Poradna duly
Jana Čurdová
Polárka: moc gratuluju k srdíčku, jsem moc ráda, že to takhle super dopadlo a mimísek je v pořádku ![]()
Berun: s tím plaváním je to trochu složitější… mě třeba doktorka od bazénů odrazovala… ale záleží na jednotlivých bazénech… v Praze na Vinohradský pořádají plavání pro nastávající maminky.. můžu kouknout po kontaktu…
Viki25: jsem teď u rodičů v Klatovech a koukala jsem na těhotenskou módu a je to dost tristní
Nechceš zajít na kafíčko? Budu tu do pátku ráno… Tak se kdyžtak ozvi, vzala bych s sebou tu mojí spolužačku se kterou jsi chodila do jazykovky ![]()
Jinak jsem nějak cestou autobusem ofoukla, ale už to odeznívá, tak snad mimču to neublíží…
Krásný den a pozdravy pro mimísky
Onika 7tt
Ahoj holky,
tak jsme si včera zase užili stresu…kolem sedmý večer jsem lehounce špinila a po tel.doktorce následovala návštěva gyn.pohotovosti U Apolináře. Už sem to viděla v černých barvách,ale nakonec vše dobře dopadlo!!!!A dokonce sme mimíska viděli:-))))paní dr.si pochvalovala,jak mu krásně bije srdíčko a jaký je to macek:-))má 14,6mm(dneska už asi zase o kousíček víc:-)Takže velká starost se proměnila ve velkou radost:-))
gratuluji k všem dobrým zprávám od vašich doktorů:-))
Teda, tak to už je pěkný obřík.
Hoky myslíte, že kdyby se něco dělo tak můžu do jakékoliv nemocnice? Já tedy doufám, že se nic dít nebude, ale jen tak pro informaci.
Ryšavka
Holčičky promiňte, že jsem k Vám tak nakoukla, ale nedalo mi se nepodívat se jak se vám to vaše snaženíčko podařilo
//
a rozrůstá se seznámek březnových miminek.
Ze srdce Vám všem gratuluji k miminkům, které nosíte v sobě a přeji, ať máte pohodové a bezproblémové těhotenství. Jeto to nejkrásnější období v životě ženy, tak si jej užívejte se vším co k němu patří, ať jsou to chvíle příjemné, čí méně příjemné.
Veronika + Nikolka 31 tt ze zaříjňátek.
Ahojte těhulky,
Květule: jak ses ptala, tak já jsem v 6tt+5 . Pořád mě pobolívá žaludek, někdy je to fakt na zvracení, ale ještě ani jednou jsem naštěstí nezvracela. Pomáhá mi, když pořád v žaludku něco mám. Jinak teď v noci špatně spávám a to hlavně asi kvůli tomu žaludku. Doufám, že to co nejdřív přejde. JInak mě pobolívají prsa, ale není to tak moc. Hlavně že jsou větší, což si všimil i manžílek. ![]()
Mějte se všichni pěkně.
Ahoj.
AHOJ,
Kocca - koukám, že jsou ty manžílkové všichni stejní, ten můj pořád taky řeší moje prsa.. Včera se zeptal, jestli to zase nevyrostlo, tak jsem vyndala břicho a on povídá - Né, já myslel prsa! No nezabily byste ho, holky?
Jinak večer už mám to břicho fakt parádně velký, do rána do vždycky zase trochu splaskne, ale večer si připadám jak v půlce těhu!!
Jarka a třešnička 8tt+6
Ahoj Maminky:-)
Přeji všem krásný den:-))) Mě prsa vyrostla tak o číslo a mám problém se vůbec narvat do podprdy,takže už se asi vydám na nákup:-)Jo a manžel si toho pohopitelně všiml jako první…:-)Jinak musím říct, že je mi poslední dva dny bezvadně,takže už možná těhu příznaky prvních měsíců pomalu ustupují:-)
Rysavko: Pokud bude nějaký problém(určitě,ale nebude)mimo ordin.hudiny tvého gyn.,musí tě vzít každá nemocnice,kde gyn.pohotovost funguje.Nepamatuji si teď odkud jsi,ale vím,že v Praze je to určitě Apolinář a Motol.
Pozdravujte bříška:-))
Eva a mimi 8+1 dle UTZ
Hezky den holky,
musim vam rict, ze ta lizatka, co mi poradila kamoska proti tehu nevolnostem opravdu zabiraji-teda alespon me…prodavaji normalne v lekarne.
Polarka
Ahoj holky, tak sem se právě vrátila z mé první těhu prohlídky. Tak přece jenom i ten UTZ udělal
Měla sem hroznou radost ![]()
A kapřík tam byl
Dr. mi řekl že měří 9mm a jsem tak nějak na začátku 5tt.
To počítání mi nějak nesedí. Na rodine.cz mi to spočítalo, že sem na začátku 4tt. Tak nevím kdo teda kecá hihihi. ![]()
Na další porhlídku jdu 10.8. to bych měla být už asi v 8tt. ZAse mi prej udělá UTZ a jestli bude všechno OK, prý dostanu už i těhu průkazku.
