Termín porodu - duben 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
124
25.11.16 12:10

Holky, díky za podporu. Teď se za ten první lehce hysterický příspěvek stydím, ale ti doktoři nás strašně vyděsili, všichni tři tam nade mnou stáli, tvářili se jak o pohřbu a líčili tragický scénáře. Teď s chladnou hlavou věřím tomu, že to bude jen ta kosmetická vada, jinak na ultrazvuku vypadalo miminko naprosto v pořádku, takže to tak musí být! Nic jiného si zatím ani nepřipouštím a snažím se na to nemyslet.
@Octopus46 Díky, za podporu. Rodinné dispozice nemáme žádné, ani k trizomii, ani k těm napodpočetným prstíkům… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
25.11.16 12:21

@Octopus46 Prý začínající lékařka, co se zaučuje :roll: Bylo to hrozné, teď na to samozřejmě furt myslím a jsem z toho nervozní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
25.11.16 13:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.11.16 13:38

@anit09 Viděla jsi obličej? Nosík, uši, oči… Vše bylo okay, takže se nemáš čeho bát. KOlik jste měli NT tloušťku při prvotrimestrálním screeningu? A kolik byla srdeční frekvence? Určitě to blo v pořádku, jinak by ti tu plodovku doporučili už tehdy. A to je nejlepší čs (11-13tt) pro určení trizomií. Opravdu si myslím, že se nemáš čeho bát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
25.11.16 13:40

@anit09 za co by ses měla stydět? Mně jsi vůbec nepřišla hystericka, třeba ja bych řádila mnohem vic :D urcite to dopadne dobře, neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.11.16 13:57

21+5

Dobrý den děvčátka můj termín je 4.4.17 a čekáme chlapečka jsem 22tt. Potřebuji poradit nebo spíš podpořit. Je mi 36 let a čekám čtvrté dítě. Jsem rozvedena a s přítelem jsme se rozhodli pro mimco protože vlastní nemá. Můj první screening dopadl negativně. A vse bylo v pořádku ale teď v úterý me doktorka u 2.screningu naměřila 9.5mm mozkové komory. A celkově hlavicka je větší asi 10-14 dnů. To by nevadilo přítel ma 2m a celkove je větší. Poslala nas domů s tim ze je to v normě ze to nemusí nic znamenat.Ale druhý den mi ráno volala ze to konzultovala s Brnema objednala nás na genetické vyšetření na Veveri. Jinak úplně vše bylo naprosto v pořádku. Uplne me vyděsila a ja mám hlavu v pejru a nemůžu spát. zcetla jsem různé příspěvky a nekdo píše špatný :nevim: nekdo ze to měl dobrý a mimco zdraví. Objednana jsem uz na pondělí ale mám strach ma někdo takovou zkušenost nebo radu kdo to měl s přátel nebo tak děkuji za každou odpověď :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.11.16 14:16

@Leonel17 9,5mm byla tloušťka šíje nebo obvod hlavičky (HC)? Kolik bylo NT v prvním trimestru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.11.16 14:24

@Octopus46 9.5mm byla mozkova komora tak je napsáno NT v prvním trimestru bylo 1:4452 teda asi ctu dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.11.16 14:30

@Octopus46 Přesná zpráva s 2.screening zní :hraniční rozměry postranních komor9.5mm. Biometrie hlavičky o 10-14 větší než odpovídá gest. tydnům. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.11.16 14:39

@Octopus46. Šijove projasneni 2,4mm screening dopadl dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
25.11.16 14:40

@Leonel17 budu držet palce, aby bylo vse v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.11.16 15:39

@Leonel17 2,4mm je v 95% percentilu. Takže okay. Biometrie hlavičky je HC. Posílám odkaz, kde jsou různé percentily pro každý gestační týden https://www.bmus.org/…_D3NApK5.pdf. HC je na straně 6. Nevím, v jakém jsi tt, ale 9,5mm vychází na 13-14tt v 95percentilu (tedy nejčastější výskyt). Pokud je těch 9,5mm ale skutečně obvod hlavičky (HC). Je potřeba vzít v úvahu, že biometrie plodu je do 36.tt vždy odlišná pro všechna měření (délky kostí, obvod bříška, atd.) a to natolik, že se běžná odchylka udává ve 12 kalendářních dnech… 14-14 dnů je tedy v normálu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
25.11.16 16:44

@Octopus46 NT na prvotrimestrálu 0,7 mm. Srdeční tep miminka byl včera 140/min, srdíčko v pořádku. Vše zkrátka v normě, už jsem klidnější, ale ten prvotní šok…

Každopádně 24 hodin od odběru plodovky mi dnes volali z genetiky, že chromozomální aberace jsou vyloučeny, takže i když jsem už včera po zklidnění věděla, že je opravdu minimální pravděpodobnost, stejně mě to hrozně uklidnilo. Ještě řeší další věci, není to zatím vše, ale věřím, že i zbytek bude v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
25.11.16 17:09

@anit09 rozhodně jsi historická nebyla měla jsi vidět mě když mi doktorka řekla že mám boreliózu a já si přečetla co to může udělat s miminkem histericky jsem obvolala obešla a obrecela další 2 doktory kteří mi oba řekli že ale to co mi vyšlo jako hraniční výsledky boreliózy je to že jsem boreliózu prodělala někdy před x-y lety a mám protilátky a ne že bych prodelavala boreliózu v těhotenství a mimochodem prý výsledky může zkreslovat i to že jsem byla nemocná takže jsem panikarila vlastně úplně zbytečně a já fakt histercila tos mě měla vidět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.11.16 17:34

Ahoj maminky,
Tak musím také podat zprávu jak jsem dopadla dnes na velkém UZ v centru lékařské genetiky. Měli jsme pani doktorku a byla moc fajn, milá, všechno nám pomalu ukazovala a vysvětlovala. Miminko je zdravé a bude to holčička tak mám velkou radost. Akorat mě pani doktorka postrašila, že mám zatím hodně nízko položenou placentu. Takže zákaz pohlavního styku, hodně odpočívat a nic netahat.No s tím odpočívánim nevim nevim kdyz jsem kazdej den od rána do večera v práci :? Ale zapomněla jsem se tam zeptat jestli můžu normálně chodit na to těhu plavání a jógu…co si myslíte děvčata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí