Termín porodu - duben 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
228
21.11.16 10:10

Holky a už cítíte pohyby miminka?
Já jsem dnes 18+3tt a zatím nic..a tak celkově nemám ještě skoro žádný bříško, tak mám samozřejmě pořád obavy, aby bylo vše v pořádku. Začala jsem chodit na předporodní kurz a tam všechny holky už mají takový velký břicha :)
Teď v pátek mám velký UZ tak jsem zvědavá a doufám, že tam miminko vůbec je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
21.11.16 10:21

@samanta2208 manžel už to chtěl udělat nedávno když sem si ve tři ráno pustila notas. s tím přemýšlením nad blbostma to mám stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
21.11.16 10:24

@Aqualech ahojky bud v klidu já začala mrně cítit až skoro na konci 19 týdne a jelikož sem pevnější tak i ted mi spíš připadá že vipadám jako bych přibrala než jako těhule :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
21.11.16 10:27

@Aqualech Ahoj, já začla cítit v tom 19tt, ale jen večer, když sem vklidu ležela v posteli, s rukama na břicho a třeba hodinu koukala na film, tak jsem občas zacítila. Ale znatelnější až od 20tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.11.16 13:11

@Aqualech Ahoj, jsem 20+0 a cítím takové jakoby „bubliny“ asi týden. Byla jsem trochu vyděšená, že nevím, jestli ty bubliny nejsou třeba moje střeva ;), tak jsem si pořídila doppler a poslouchám občas večer srdíčko. Taky mi všichni okolo připadají, že mají velké břicho. Přibrala jsem 7kg a sice mi břicho povylezlo dopředu, ale ne nijak zvlášť moc. Spíš, jako bych přestala posilovat břišáky a oni se vyklenuly mírně dopředu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.11.16 13:20

Já na poslední poradně měla nahoře 5 kilo, na další jdu příští týden tak si myslím, že asi nějaké to kilečko zase nahoře bude, ale stejně si oproti jiným maminkám ani nepřipadám moc těhotně :)
A jak funguje ten doppler?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
21.11.16 14:07

Já je cítím jen opravdu občas jsem 19+0 nebo 18+4 :lol: a to čekám třetí takže jsem čekala pohyby už tak od 16 tydne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
21.11.16 14:07

Jinak já nemám nahoře ještě ani 1 kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.11.16 14:11

@Aqualech Funguje bezvadně. Přiložíš na břicho a slyšíš bušení srdíčka. Dá se to najít během pár sekund. Sice to slyším pokaždé na jiném místě (asi by bylo divné, kdyby se mimčo nehýbalo a leželo pořád stejně ;)). Ale dá se to snadno a rychle najít. Dá se to i nahrát nebo nahrát moje bušení srdce (údajně to pak miminka uklidňuje, když se jim to pustí ze záznamu… mám o tom svoje mínění), ale ještě jsem to nezkoušela. Stačí mi, že slyším, jak srdíčko bije. A taky jsou slyšet další zvuky, které si netroufám odhadnout, co by mohly být. Někdo říká, že to jsou pohyby miminka. Ale to může být pohyb čehokoli v břiše :lol: Dá se regulovat hlasitost, to je dobře. Je to totiž hodně slyšet, asi jako když ti někdo plácne do stetoskopu, skoro přijdeš o sluch. Poslouchám vždy jen pár sekund, nerada bych, aby to mělo negativní vliv na mimčo. Doktoři také nepustí doppler při každém UZ, tak to nikdy neposloucháme déle jak půl minuty. Zkrátka stačí slyšet, že bije a nijak moc se tím nekochat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.11.16 14:36

Tak já zkusím vydržet ještě do pátku, to jdeme na ten velký UZ, tak uvidíme jak to vypadá a jestli je vše tak jak má být, ale docela se mi ten doppler líbí, asi to uklidní, když člověk slyší, že srdíčko bije, takhle jsem pořád nervózní jestli tam vůbec je, a to chodím normálně do práce, kde přijdu i na jiné myšlenky než se jen pozorovat, ale stejně… :)však to znáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
21.11.16 14:57

Jsem teprv v 18., prvorodička, takže pohyby ještě necítím. Konečně jsem se dostala na svou váhu před těhotenstvím, břicho už neschovám. Taky mám angelsounds a to jediné mě uklidňuje. Posloucháme obden, klidně pár minut. Negativních vlivů se fakt nebojím, zesílení zvuku nemůže škodit. Kromě srdíčka slyším i jiné zvuky, jako kdyby kopl nebo promáchnul. To slyším teprve tak poslední 2-3 týdny, rozhodně to nejsem já. To jsou někdy fakt rány na ohluchnutí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.11.16 15:17

@Aqualech Jj, rozumím… Jsem sice v práci do večera, myšlenkama pořád jinde než u mimča, ale večer ve mně hlodá červíček a už už abych si to pustila. Navíc jak přes den v práci nevnímám nic jiného, ani ty pohyby, tak to večer opravdu uklidní. A protože jsem taky prvorodička, a v mém věku nejspíš i posled-rodička, nechci nechat nic náhodě. Sehnala jsem to za 680,– z internetu z Čech nové. Je to ten mini a stačí. Spekulanti to kupují v Číně ve větším množství a tady to pak prodávají. Asi by se dal sehnat za stejnou nebo i levnější cenu z TW/CH a tak, ale já to měla hned ten den. Prodávající byl z města, kde pracuji.
Na pátek držím pěsti, ať je vše v pořádku. Jdu ve středu. Děsím se možných srdečních vad. Na prvotrimestrálním screeningu byl průtok krve pupeční cévou snížený. Nic z toho nedělali, ale moc čtu… Takže vím, že to může být srdeční vada. A samozřejmě růstové vady, některé se na tomhle UZ dají vidět. Už aby to bylo za mnou. Nejsem si jistá, jestli si někdy těhotenství začnu užívat. Zatím pořád jen stres před vyšetřením :( A mezitím pár hezkých chvil s Dopplerem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
21.11.16 18:26

Holky byli ste už některá u zubaře já tam byla dneska a děs našla mi 5 kazů a musím na dentálku kvůli dásním byly ste tam některá ted v těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
21.11.16 18:35

@nanička já k zubaři jdu veškerou jeho snahu o zničení kazu odmitnu mám k tomu hodně pádný důvod ale psát ho pro dobro vsechno nebudu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
21.11.16 18:36

Jinak holky já poprvé cítím pořádně kopance a kamarádka dneska porodila krásnou holčičku málem to do porodnice nestihli za 30 minut byla na světě :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí