Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Luca.V píše:
Smaikii nestraš, já už mám teď ruce jak opice, malej už se vcelku pronese. Já vím, že je špatně, že jsme ho to tak naučili, ale nám to vždycky nedá když pláče,když je tak malinkej a bezbranej tak se snažíme udělat vše aby byl spokojenej.Kdyby aspoň neměl takový bolení,tak si myslím, že by usínal lépe,už jsme zkusili všechno-kapičky sab,pytlík s pecičkama,masírovat a cvičit ale nic nepomáhá. Doktorka mi řekla, ať mu večer po koupání místo z prsu dím 30ml Nutrilonu,že ten pomáhá, ale upřímně se mi moc nechce,protože plně kojím bez problému,mléka mám dost a malý hezky pije a přibírá až až,tak ho nechci lahvičkou zkazit,co myslíte?? Poraďte mi,já opravdu nevím co je správně?
Tak nevím jestli ti pomůže Nutrilon ale na ty prdíky se nám osvědčila v nemocnici rektální rourka…fakt bomba věc..můžu jen doporučit.Nám jí daly v nemocnici a paráda.Žádné bolení nic…
Smaikii89 píše:Luca.V píše:Tak nevím jestli ti pomůže Nutrilon ale na ty prdíky se nám osvědčila v nemocnici rektální rourka…fakt bomba věc..můžu jen doporučit.Nám jí daly v nemocnici a paráda.Žádné bolení nic…
Smaikii nestraš, já už mám teď ruce jak opice, malej už se vcelku pronese. Já vím, že je špatně, že jsme ho to tak naučili, ale nám to vždycky nedá když pláče,když je tak malinkej a bezbranej tak se snažíme udělat vše aby byl spokojenej.Kdyby aspoň neměl takový bolení,tak si myslím, že by usínal lépe,už jsme zkusili všechno-kapičky sab,pytlík s pecičkama,masírovat a cvičit ale nic nepomáhá. Doktorka mi řekla, ať mu večer po koupání místo z prsu dím 30ml Nutrilonu,že ten pomáhá, ale upřímně se mi moc nechce,protože plně kojím bez problému,mléka mám dost a malý hezky pije a přibírá až až,tak ho nechci lahvičkou zkazit,co myslíte?? Poraďte mi,já opravdu nevím co je správně?
Něco jsem o tom slyšela, ale nevím co to přesně obnáší??
Luca.V píše:Řekla bych že skoro nic…má asík 10cm a je úzká a pružná…namažeš a na pár minutek mu ji zavedeš do konečníku…můžu říct,že na výsledky dlouho nečekáš…mimísek si hnedka uleví.Říkala mi MUDR. že jí dokonce maminky ponechávají zavedenou i když má plenku.K tomu ale potřebuješ nástavec který též koupíš v lékárně.Samotná rourka stojí kolem 20kč.Jestli ti hodně trpí na prdíky a nic nepomáhá tak opravdu doporučuji.Smaikii89 píše:Něco jsem o tom slyšela, ale nevím co to přesně obnáší??Luca.V píše:Tak nevím jestli ti pomůže Nutrilon ale na ty prdíky se nám osvědčila v nemocnici rektální rourka…fakt bomba věc..můžu jen doporučit.Nám jí daly v nemocnici a paráda.Žádné bolení nic…
Smaikii89 píše:Luca.V píše:Řekla bych že skoro nic…má asík 10cm a je úzká a pružná…namažeš a na pár minutek mu ji zavedeš do konečníku…můžu říct,že na výsledky dlouho nečekáš…mimísek si hnedka uleví.Říkala mi MUDR. že jí dokonce maminky ponechávají zavedenou i když má plenku.K tomu ale potřebuješ nástavec který též koupíš v lékárně.Samotná rourka stojí kolem 20kč.Jestli ti hodně trpí na prdíky a nic nepomáhá tak opravdu doporučuji.Smaikii89 píše:Něco jsem o tom slyšela, ale nevím co to přesně obnáší??Luca.V píše:Tak nevím jestli ti pomůže Nutrilon ale na ty prdíky se nám osvědčila v nemocnici rektální rourka…fakt bomba věc..můžu jen doporučit.Nám jí daly v nemocnici a paráda.Žádné bolení nic…
Smaikii nestraš, já už mám teď ruce jak opice, malej už se vcelku pronese. Já vím, že je špatně, že jsme ho to tak naučili, ale nám to vždycky nedá když pláče,když je tak malinkej a bezbranej tak se snažíme udělat vše aby byl spokojenej.Kdyby aspoň neměl takový bolení,tak si myslím, že by usínal lépe,už jsme zkusili všechno-kapičky sab,pytlík s pecičkama,masírovat a cvičit ale nic nepomáhá. Doktorka mi řekla, ať mu večer po koupání místo z prsu dím 30ml Nutrilonu,že ten pomáhá, ale upřímně se mi moc nechce,protože plně kojím bez problému,mléka mám dost a malý hezky pije a přibírá až až,tak ho nechci lahvičkou zkazit,co myslíte?? Poraďte mi,já opravdu nevím co je správně?Když jsme přišli z porodnice tak jsem mu občas pomáhala teploměrem při měření teploty,tak jak to dělali v porodnici,ale pak mi doktorka řekla ať to nedělám,že mu tím zbytečně ten konečník dráždím,tak toto bude to samé ne??
Smaikii - Když jsme přišli z porodnice tak jsem mu občas pomáhala teploměrem při měření teploty,tak jak to dělali v porodnici,ale pak mi doktorka řekla ať to nedělám,že mu tím zbytečně ten konečník dráždím,tak toto bude to samé ne??
