Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ahoj, tak jsem ráda, že jsem se tady dočetla, že nejsem jediná, komu se už i v 10.týdnu lehce zvětšilo břicho
můžu se zeptat, kde jste si koupili nějaké slušné nejlepe černé kalhoty? Já zatim přemýšlela nad něčím s gumou, styl teplejších legín nebo něco takového. Kromě toho břicha mi totiž zatim nic jiného netloustne a nohy mám jak párátka ![]()
Jinak ještě jeden dotaz - je vám někomu zima? Mně pořád skoro
ale na netu jsem se dočetla, že kvuli většímu objemu a proudění krve by nám mělo být horko ![]()
@Smoulinka21
Mne se taky trochu zvetsilo brisko, jsem dneska 10+1 a jsem porad jak balon, hlavne vecer
Ale jeste jsem si nic tehotenskeho nekoupila, ale asi uz brzy budu muset
A zima mi je taky porad, v praci sedim nabalena v tricku, svetru a pres sebe jeste deku, ale i tak klepu kosu ![]()
@Veeerousek Ještě nemáme žádné vymyšlené. Andrejka je hezký, nám se líbí Adélka, Anička, Terezka…, ale nemáme žádné, které bychom upřednostňovali ![]()
Ještě radši počkáme do dalšího ultrazvuku ve 20tt, aby nám holčičku potvrdili
![]()
@Veeerousek já jsem se první dva měsíce ládovala rajčatama, klidně v noci, prostě furt
chť jsem měla hodně na zeleninu a sladké mě přestalo chutnat. na cvičení pro těhotné jsem chtěla chodit a teď když je mi líp tak bych i mohla, ale u nás jsou jen dopoledne. No a to jsem v práci. jinak na screeningu mě řekli, že to bude holka
tak jsem ráda, už mám doma jednu
jinak v prvním těhotenství jsem přibrala 24 kilo a šlo to dolů celkem dobře, dostala jsem se za tři roky na nejnižší váhu v životě
tak uvidíme, jak to půjde teď ![]()
@Smoulinka21 mě byla zima asi dva měsíce, nenáviděla jsem večer, kdy jsem musela jít do sprchy
vždycky se svlíct, letět do koupelny a vůbec se mi nechtělo vypínat vodu
. je to tím nízkým tlakem co máme.
Jsem měla napsaný příspěvek a smazala jsem si to… Před chvílí jsem vysypala pixslu s moučkovým cukrem,zabava to uklízet
A už jen peču bábovku a sedím,ať nic neprovedu…
Já dneska byla u praktické,na převedení neschopenky ke gyndari…rovnou jsem papíry odnesla na gyndu a nechala si napsat Utrogestan,na který jsem minulý týden zapomněla. A odpol jsem s malým jela k nám do práce zas odvezt papíry.
A to malej chtěl k večeři palačinky a nevím,jestli se mi chtějí dělat.
Jinak dneska jsem 10+3 a zatím jsem nic nepribrala. S malým jsem nabrala 20 kg, 11 nechala v porodce a a zbytek šel snad do 4 měsíců dolů.
A za deset let jsem teď nabrala ale 15 kg a moje počáteční váha je hrůzná…no ale coz,s dvojčaty to vybeham ![]()
A jinak já mrznu doma každý večer ![]()
@Smoulinka21 píše:
ahoj, tak jsem ráda, že jsem se tady dočetla, že nejsem jediná, komu se už i v 10.týdnu lehce zvětšilo břichomůžu se zeptat, kde jste si koupili nějaké slušné nejlepe černé kalhoty? Já zatim přemýšlela nad něčím s gumou, styl teplejších legín nebo něco takového. Kromě toho břicha mi totiž zatim nic jiného netloustne a nohy mám jak párátka
Jinak ještě jeden dotaz - je vám někomu zima? Mně pořád skoroale na netu jsem se dočetla, že kvuli většímu objemu a proudění krve by nám mělo být horko
Mě je take porad zima. Kalhoty jsem si kupovala v h&m tehotenske a maji hodne ruznych druhu:)
A jinak ja se uz taky chystam o vikendu zacit pect, tak snad mi bude dobre a bude se mi chtit ![]()
@Twixx Ahojky ja jsem registrována dyl ale až včera jsem se tu opět vrátila . Tak Je fajn ze nás bude vic tech nových.
@mimka678 neboj, na všechno příjdeš. Ono se říká, že právě u druhého dítěte to člověk potom tolik neprožívá, protože už na to není tolik čas. Asi na tom něco je. A s tou demencí..já jsem si třeba 2 měsíce po porodu udělala tzaziky ze sladké activie, apod.
já jsem hlavně měla v okolí samé supermatky, které zvládly kojit na první dobrou, mateřství se stalo smyslem jejich života…já to na začátku tak vůbec neměla a byla jsem z toho špatná. Pak ale když jsem začala pátrat, tak jsem zjistila, že nejsem sama…zpětně si říkám, že bych spousta věcí udělala jinak, ale to už tak je…ne nadarmo se říká, že první dítě testovací
bráno s nadsázkou samozřejmě ![]()
@Dannylinka píše:
@mimka678 asi budu muset, ale nejak nevím jak. Do práce musím, jako úča se nepredru, pak jdu na hodku za taťkou do nemocnice a doma pak už jen ležím…
Tak se aspon doma setri a ja uz taky min uklizim, taky musim zvolnit
Jako uca se nesmis nechat vytacet, taky narocne povolani
Tatkovi drzim palce, at se brzo z toho dostane a je fit
Svatbu si musi uzit.. ![]()
@Ppawlusha píše:
@mimka678 neboj, na všechno příjdeš. Ono se říká, že právě u druhého dítěte to člověk potom tolik neprožívá, protože už na to není tolik čas. Asi na tom něco je. A s tou demencí..já jsem si třeba 2 měsíce po porodu udělala tzaziky ze sladké activie, apod.já jsem hlavně měla v okolí samé supermatky, které zvládly kojit na první dobrou, mateřství se stalo smyslem jejich života…já to na začátku tak vůbec neměla a byla jsem z toho špatná. Pak ale když jsem začala pátrat, tak jsem zjistila, že nejsem sama…zpětně si říkám, že bych spousta věcí udělala jinak, ale to už tak je…ne nadarmo se říká, že první dítě testovací
bráno s nadsázkou samozřejmě
Toho se prave obavam, ze na to budu muset prijit sama a kdo vi, co vsechno jeste napacham, kdyz budu takhle „maturovat“
S co je nejhorsi, ze jsem perfekcionistka, tak jsem na sebe hodne prisna
To je roztomile, activie v zazikach
Super matky, to je jina kapitola, znam ze sveho okoli
A to prvni ditko je fakt joby testovaci..v uvozovkach ![]()
Holky co už máte za sebou screening. Já jdu zítra. Prosím dělal vám doktor ultrazvuk už jen před břicho nebo někomu i vaginálně? Díky za info ![]()
@Katuska26 U me jen přes břicho. A stejne mi říkala že je viditelnost horší a že mrňátko nespolupracuje. Držím palečky.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat