Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lemur84 a manžel v pohodě? Tomu mému pořád říkám, že dnes je to úplně běžné, ale on pořád jede svou ![]()
@CoComela přesně to mu říkám, akr říká, že budu tlačit kocar a invalidní vozík
že se tomu malému budou spolužáci smát.
@Katuska26
Vůbec se nestresuj, můj přítel má 46 let. Vůbec na to nevypadá ![]()
@Sam4077 píše:
No asi to tak bude, pac ja minuly tyden dr rikala, ze nezbracim, ale ze je mi po jidle blbe… no a on mi rika, tak si kupte colu, to zklidnuje zaludek.. ja na nej cucim a rikam a to se smi? A von se mi smal a rika, ze kdyz do ni nebudu lejt rum, tak ze jono tal si davam treba sklenicku denne (ted ale uz pet dni ne…) jinak cerny caj piju normalne (tak 2× denne), kafe jsem si koupila domu bezkofeinovy a v praci si udelam tak jednou do tydne maly latte, alle tak tam kafe neni mnoho
Spis mam problem s jidlem… ze nemuzu tatarak a morsky ryby, s tim jsem se smirila… ale holky; ja mam TAKOVOU chut na naklados hermos…
ale to se taky prej nesmi
… pritom miminko si ho faaakt preje
![]()
No prave, ze ty chute jsou silnejsi a ono zase nesmi se nic prehanet, mne jeste dr.rikal, zadna jatra, ani tresci jatra, tatarak, sushi a maso poradne tepelne opracovane
Koukam, ze mi vubec nechybi sladke, ale ujizdim na bananech a mandarinkach
Tak aspon ty vitaminky a snazim se aspon jedno dve rajcata za den a nekdy i okurku, kousek papriky, no po te se mi odkrkava ![]()
@Sam4077 @mimka678 No kafe já nepiju, takže s tím problém nemám, ale kofein je i v té kofole. Já si myslím, že nic se nemá přehánět, ani dopřávat si toho hodně, ale ani vše striktně vůbec.
Já bych si i ten hermoš dala, když to tělo chce. Tam by měl být problém hlavně, pokud je to z nepasterizovaného mléka a to holky ve vícero diskuzích psaly, že snad u nás ani žádný takový sýry nejsou. ![]()
@mimka678 píše:
No prave, ze ty chute jsou silnejsi a ono zase nesmi se nic prehanet, mne jeste dr.rikal, zadna jatra, ani tresci jatra, tatarak, sushi a maso poradne tepelne opracovaneKoukam, ze mi vubec nechybi sladke, ale ujizdim na bananech a mandarinkach
Tak aspon ty vitaminky a snazim se aspon jedno dve rajcata za den a nekdy i okurku, kousek papriky, no po te se mi odkrkava
Ty játra to stejný.
Máme je dnes v práci k obědu (teda maso a na tom játra a zapečený sýrem), tak jsem se taky ptala a říkala, že normálně můžu. Jen že neví, jestli to při těch mých nevolnostech snesu, že snad jedině na olivovém oleji jen tak na přírodno.. ale že bych je nesměla, to vůbec.
Pak aby se v tom člověk vyznal teda.
@Paola86 píše:
@Sam4077 @mimka678 No kafe já nepiju, takže s tím problém nemám, ale kofein je i v té kofole. Já si myslím, že nic se nemá přehánět, ani dopřávat si toho hodně, ale ani vše striktně vůbec.Já bych si i ten hermoš dala, když to tělo chce. Tam by měl být problém hlavně, pokud je to z nepasterizovaného mléka a to holky ve vícero diskuzích psaly, že snad u nás ani žádný takový sýry nejsou.
Nekde psali, ze cerny caj je silny jak kafe, takze hodne kofeinu
Jeste ze se mi kava hnusi..Brr
Tak ja mela chute na zavinace a tlacenku s octem a cibuli, syry me vubec neberou..ani mlecne vyrobky co neni dobre..