Tak sem šťastná jako blecha.
TAk už můžu připojit ten krásný podpis
Kvetule + kapřík 5tt ![]()
Kvetule - Tak to ti moc gratuluju, že si viděla kapříka.
Akorát mi taky nejsou jasný ty velikosti, protože mě na ultrazvuku měřil Melounek 6mm a podle doktora jsem v 7 týdnu. Ale hlavně že jsou všichni mimísci v pořádku a pěkně rostou. ![]()
A závidím ti, že už víš, kdy dostaneš průkazku. Já to taky vidím, na pěkných pár týdnů než ji dostanu. ![]()
Dneska jsem šíleně unavená. Dokonce jsem si musela udelat slabý instantní kafe, abych to přežila. Jednou mi totiž hlava skoro břinka o stůl.
Už abych byla doma a chrupla si.
Holky, jak vlastně rozdejcháváte tu únavu? Nechci to pořád řešit kafem. A už jsem i snědla 2 jablka. A nepomáhá to. ![]()
Zuzzi
Kvetule - tak to je dobrá zprávičk, že je mimísek jak má být
Já se k tomu dr snad taky začnu těšit ![]()
Zuzzi - já zas tak unavená nejsem. Tedy, když musím něco číst a je to delší tak se mi oči zavírají tak to řeším tak, že pořád vstávám a chodím po kanclu na wc, do kuchyňky a tak. Jinak na mě to padne až doma. To jsem jak vyždímaný citron. Jsem schopná v osm usnout - jako, že se jen natáhnu - v deset se vzbudím, jdu se umýt a pokračuju. Tím pádem to u nás doma vypadá jak v chlívku
Protože nikdo neuklízí. Manža je tenhle týden pořád někde na cestách, takže nepomůže
No úklid budeme řešit asi v sobotu. Ach jo, to se moc netěším ![]()
Ryšavka
ahoj holky ![]()
Květule: to je krásný, že se má kapřík takhle k světu ![]()
Dneska už jsem se cítila tak dobře, že jsme vyjeli s Máťou na výlet na kole… No co vám budu říkat… Stačí mírný kopeček a funím jak sentinel
Naštěstí jsme nejeli daleko, ale i tak to stačilo k tomu, že jsem totálně vyřízená a šla bych spát… ![]()
Teď si Máťu naštěstí tety odvedly na zmrzku, ntak se jdu natáhnout ![]()
papa
Onika
Ahoj holky,
mam nasledujici dotaz. Mate uz nekdo fotku z utz doma? Udelai vam u doktora kopii? Nepremyslely jste o tom, ze si o ni reknete? Manza by to moc chtel videt…
Polarka
ahoj Polarko,
zatial ju nemam, ale dufam, ze od utorka ju budem mat. 19.7. idem na UTZ, budem prave 8tt+0 a moj lekar mal na dverach informaciu, ze fotku z UTZ ti vytlaci na poziadanie, to som si vsimla ked som tam bola prvy krat. takze ak bude v utorok vsetko ok, urcite si ju chcem dat vytlacit ![]()
a ahojte vsetky
kvetule - gratulujem ku kaprikovi ![]()
polarko, ja si tie lizatka asi budem musiet zohnat, pretoze od vikendu uz mi je stale zle a to ze fakt poriadne. nevraciam, ale stale mam pocit ze kazdu sekundu budem a zaludok ma boli fakt strasne, ako po poriadnej opici ![]()
co sa tyka bruska, tak to ja veru mam, celkom sa mi nafuklo, docitala som sa ze je to zvacsovanim a prekrvovanim maternice a u mna je z toho vcelku slusny pupik, az to mam problem v praci maskovat ![]()
akurat manzelovi sa to ohromne paci no a prsia samozrejme tiez
vidim ze vsetci nasi chlapi su rovnaki ![]()
co sa tyka toho merania mimiskov, overte si, ci vam hovori naozaj velkost plodu alebo velkost plodoveho vajca (hlavne teraz pri prvych UTZ), v ktorom babo je, ja som z toho tiez bola najprv popletena ![]()
diky za tu info o pohotovosti, dufam, ze mi ju nebude treba, ale tiez som rozmyslala, kam by som vlastne mala ist, keby nieco …
dobry tip bol aj to s tou zdravotnou poistovnou, pisala som mail na VZP, ale zatial sa im neuracilo odpovedat ![]()
a diky Veronike od zarijnatek za pekny pozdrav - drzim palce, uz to pomaly ide do finale ![]()
tak zatial vsetky papa, pekny vecer, myslim ze uz sa idem poskladat na gauc, aj tak som dnes dobra, ze som tak dlho vydrzala „pri vedomi“ ![]()
stale sa citim sialene unavena …
papa
Polárko - super, že jsi v pořádku a mimi taky. Jen jsme měli strach, když tě dr naposled tak vyděsil.
Ryšavka