenstvi, ptala jsem se na to doktorky a ta se divila, proc se ptam, pry jen hlidat, abych neprochladla a dostatecne se myt, kdyby se rozjizdel nejaky zanet, tak prijit, ale jinak v pohode
podle jedny knizky je plavani jedna z doporucenych aktivit pro 1. trimestr.. takze si opravdu nevyberete, co doktor to nazor..:D
No a teď babo raď
To je fakt šílené, jak se na vše liší názory… Já třeba hodně řešila léky - trpívám na ekzémy a kožařka mi říkala, že nějaké krémy mohu používat jiné na. A když se dívám na ty doporučené, tak na příbalovém letáku, že to není moc vhodné v těhotenství.
Holky a děvčata, dnes jsem byla na 2.UTZ..jsem 8tt a pan doktor mi oznamil, ze to jsou dvojcata.Jsem v naprostem soku, s timhle jsem nepocitala, ale beru to tak, ze nas ceka dvojnasobne stesti
ceka nektera z vas taky dvojcata? ![]()
@PavlínaK33 píše:
Holky a děvčata, dnes jsem byla na 2.UTZ..jsem 8tt a pan doktor mi oznamil, ze to jsou dvojcata.Jsem v naprostem soku, s timhle jsem nepocitala, ale beru to tak, ze nas ceka dvojnasobne stesti![]()
ceka nektera z vas taky dvojcata?
Jeee nadhera obrovska gatulace, dvojita radost
Mate v rodine dvojcatka? ![]()
@GoldGirl píše:
Holky, tak tam jeNejsem 7+1 ale 6+5 a slysela jsem srdicko
Super zpravy! Muselo se ti ulevit, vid
![]()
Holky tak k té kole/kofole - hodně jsem to řešila minulé těh., protože jsem byla těhotná přes léto a co jiného studeného si dát, když ne pivo, tak kofolu. A našla jsme tabulky s obsahem kofeinu - jedna káva obsahuje tolik kofeinu, co dva litry kofoly. Takže řešit kolu/kofolu fakt nemá cenu ![]()
Ad plavání: jak plavání dětí, tak plavání těhotných podléhá větším hygienickým nárokům, takže se infekce opravdu nemusíte bát ![]()
@mimka678 píše:
No to jak bych cetla o sobeTaky ujizdim na mandarinkach a tlacenke, jenze drubezi
A jist musim casto, jinak je mi desne spatne..
Snad se to uz zlepsi..
Pridavam se k madarinkovejm fanatikum
plus ted hodne frcim na citronech - uplne nejlepsi je celej citron vymackat do pullitru a zalejt ho studenou sodovkou ![]()
Gratuluji všem ženám, co měly dneska úspěšnou kontrolu ![]()
Jinak si myslím, že když je speciální plavání pro těhotné, tj. není v bazénu, kde je veřejnost, ale u nás je třeba plavání pro těhotné v nemocnici ve speciálním bazénku, tak mě nějaká infekce ani nenapadla. Myslím, že by to jinak nenabízeli a nedoporučovali. Jinak je podmínka mít těhotenskou průkazku a tu většinou dávají na konci 1. trimestru, tak právě chci chodit od příštího roku a tak snad to bude v pohodě.
@Sam4077 ani mi nemluv
Ja si byla takrka jista ze je to ztraceny takze kdyz zapla zvuk a ja slysela srdicko, neverila jsem.
Jinak holky, mate uz nekdo mleko?
Ja vcera mela bile bradavky tak jsem to zmackla a kapicka ![]()
@mimka678 holky dobrý Dr pozná pohlaví už na skrininku ve 12tt ,od 16tt už je to vidět normálně pokud je Dr šikovný
@GoldGirl píše:
@Sam4077 ani mi nemluvJa si byla takrka jista ze je to ztraceny takze kdyz zapla zvuk a ja slysela srdicko, neverila jsem.Jinak holky, mate uz nekdo mleko?
Ja vcera mela bile bradavky tak jsem to zmackla a kapicka
Tak je super, ze se to povedlo ![]()
Jj, mam taky, ale nema se to mackat, koukni na net ![]()
@Katuska26 hihi tez už jsem se tady na to ptala, můj muž má ten samý problém,za měsíc mu bude 42 a pořád tvrdí že je na to už starý on až tak s dítkem dalším nesouhlasil ale stalo se tak to přijal, ale taky nadává že mu bude 50 a malému 8, mě bude 35 v červnu tak to jsme na tom hodně podobně
Holky,kontrola v pořádku,2 tam jsou stále a srdíčka bila
Jsem 7+3. A z IVF centra mě vyřadili a musím se do 14 dní objednat na gyndu na vystavení prukazky ![]()
@PavlínaK33 skvělý,nejsem tu sama ![]()
Jo a můj muž je o 4r mladší než já,takže mu bude 32,a narozky máme 2 dny od sebe ![]()
Jinak já mám doma stále v lednici Coca-Colu a občas si chodím loknout,nebo max skleničku,ale včera třeba nebylo potřeba. Vím o holce,které bylo blbě celé těhotenství,že fakt zvracela až do porodu a byla živá jen na Cole,takže no stres ![]()
Jediný,co si taky nedám tak je hermelín,mám ráda smažený nebo z trouby,ale ty plisnaky ozelim. Paštika občas se může,stejně kolikpak ji sníte
takže od každýho něco a je to ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Snazim se na to nemyslet. Ani na to nemam moc cas. Mame doma 8letou Nikolku 2letou Petrusku a ve vychove 3leteho synovce.