Aspon si udelam bananovy koktejl s chia seminkami ![]()
Já měla holky šílenou chuť na paštiku. Nějakou dobu jsem odolávala, ale pak si stejně dala. Na co mám ale pořád chuť jsou mandarinky, ananas a různé přesnídávky.
A je pravda, že tolik sladkých jogurtů jsem snad nikdy nesnědla (vždy jen bílé, neslazené). Chtěla jsem se pustit do diety (vynechat sladké a pečivo), ale vzhledem k žaludku, který niěkdy zlobí, to nejde. A co mi teda vadí, je maso. Mimi chce ze mne asi vegetariánku ![]()
@Paola86 píše:
Ty játra to stejný.Máme je dnes v práci k obědu (teda maso a na tom játra a zapečený sýrem), tak jsem se taky ptala a říkala, že normálně můžu. Jen že neví, jestli to při těch mých nevolnostech snesu, že snad jedině na olivovém oleji jen tak na přírodno.. ale že bych je nesměla, to vůbec.
Pak aby se v tom člověk vyznal teda.
No tak ja se drzim toho, co rikal dr. duveruji mu a kdyz rika, ze jatra skodi, jelikoz ma hodne vitaminu A, tak to beru na vedomi
Ono je to jak se rozhodnes, tezko rict, co nam skodi nejvic..Pry zaple mobily v noci a celej den a taky wifi a vsechno to elektronagneticke zareni ![]()
@Siesta1 píše:
Já měla holky šílenou chuť na paštiku. Nějakou dobu jsem odolávala, ale pak si stejně dala. Na co mám ale pořád chuť jsou mandarinky, ananas a různé přesnídávky.
Paštiku já už si taky dala dávno k večeři, to jsem ještě ani nevěděla, že by se játra neměly jíst. ![]()
@mimka678 No tak víš co, to už by se z toho pak člověk musel zbláznit. Já bych si ty játra určitě nedávala denně nebo často, ale když je to jednou za měsíc na oběd malá porce jater, myslím, že by to mělo být ok a taky můžu část shrnout a nemusím je jíst všechny.
Asi čím víc se člověk hlídá a myslí na to, tak si zas zatěžuje tu psychiku a to je taky blbě no.
Jak už tady někdo psal, jsou ženský, co nic neřeší, žijou třeba i v hrozných podmínkách a rodí jedno zdravý dítě za druhým. ![]()
@Siesta1 píše:
Pastiky ja rada, no ted jsem si koupila nejakou pro chut, no ne jatrovku
Mandarinky, banany to je moje a obcas jablicka
Nevim jestli se exoticke ovoce, no mam chut na hurmi kaki ![]()
@Paola86 píše:
@mimka678 No tak víš co, to už by se z toho pak člověk musel zbláznit. Já bych si ty játra určitě nedávala denně nebo často, ale když je to jednou za měsíc na oběd malá porce jater, myslím, že by to mělo být ok a taky můžu část shrnout a nemusím je jíst všechny.Asi čím víc se člověk hlídá a myslí na to, tak si zas zatěžuje tu psychiku a to je taky blbě no.
Jak už tady někdo psal, jsou ženský, co nic neřeší, žijou třeba i v hrozných podmínkách a rodí jedno zdravý dítě za druhým.
Tezko rict, nekomu to poskodi, nekomu ne, ale stejne ja radeji kdyz vim, ze se to nema, tak to nebudu jist, je to kazde volba
Nac proste pokouset..a ze ziji nektere v soatnych podminkach a taky se stravuji je pravda, no je to individualni, to se muze odzrkadlit na mimcu az pozdeji
Takze kdo jak chce at se stravuje, stejne cpeme do sebe ecka a konzervanty..Vsude hormony v masu pesticidy v ovoci a v zelenine..Co nadelame ![]()
@Siesta1 Já jedla též bílé jogurty a od doby, co jsem těhotná tak ho nemůžu ani vidět. Jím ovocné a nebo abych se vyhnula zbytečným cukrům, tak si raději dávám slané snídaně ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat