Termín porodu - duben 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
30.11.16 11:06

@1Marci tak to je krasne. Mala princezna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
30.11.16 11:31

@Katirsko nám to řekli taky že to bude holčička tak uvidíme jestli to bude Verunka nebo Tiborek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.11.16 11:41

@nanička takze taky holcicka? To je super. Ja jsem byla presvedcena ze je to holka a vsichni mi tvrdili kluk. Podle toho co jim atd.. ovsem po poslednim ultrazvuku mam taky podezreni na kluka :D jestli jo tak to mi ti chlapi daji zabrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
30.11.16 11:58

@Katirsko tak podle jídla mi taky všichni říkali že to bude kluk mám chut jen na maso a slané věci a taky ted ulítávám na paprice syrové ale podle ultrazvuku to bude asi holčička ale uvidíme kamarádce to říkali taky všechno měla nakoupené růžové a narodil se kluk tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.11.16 12:29
@Fialová7 píše:
@1Marci To se divím, že až ode dneška, když jsi po IVF. Ale super, že je vše ok.DOTAZ
Cca měsíc mě trápí pravé stehno. Když sedím, tak je vše ok, sotva delší dobu stojím nebo chodím, tak se mi jakoby přestane dokrvovat. Je to takovej ten pocit, když si přesedíte nohu, moc jí necítíte, ale pociťujete drobné mravence. Tohle je sice nepříjemné, ale když si nemám kde sednout, tak ta noha vysloveně bolí a každý krok je utrpení. Nedavno jsem dělala velkej nákup a musela jsem si během asi hodiny 2× na chvíli sednout, aby mě to přešlo. Připadala jsem si jako důchodkyně, fakt. Nevydržím dlouho něco dělat, jen ten blbej úklid dělám na xkrát. Hodně mě to omezuje. Dřív jsem tohle neměla. Chci se zeptat, jestli jste něco podobného zažily nebo víte, čím to tak asi může být.
Jak znám svého dr., tak ten tohle řešit nebude. Kamarádka měla velké problémy se žáhou a řekl jí, že je to v těhu normální, že to musí přežít. Nijak to neřešil, až jí pomohli na pohotovosti nějakou zázračnou tabletkou, kterou jí mohl taky předepsat, ale neudělal to.

Ahojky @Fialova7 - na tohle si dej velkýho bacha, nemusí to být nic, ale jak ti psaly holky může to být velký průšvih s trombózou, ženy v těhotenství jsou více náchylné na trombózy díky většímu průtoku krve v těle a pokud třeba máš nějakou mutaci o které samozřejmě ani nevíš, nemuselo by to být dobře. Být tebou opravdu tohle řeším co nejdříve, samozřejmě je to léčitelné. Já trombozu prodělala po operaci, nemám sice žádnou mutaci, ale prostě se mi žíla po operaci někde přilepila a bylo to hned. Teď v těhotenství jsem pod drobnohledem…Vše samozřejmě může být v pořádku :srdce: ale radši se nech zkontrolovat, stavy co popisuješ jsem bohužel měla taky a v těhotenství to je průser…držím palce a běž nejlépe rovnou do nemocnice na hematologii, není to švanda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.11.16 13:28

@Lidulu Tak je šikovná! To je docela početný vrh na krysaříka, nemýlím-li se?

@Katirsko Ahoj! Asi až na výjimky tady víme všechny, a ty výjimky čekají, až se mimčo uráčí ukázat :)

@devilla Fíha, mno… trombóza. To by ještě chybělo. No, tak zítra skočím k praktickému dr., co si o tom myslí a ať mi případně napíše žádanku. Máš pravdu, nic to být nemusí, ale zbytečně riskovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.11.16 13:33

@Fialová7 no pokud můžeš neodkládej to a jdi dnes…ten stejně ti dá jen žádanku a vyšetří tě ultrazvukem na hematologii v nemocnici. dávají se normálně prášky na ředění krve či si pícháš nic to není…ale zanedbání může být fatální pro obě strany:(
Pokud to musíš vydržet do zítřka tak hlavně si tu nohu nemasíruj a nesprchuj si jí, aby se náhodně nestalo, že se tromb uvolní a začne putovat špatným směrem. Kočko je lepší tě takto vystrašit, abys nic nepodcenila, radši se z epizody na konci zasmát než pak řešit následky, moc ti přeju, aby se to nepotvrdilo a malej píďa se tam jen nějak roztahoval a to ti tlačilo na nožku, ale pokud můžeš neodkládej ať si v klííídu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
30.11.16 15:02

