Termín porodu - duben 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
124
22.11.16 18:47

@devilla Takové nějaké pobublávání ke konci 17. týdne, dneska jsem 20+0 a postupně to sílí, ale pořád to není takové to klasické „kopání“, spíš ťukání, které postupně nabývá na intenzitě. Jsem provorodička a doktor se dost divil, že to je docela brzy od toho 17 tt.
@Lidulu To je v pořádku. Ze začátku je to hodně podobné bublání ve střevech, takže ze je klidně možné, že si to jen nepoznala, taky jsem s tím ze začátku měla problém, jestli je to ve střevech nebo pohyb nebo co to je :lol: Ale v 19. týdnu jako prvorodička máš čas. Píchání v podbřišku je normální, také mě tam píchá, včera snad půl dne v kuse. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
22.11.16 21:05

@devilla Jo, to je celkem možný, že je po mrtvici, páč trošku divně chodí a přesně, podivín. Na druhou stranu hezky všechny pozdravil a mě se pak ptal, jak se k nim těším :)
Jsem prvo, 18. týden, a pohyby si myslím, že ještě necítím. Nemám pocit ničeho zvláštního. :nevim:

@Lidulu Občas mě tam dole dost hnusně píchá, ale to bych řekla, že se mi spíš roztahuje děloha. Považuji to za normální.

Jinak malé od @anit09 je strašně hyperaktivní, takže ohledně pocítění pohybů bude fakt výjimka mezi prvo. Už mě takhle štve cca ty 2 týdny, o které je napřed. :lol: Já mám proti ní fakt strašnýho lenocha, na prvotrimestrálním screeningu jsme museli dost dlouho počkat, než se prcek trochu pohnul a ukázal nosní kůstku… Takže každé dítě a každé těhotenství je jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
23.11.16 06:31

@Octopus46 dej potom dnes vědět, jak jsi dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
23.11.16 06:34

@anit09 byla jsem u doktorky-opravdu moc příjemná, u Čutky st. i ml. Nemohu si stěžovat na nikoho. Jen staršímu je hůře rozumět. Mívá tam asistentku, když potom píše zprávu. Ale jinak také fajn. Pro mne je důležité, že vše dobře prohlédne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
23.11.16 06:44

Jé tak to jsem ráda, že je nás tu tolik z jižních čech a děkuji za Vaše komentáře ohledně Čutky a spol. :) my jdeme už pozítří :oops: tak jsem na to zvědavá, ale přesně jak tu někdo psal, hlavně aby bylo vše v pořádku. Já jsem včera poprvé zkusila gravidjógu a nemůžu si to vynachválit, moc příjemné relaxační cvičení s lehce protahujícími cviky, ale opravdu nic náročného, tak můžu všem doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.11.16 07:42

@Aqualech - no taky zvažuji nějaké cvičení, chtěla jsem naproti Družbě, ale prý je letos málo nastávajících maminek, kam chodíš? ještě mám doporučení na Pansofii na náměstí, a kolem 20t to chci také odpíchnout a cvičit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.11.16 08:21

Jo holky ještě jsem se chtěla zeptat ve 20tt druhý důležitý UZV se platí? v tom 13tt se screening platil, v tom 20tt se dělají tedy už 3D uzv a jaký je rozdíl 3- 4D? můj dr. má i 4D tak by mě zajímalo jaký je v tom jako rozdíl a kolik se tedy za to vlastně platí:)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
23.11.16 09:24

@devilla prvotrimestralni screening se platí protože není zatím hrazen pojišťovnou ale přitom se na něj klade větší důraz než na druhotrimestralni..některé pojišťovny pak prvotrimestralni screening proplácí například cpzp..dál rozdíl mezi 3d a 4d je to že 3d jsou vlastně" jen" fotky kdežto 4d je video v reálném čase včetně fotek ;) 3a4D je většinou stejné drahé my půjdeme na 4d ale volat si budu až na začátku prosince protože u nás v nemocnici to dělají ve 24 tt kamosce to dělali až tuším 28tt takže každá nemocnice to ma jinak…mě vychází 24tt přesně mezi svátky od 24 prosince do 31prosince :mrgreen: prostě pech :lol: tak snad mezi svátky tam někdo bude a uděláme si krásný pozdně vánoční dáreček :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
23.11.16 09:25

@devilla a platí se taky všude jinak tam kam jdu já se platí 600 kamoska platila 1000..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
23.11.16 09:27

@devilla druhotimestralni screening se neplatí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
23.11.16 10:09

Já už právě mám za sebou i screening v druhém trimestru a všechno se zdálo u mého gynekologa ok, do těch ČB mě ženou jen kvůli tomu, že mám o 0,04 MoM zvýšené AFP, což prý nemusí znamenat vůbec nic, takže žádné extra obavy nemám, jedu tam spíš ze zvědavosti, pořádně si miminko prohlédnout, protože ten můj nemá ten ultrazvuk nic moc. Myslím, že kdyby to nějakou VV znamenalo, odhalil by jí i ten můj.
Jinak holky - plánuju tam jet s přítelem. Potvrdí mu propustku do práce? Všude jsem vyčetla jen, že ze zákona to platí pro doprovod rodinného příslušníka, u manžela by to bylo jasné, ale přítel? :nevim:

Já vám v těch ČB budu snad to cvičení závidět, u nás na maloměstě nic není. Sice jsem plánovala chodit plavat, ale nějak se nemůžu přemoct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
23.11.16 11:06

@devilla Já chodím do Caplíku, na Vltavě, je to tam hezký, docela velký prostory a mají i kavárničku :) koukni na jejich webovky, kde mají rozvrhy. Ta lektorka na gravidjógu je moc příjemná paní a celý to cvičení bylo takový příjemně relaxující, já jsem tam přilítla z práce celá uřícená, tak pak to byl balzám :)
A jinak jsem se přihlásila i na plavání k Zuzce Valentové, ta dělá cvičení v té Pansofii, ale plavání vede v Šikulce a hodina je každou středu odpoledne. Myslím, že místo ještě má, já to s ní domlouvala minulý týden a dnes jdu poprvé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
23.11.16 11:16

Já neplatila ani za prvotrimestrální screening, za druhý se určitě neplatí. 4D zvažuju, mně to vychází až v lednu. Chtěla bych na něj jít právě do ČB k Čutkům a tam za něj chtěj 1000.

@anit09 S „druhem“ se taky počítá, na propustku nárok má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
23.11.16 12:28

Já platila ten první, ten druhý mam přes svou doktorku a na říkala, ze ho platit nebudu. Jen mám dilema jestli si to máme nechat říct nebo se nechat překvapit. Přítel bude mít v době porodu narozeniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.11.16 12:31

Určitě je to návštěva doktora, už jen kdyby tě tam vezl má nárok na propustku. Já to takhle s manželem dělala ikdyž mě jen dovážel k doktorovi. tam to je fajn že se za to neplatí. ten caplík ještě zkouknu, takže tu je Caplík, Pansofie a ještě něco? co by za to stálO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí