Poradna duly
Jana Čurdová
eviska22 píše:
Sluní, jenom pytlík, můj dr nemá moc kvalitní utz. Ale v tomhle případě se myslím nespletl. Jsme to na tom monitoru poznala i já. Koukala jsme do průkazky a mám CS 3. Co to znamená, nevíte někdo?Já se v tom prd vyznám
Našla jsem toto: Cervix skore /CS/ vyjadřuje stav čípku děložního a naléhající části u těhotných žen. Stanovuje se následujícím způsobem: body od nuly po dva se hodnotí eventuelní rozšíření hrdla čípku děložního, jeho konzistence, délka a uložení. Výsledek bodů se však musí vztáhnout k délce těhotenství! Čím je větší počet bodů, tím je vyšší riziko předčasného porodu. Kupříkladu v 35. týdnu těhotenství se za normální považuje CS do 6 u žen, které nerodily a do 7 u žen, které již rodily. Problematika zábránění či předcházení předčasnému porodu se však nedá zredukovat jen na cervikální skóre.
Sluní díky:-) Tak snad neporodím příští týden. Dr nic neřekl, objevila jsme o až doma v průkazce. Jinak gratuluji Jitulínkovi k Aničce!!
Ke všechny jste, Dáško, tak jak se kluci měli?
Ahoj holky,
tak jsem vás v klídku dočetla.....dnešní den jsem strávila s malou v Zoo,no pro mě to bylo s vypětím sil,ale malá tam měla kamarádku a užívala si to,tak co by máma nevydržela pro spokojenost svého dítka
Večer padla za vlast už po sedmé hodině,tak jsem se dala též do žehlení věciček pro Davídka,tak mám asi tak polovičku za sebou,ale asi jsem magor
Nejdřív jsem nechtěla nic moc kupovat…musím to přeci na někoho svést
......a pak jste mě tady tak „zblbly“,že toho mám haldu!!To mrnous ani nestačí unosit!!! Nechci se tady vychloubat počtem kousků,ale zajímalo by mě,jestli jste na tom podobně…a tak to zítra koukejte spočítat!!!!
Toto není seznam na pionýrský tábor
to jsem trošku ulítla s nakupováním ![]()
Věci ve vel.56-62-68
13 krát body kr.r.
14 krát body dl.r.
8 krát laclové kalhoty
8 krát tepláčky
7 krát triko dl.r.
25 krát ponožtičky
8 krát dupačky
5 krát overal
8 krát svetr
7 krát mikinka
6 krát čepička
3 krát bunda
3 krát kombinéza
6 krát kalhoty
2 krát plet.vesta
Jste na tom podobně? ![]()
No Pavlínko, ty to máš jen pro jedno dítě, nebo pro kojeneckej ústav?
Máš toho fakt hafo. Já toho opravdu tolik nemám, mám hodně bodýček a overálků,
3 punčocháčky,
2 kombinézy,
lacle nemám žádný, na Týnu se mi neosvědčily a mě se mimčo spíš líbí v dupačkách, nech v ,,dospěláckých ˇˇ věcech.
Pak mám 2* komplet teplých kalhot (z toho jedny polodupky) a kabátku, čepice 5,
Kalhoty
mikči 5
A už nevím. Ještě tam něco určitě bude:-)
Dneska odjíždím, tak ještě douklízím byt, vařím Viktorovi čočkovou polívku a je mi hic:-) V noci tu byl slejvák a vítr, tak se alespoň líp dýchá.
Tak se tu mějte, opatrujte bříška a dávejte na sebe pozor!!!
Tak doufám,že té mojí sousedce se hned po novém roce narodí taky chlapeček a já jí to tam budu lifrovat
![]()
Ještě,že manžel není doma
a nevidí tu nažehlenou kupku…on má narozdíl ode mě rozum
![]()
ahojky holky,
Jiro, gratuluju k uspesne kontrole a k Jiriku Eliasovi. Fakt jsem rada, ze to stehovani uz je za mnou, bohate mi staci ty dny plne uklizeni a vzhledem k tem vedrum a me nemotornosti to jde opravdu velmi pomale:-( Jsem zvedava, jak to bude u vas, jestli fakt nakonec neporodis ve stehovacim voze:-) Jinak dneska jedeme na par dnu na chaticku do jiznich Cech, tak uz se nemuzu dockat, protoze si potrebujeme odpocinout. Asi, po tech narocnych dnech budu jen spat a spat.