@Fialová7 kdy prý jedeš příští týden na genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
30.11.16 15:05

@anit09 taky jsem to tak slyšela - podvážou, ucvaknou. Asi to bývá častější, než jsme si myslely. Bude to vše v pořádku, uvidíš. Hlavně klid pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
30.11.16 15:09

@Katirsko máš termín skoro jako já. O jeden den. Kdy se budeš vracet do Čech? Co nejblíže termínu porodu? Jak často nyní chodíš v Irsku na prohlídky? A opravdu nejde si platit i zde u nás pojištění? Máš pořád naši příslušnost? Ještě se na to někde přeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
30.11.16 15:23

@Katirsko Irsko je v EU. Možná to můžeš mít hrazeno v rámci EU. Někde jsem četla, že si platíš zdravotní pojištění tam, ale u nás si můžeš doplatit něco jako roční pojištění, když sem jezdíš za rodiči atd. Nebo Ti to možná potom proplatí zpět v Irsku. Budeš mít doklad z nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.11.16 15:54

@Nataaalka Ve čtvrtek odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.11.16 16:08

@Nataaalka Díky, jseš hodná. Bohužel mám to vše dávno zjištěné. Dokonce jsem si psala na EU zastupitelské úřady a oblítala tady všechny úřady. Irsko jako na potvoru má vyjímku a pokud se zákrok dá provést tady, tak mě ho nikdo neproplatí. To by se nesmělo rodit v Irsku aby mi ho někdo proplatil haha. Bohužel si to budeme muset zacálovat. Zůstávám tady do 17.1 a 18.1 letím domů. Pokud by tě třeba zajímalo více, tak dokonce natáčím o svém životě a těhotenství v Irsku videa. Mám je na Youtube. Klidně se mrkni. Je tady hodně věcí jinak.Tady je odkaz na videa pokud by jses chtěla mrknout :P https://www.youtube.com/watch?… zatím je tam jen jedno, ale mám jich hodně předtočených. Jen jsem to nechtěla publikovat dříve než budu v 5 měsíci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.11.16 16:13

@Nataaalka No a bohužel nejde být přihlášen k žádné pojišťovně v ČR ani připojištěn. Musím říct, že lidé v ČR si ani neuvědomují jakou skvělou péči mají a hlavně zadarmo. Tady se za prohlídky platí 50euro. S tím, že Vás vyšetří praktický lékař za 2minuty a předepíše paralen. :nevim: Těhotenské prohlídky jsou zdarma, až na tu první, ale řekla bych že za změření tlaku si vzít 50euro je ostuda. No už se nemůžu dočkat domů až si budu stěžovat na to jak mě,,přehnaně,, kontrolují haha. Tady se nekontroluje téměř nic. Triple testy se nedělají ani žádná genetika, protože potraty jsou zakázané. Takže jsem si taky musela zaplatit za tyto testy na soukromé klinice. O tom všem budou ty následující videa. Někdy člověk neví jestli se smát nebo brečet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.11.16 16:45

Nováček

Ahoj holky :mavam: jsem tady úplný nováček, dneska jsem se zaregistrovala a natrefila jsem na tuhle diskuzi, tak bych byla moc ráda kdybych si mohla občas s někým popovídat. :) Termín mám 12.4.2017 a s manželem čekáme první miminko. Jednou už jsem sice byla těhotná, ale dopadlo to bohužel špatně, tak doufáme, že ted už bude všechno v pořádku. Ted ještě čekáme na kompletní výsledky z amniocentézy. A v pátek jedeme na velký UTZ, tak už začínám být zase nervní :? Jo a prý by to měl být klučík, tak uvidíme jestli se to potvrdí. :D Mějte se zatím krásně… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí