Poradna duly
Jana Čurdová
@1Marci termín mám 20.4 takže jsem dneska přesně 19+0 a pohyby cítím teprv nějakých 5 dny očekávala jsem je jako u druhého kluka už někdy ve 12 max 15tt a teď přišli až 18+2
ale hlavně že přišli ale už je to takové nezaměnitelné už to není jen to pobublavani v podbřišku.
@devilla ale může akorát všeho s mírou..naopak někteří doktoři tvrdí že když se budeš snažit citrusovými plodům vyhnout zpusobis tím miminku třeba alergii..takže doktoři doporučuji všechno s mírou a já si myslím to samé v malém množství neublíží miminku nicicim ani pivem ani deckou vína. Zas mám pocit že se to dnes vše nafukuje a bagatelizuje…
@devilla to nevím, doufám, že mandarinky ano, protoze ja jedu ve velkém
o pomelu jsem to nevěděla, jak tady někdo psal, ze to doktor nedoporučuje.
Tak já jím 5 mandarinek denně, tak doufám, že se můžou ![]()
Já jsem těhotná prvně, ale že bych byla nějak vystreslá z těch zákazů to ne
Jen nevlezu do zakouření místnosti, decinku piva jse si dala až ve čtvrtým, ale mám problém s hermelínem…celé těhotenství mě honí chutě na nakládaný hermelín ![]()
@samanta2208 no já si myslím:) taky občas tu decku vínka dám, sice to ještě zapiju vodou, ale dám si, lepší je prý ale červené než bílé na lepší krvinky, říká to moje sestřička od dr:) zvažuji ale na vánoce uzeného lososa a nevím nevím jestli do něj jít. Já nepřibrala do teďka páč malýmu píďovi vadí různá jídla a já pak probublá celej den třeba, já už koukám na jídlo s despektem
ale nesrajdím ale žiju na probiotikách ![]()
@samanta2208 to jsme na tom uplne stejne, podle těhotenske kalkulačky mi vychází termín 20., zrovna na muj svátek, ale doktor mi do průkazu napsal 19. a na velkém ultrazvuku dokonce 18.4. A u těch pohybu, opravdu jsou ze začátku cítit jen v leze na zádech, když jsi v klidu? Já právě čekala, že je ucitim kdykoliv během dne, tak me to pak uklidnilo, protoze na zádech lezim málokdy ![]()
@devilla losos nevadí že všech ryb obsahuje nejmíň rtuti takže vlastně on a pstruh je jediná ryba která se doporučuje..ale opět platí všeho s mírou nepřekračovat 2 porce ryb týdně já teď zase zeru tunakovou pomazánku ve velkým a věř mi že si z toho nic nedělám protože ty pomazánky kolem tuňáka jen projdou ![]()
@devilla ja myslím, že když si das lososa jen kousek, tak to bude v pohodě, když budou ty Vánoce
ja zase pořád pokukuji po zavinacich, resila jsem to na začátku tehu s doktorkou a prý raději ne… zatím fakt odolávám a vynahradim si to necim jinym, ale az přijde krize, tak nevím nevím ![]()
@1Marci nejlépe jsou cítit na zádech ale není to pravidlo zrovna teď je cítím jsem na boku a před chvílí jsem je cítila při jídle a to jsem seděla
ono prvních pár dní je to fakt jen bublání a pak to nabírá na intenzitě ještě před 3 dny bych si to jednoduše spletla s prdama a dneska už to zaručeně poznam ![]()
@samanta2208 no tak to mi řekni:) vždyť v těch pomazánkách je syrový vajce ne? proto já je odbourala pomazánky úplně tedy ![]()
@1Marci máš docela vostrou doktorku když ti řekne že zavináče ne a může mi říct proč?? Všude píšou že 2 porce ryb za týden nevadí myslím že tvá doktorka moc přehání tvoje tělo si řekne co chce..
@samanta2208 tak uvidíme, snad budu taky brzy bublat jak o život ![]()
@devilla ale i kdyby bylo jako že pochybuji protože pomazánky stejně jako všechno je testované na salmonelu tak co?? Vždyť dneska na salmonelu testují i vejce takže když si dáš syrové tak se ti nic nestane…holky moc to řešite já kdybych byla jako vy tak nejím nic ![]()
Vy ještě zijete za dob našich babiček dneska už je vše testované víte co by to bylo za příšer kdyby nikdo dostal z pomazánky nebo vejce salmonelu zavřeli by jim to to si dneska nikdo nevezme na krk..proč si myslíte že ted stahovali vejce z prodejny Ahold, tesco a kaufland protože v nich našli salmonelu..za babiček by se to prodávalo ale dneska už se všechno testuje…takže se nebojte jednou za čas vám fakt pomazánka ani ryba neuškodí ![]()
@samanta2208 ja jsem se ji na to sama zeptala, sama jsem mela pochybnosti, jestli ano nebo ne… pokud vím, zavináč je syrova ryba… nevím, jaky je proces zpracování, ale raději je nejím… zatím
@devilla když je řeč o tech syrových vejcích, jíte majonézu? Já ano ![]()