Pavlinko: teda kdyz jsem videla ten tvuj soupis oblecku, tak jsem sla malem do kolen. To ja zatim nemam ani polovinu toho, co ty, ale jeste se chystam na nakupy. Pristi tyden me asi jeste bude zamestnavat uklid, ale pak beru obchody utokem:-)) Taky uz je nejvyssi cas:-))
Jani: teda ty mas starosti se zubama a jak na potvoru si tva zubarka ted zlomi kotnik:-( to je teda pech. Drzim pesti, at zuby zlobi, co nejmin. Az bude vymalovano, tak se urcite pochlub, jinak slunickova barvicka je super:-)
Olinko: moc krasna postylka
Dasko: tak jsem si na tebe pred par dny vzpomnela, protoze mam pocit, ze ten muj mimisi divoch se obcas pretoci do pricne pohohy:-( Myslela jsem, ze ted uz bude porad v jedne poloze, ale obcas mam pocit, ze se mi brisko roztahne dost do boku a citim kopani dost v pravo, tak nevim. Uz jsem mu uz vysvetlovala, ze at se toci, jak chce, ale az bude chtit ven, tak at se raci otocit hlavickou dolu ![]()
Jaruno: drzim pesti, at rozlouceni probehne, co nejklidneji. Ja louceni nemam rada. Kdyz jsem byla vcera, asi naposledy pred porodem, na navsteve u prarodicu, tak z toho byli tak na mekko a tvarili se, ze me snad vidi naposledy v zivote - no hruza.
Holky meli jste uz poslicky?? Jak je pocitujete?
Teda, koukam, ze jsem se nejak rozepsala, tak doufam, ze u toho neusnete nez to doctete:-)
Ahoj Veveruško,
já nemám žádnou zkušenost s poslíčkama.......při prvním porodu jsem neměla žádný příznak,šla jsem tam po ránu do poradny s tím,že poprvé za celé těhot. jsem ji v noci necítila se pohnout a tak mám strach.....v poradně to měli natřískané tak mě sestřička poslala na porodnici na monitor,kde bylo vše v pořádku,ale musela to podepsat doktorka,která byla zrovna u porodu…no tak jsem tam na ni dvě hodinky čekala.....jenomže tam nějaká mladá pani chodiloa po chodbě a tak příšerně řvala
že mě strachy začlo se asi tak po deseti min. stahovat břicho
![]()
Asi kolem půl 12h. přišla dokt. a že mě ještě vyšetří…no a já byla otevřená na 3cm,ale bez bolestí
…tak sepsala porodopis a že mě pošle na oddělení,ale já se tak začla bát,že tam skejsnu třeba do druhého dne než porodím,že jsem ji překecala a podepsala revers s tím,že si v klidu dojdu pro věci a vrátím se......no a ve 14h už jsem šla nazpátek,jelikož přišly neprav.stahy v rozmezí 2-5min. a manžel začal zmatkovat
(bydlíme přes ulici od porodnice)
Tak mě asi kolem třetí znova vyšetřila a já byla otevřená asi na 6cm,pak šel na řadu Yal gel ve 16h. porodní sál to jsem byla na 8cm a v 18h.se malá narodila
Tak snad to i na podruhé půjde taktéž
![]()
Porod bolí vždy,ale není to tak strašné jak některé mé kamarádky s oblibou líčí před těhulema a proto toto nejlépe neposlouchat!!!To by jsme byl každý jedináček
Vám všem kdo do toho jdete poprvé závidím,že je to poprvé
a jediné co všem přát je ta rychlost ![]()
Pavlinko: to mas skvely, ze bydlis naproti porodnici. Teda ten tvuj porod probihal fakt dobre, drzim pesti, aby druhy probihal podobne:-) My bydlime od porodnice asi dvacet minut autem mimo spicku, tak doufam, ze mimisek se nerozhodne prijit zrovna v dobe dopravnich spicek:-)) Mas uz pro mimiska nakoupeno vsechno?? Nebo jeste neco budes kupovat? Mas i ostatnich veci nakoupenych v takovym mnozstvi jako oblecku??
