Poradna duly
Jana Čurdová
@anit09 teda tak to byl frmol. Jaktoze zjistili ze by tam mohl byt PS az ted??!! Jake jsi mela vysledky z prvotrimestralniho? Navic priznaky PS jsou zcela patrne a neni nikdy jen jeden! Co presne byla ta „kosmeticka vada“? Kolik ti je?
@Fialová7 tadeas je presne muj favorit!!
Tak to je fajn, ze se tohle jmeno libi i dalsim. Moje kamaradky mi to moc neschvalovaly…
@samanta2208 Vincenc je krasne jmeno! Prijde mi vznesene
A Abbygail se mi libi ![]()
@anit09 jejda, zlatíčko, to muselo byť hrozné. Sná´d bude všetko v pohode.
Ja si UTZ neužívam a to ich mám každý mesiac. Už pri prvej dcére som vždy trnula, že bude niečo špatne. Asi som pesimista.
Inak, tento týždeň cítim pohyby už fakt silné. Sú jednoznačné, hlavne ma furt kope do močáku. čo je moc fajn, lebo toto tehotenstvo som taký počuránek.-p
A asi budeme mať tereziu, ak jej do pondelka nenarastie pindík ![]()
A ešte k tým poverám. Ja som v prvom tehotenstve vyzerala úžasne. Moje vyrážky na tvári zmizli, vlasy krásne, všetci, že to bude určite kluk a v 24tt mse sa dozvedeli, že čakáme Viki ![]()
Teraz mi padajú vlasy, som celá poďobaná, ale vyzerá to na holku. Ale mám iné chute - slané a kyslé, v prvom sladké. A ešte som sa chcela spýtať, že čo má spôsobovať to pomelo? Ja sa priznám, že toto tehu nejako nemám čas to riešiť a jím a pijem, čo mi prijde pod ruku. Jedine sa vyhýbam liekom.
A posledné - v utorok sme bez ujmy absolvovali metalový koncert ![]()
@Octopus46 Malý má na obou nožičkách o prstík navíc. Říkali, že to nemusí být jen kosmetická vada, proto ten odběr. Přiznám se, že jsem nebyla úplně při smyslech, když povídali co vše to může znamenat. Doktorka si k tomu svolala další dva a všichni tři se začali tvářit hrozně tragicky, jeden z nich začal cosi o trizomii, což byla jedna z mála věcí, co jsem si zapamatovala, takže (i když vím, že jsem to neměla dělat a že to doktoři nemají rádi a že je to prostě blbost) jsem si to doma vygooglila a vyskočil na mě PS. Jinak je vše v pořádku, na prvotrimestrálu nic neovyklého, jen nepatrně zvýšené AFP, celý utz si doktorka lebedila jak je vše krásné, než narazila na ty nožičky. Vím, že to nejspíš nic nebude, ale stejně mě hrozně vyděsili. Je mi 26.
@anit09 No, tak když už jsem se já narodila, tak byl O. S. starší těsně před důchodem…
@nanička nad Verunkou jsem taky chvili přemýšlela, no uvidíme, co nakonec vybereme
nad chlapeckými jmény nepřemýšlím vůbec, ale taky bych si mela připravit i tuto variantu.
@nanička nad Verunkou jsem taky chvili přemýšlela, no uvidíme, co nakonec vybereme
nad chlapeckými jmény nepřemýšlím vůbec, ale taky bych si mela připravit i tuto variantu.
@Octopus46 Hehe, tak jsem tě odhalila
U nás sourozenci a kamarádi říkají, že dobrý, že je to hezký jméno, že se jim i líbí. Nebo taktně mlčí
. Rodiče říkali, že si zvyknou. Mamka je už úplně v pohodě a naši otcové by nejradši, aby byl malý po manželovi, což já kategoricky odmítám. Takže tam se moc nezavděčím a je prakticky jedno, jaké jméno to je, když to neni to jedno po budoucím tátovi.
Tchyni už nemám. No a naše babičky… ty to nemůžou skousnout vůbec. Nejdřív, že každý jméno je krásný, když se hezky vysloví a takový ty kecy, a najednou obrat, že máme dát radši něco normální a hezkýho. A co je to za jméno a tak.
Nejlepší jména jsou opět po nás, klasika…
Moje babi mi dokonce vyhrožuje, že mu bude schválně jméno komolit.
Máme z toho akorát srandu.
My jsme si na začátku dali nějaké podmínky (ne jméno v rodině, v českém kalendáři, snadno vyslovitelné, aby neměl problém v cizině atd.) a pak jsme udělali užší výběr. K našemu příjmení snad bude sedět dobře, na to jsem taky koukala.
Trochu jsem se bála té módní vlny kolem Tadeáše, ale co jsem to tak načítala, tak ta snad už polevila a vloni se jich dalo dokonce 2× míň, než mého jména v roce, kdy jsem se narodila. A od MŠ po SŠ jsem byla ve třídě jediná. U nás na vesnici se navíc stále dost drží tradice dávat jména po rodičích, takže se to tu hemží malými Františky, Jiříky, Vojtěchy, atd. Tadeáš rozhodně ani jeden.
Z uvedených jmen se mi nejvíc líbí Veronika a Lukáš. U Abbygail teda trnu při této formě zápisu, když už, tak bych dala Abigail. Z praktického hlediska se holčička zblázní, až bude své jméno hláskovat. Vím o čem mluvím… Vincenc, alias česky Čeněk.
Ale každého věc, samozřejmě.
My máme jasno jak řekl tchám nebe to veve jelikož nám příjmení začíná na V
a všem se líbí nikdo není proti takže je to už stoprocentní a pro kluka bud Tibor po dědečkovi nebo Richard
@Basha3 V pomelu má být údajně chinin. Chinin a kofein by se v těhotenství moc neměl. Ale občas si kafe dám a stejně tak moji milovanou colu. Nepřeháním to. Ani to pomelo, grepy atd. nemám každý den.
Tak jsem ted na manzilka udeřila, že je to hrozny, že ještě nemáme nic vybráno a světe div se, už jsme se asi domluvili
nakonec to vypadá na Anetku ![]()
@anit09 holka drž se všichni držíme palecky a věříme že bude vše v pořádku to je tvé první?