Už nic nebudu kupovat
jen punčocháčky......bodýčka s krátkým rukávem ty mám po malé,ale myslím,že je neunosíme,ona se narodila na 1.7. a ponožtičky a pár věciček z té kupy jsou taky poděděné po ní.....už nemám ani peníze
naštěstí.Ted jdu v sobotu naposled pracovat a to bude můj poslední příjem ![]()
Pleny a osušky,povlečení a vybavení jako postýlka,židlička na krmení,lehátko,vanička…kočár a autosedačka to bude mít vše po malé.Tak tam jsme hodně ušetřili a máme to v neutrál.barvách,protože jsme nechtěli vědět co to bude.To mě tentokrát trošku mrzí,že se mrnous ukázal a já to poznala,ale aspon je na brášku připravená malá.....ona si přála sestřičku Janičku a celkem dlouho povídala,že má máma v bříšku holčičku ![]()
Ahojky holky koukám že jste se pěkně rozepsaly. Já už mám taky nakoupený nějaké věcičky, ale hodně jich bude mít po Martinovi. Ještě mě chybí bodíčka a punčochy a snad to je vše.
Veveruško - ty jsi už měla poslíčky?????
O víkendu už přesuneme postýlku a přebalovací pult do ložnice. Martin už spí na velký posteli zatím nespadl akorát ho musím uspávat.
Na kontrolu jdu příští pátek tak snad bude vše ok. Snad se CS nezmění abych nemusela do nemocnice. Půjdu nakrmit Macka a půjdem hajat.
Ahojky.
Teď jsem se pěkně vyspinkala
.Šla jsem se natáhnout s Ondráškem a ten ještě spinká,už dvě a půl hoďky.
Veveruško je dobře že si jedeš odpočinout.Krásně si to tam užijte.A o poslíčkách ti také moc nepovím,při prvním jsem je neměla.A teď mi zatím jenom tvrdne břichoa to se za poslíčky asi nepovažuje,zkus se zeptat v srpňátkách.
Evísku,také si to krásně užij u babičky.A určitě neporodíš,neboj,já jsem měla v minulém těhu cs 2 už od 26tt.
Jinak jsem úpně zapoměla na co jsem chtěla všechno reagovat
,asi ještě spím
.
Všechny těhulky zdravím.....tak zase po nějáké dob nakukuju.....děsně mě mrzí že nemám čas s vámi občas pokecat…
![]()
Všem gratuluju k úspěšným kontrolám a k zjištění pohlaví miminek.....holky čumím jak péro že ten seznámek je naprosto modrej.....
jen dvě jisté holčičky jo…ty jo doufám že se taky zamodráme…
![]()
jinka kontrolu mám v pondělí i s utz v 31tt tak jsem zvědavá jak dopadneme s tou placenou a vůbec jak je mimi veliké.....
děsně se těším.....poslední dobou je to děsnej divoch......to malá nebyla ta byla v břiše naprosto klidná…zato když se narodila tak si to vynahradila.....tak snad tohle bude mimi opak,ted divoch pak hodné…
![]()
teda koukám na ten seznámek pavlínky…já to mám vše ve velkém boxu taky musím vyndata sepsat protože vůbec nevím co ještě koupit…třeba ponožky nemáme žádný ani punčošky a čepičky jsem ted koupila dvě a to je vše.....nemáme ještě ani deku,rychlozavinky nic…
![]()
malá měla včera narozeniny ale protže je manža až do neděle v práci slavit se bude až v úterý…ale přijede za chvíli kámoška z německa tak se těším na pokec.....jenže malé není nějak dobře achjo chudák,před chcvílí usnula že jí bolí hlava.....no mějte se tu krásně já zase juknu…papá opatrujte pupíky