AAlisku ahojky,
Jste krásní a šikovný.....
my také dorážíme na hračku, ale sám ji ještě neuchopil.Musím mu dát do ruky třeba špendlík a ten si už dal sám do pusinky
Smějeme se, třeba na oblíbenou hračku…hlavně ráno a dopoledne.Večer je to horší- před koupáním musíme vymýšlet program…někdy je to horor, ale po koupání nádhera - stále spinkáme celou noc - jednou či 2× papáme a hned spí dál…někdy vstávám dřív než Adámek ![]()
Jednou mně v noci nespal asi hoďku…a bylo to určitě tím, že hlídal manžel přes den a stále malýho jen uspával
potřebuje být také vzhůru
Koupání miluje…už pozná, že se jde koupat…přestane křičet a užívá si to.
Jinak na prdíky- máme hodně, ale bojujeme s nima- dost nám zabírá mastička na bříško - Pupík se jmenuje
masíruji ho i preventivně při přebalení.SAB do každého pití - 10kapek
Užívejte si všichni - strašně to letí - dnes nám je 5 týdnů
Vám zítra,že?
Jo a už vůbec neobloukujeme, jsem moc ráda.Ublinkne minimálně.Pijeme 120ku.Zdá se mi, že dost přibíráme
pleny 1ky nás škrtí přes stehýnka,takže máme 2ky velikost. ![]()
Když brečí, začly mu téct slzy a to hned a hodně, je to velký herec - hlavně když má hlad ![]()
Mějte se všichni krásně.....buďte šťastní…
![]()
AAlisek píše:
Takhle si hrajeme
Holky mě někdo vyměnil dítě ![]()
Od včera jen kojíme a malý je jak vyměněný. Spí 3 i 4 hodiny…a usmívá se u toho
vůbec nebrečí. Já mám takové motýlky v břiše, co to je? ![]()
Luca.V píše:
Smaikii - Když jsme přišli z porodnice tak jsem mu občas pomáhala teploměrem při měření teploty,tak jak to dělali v porodnici,ale pak mi doktorka řekla ať to nedělám,že mu tím zbytečně ten konečník dráždím,tak toto bude to samé ne??
Já si myslím, že ten teploměr je o něco silnější než ta rourka.A zavádíš ho jen na kousek,což rourku zavádíš skoro celou.Optej se doktorky ale mě ji dali v nemocnici jak sme teď byly a fakt je to paráda.Ps: a nějak se těm mimískům musí pomoc, když nic nezabírá.
barique píše:
Holky mě někdo vyměnil dítě
Od včera jen kojíme a malý je jak vyměněný. Spí 3 i 4 hodiny…a usmívá se u tohovůbec nebrečí. Já mám takové motýlky v břiše, co to je?
Jo já to říkala včera…malej se najedl,odkrkl a spal…a takhle dokola celý den…dneska máme to samé.
Takže jsem jen ráda
Luca.V píše:andyV píše:Andy, tak s tím usínáním to máme stejné, buď musím vytrvat u postýlky a nebo ho uspávám v náruči,houpu zpívám a když už to vypadá,že bude spát tak najednou začne plakat,probudí se úplně a můžeme začít znovu.Jeden večer už byl dokonce tak přetaženej a unavenej,že nemohl vůbec usnout,to se nám povedlo asi až ve 3h ráno a stejně až do rána moc tvrdě nespinkal,myslím že měl hodně bolení bříška. Je to boj. A jak krmíte?? Kojíš plně nebo dokrmuješ?
Smaiki, tak snad budete v pořádku a srovná se Vám to![]()
Milio, fakt jo? My prý máme kyčle taky ok, žádný nález a stejně máme dávat ty plínky, je to teda pro zlost, když se u přebalování kroutí, tak to je umění ho přebalit s tím.
Gabčo to spinká je boj, ale spíš hlavně náš. Mě malej dělal to samý, jediný, co je dobrý vytrvat, prostě jsem ho dala do postýlky a dávala dudlík pokaždý, jak ho vyflusnul nebo mu upadl, pač to hned začal natahovat, až prostě usnul a spal v postýlce, ale takhle večer jsem uspávala třeba hodinu, na hračky zatím nereaguje, takže to u nás zatím nejde, jinak spal se mnou v posteli, když jsem se chtěla v noci vyspat, občas usne v ruce. Je to boj, to usínání, tak držím palec
Nás včera trápili prdíky, pak se vyprděl a nevím, proč brečel, nakonec jsem si říkala, jestli fakt nemohl mít hlad nebo myslíte, že můžou brečet jen tak, že nemůžou usnout třeba? Pač jsem ho chovala, on zabíral, zavřený očička a najednou z ničeho nic natáhl a začal brečet, buď chvíli řval nebo pomohlo zahýbat s dudlíkem a přestal a zase zavřel očka, tak jestli nemohl zabrat to jsem nechápala máte s tím některá zkušenost?
Holky, to uspávání je boj co, snad se to nějak zaběhne a zlepší, nejhorší je, když člověk neví, jestli ho trápí prdíky nebo jenom nemůže usnout. Včera večer to měl grády, nejdřív prdy, pak dobrý, pak natahoval, tak dostal znova napít, chvíli klid a pak na novo prdíky, tak jsem nahřála polštářek, prděl, ale stejně ještě jakou dobu brečel, až jsem myslela, že ohluchnu a člověku je ho až líto, jak brečí a nemůže mu pořádně pomoc
Jinak kojím plně, příští středu jdeme na kontrolu, tak doufám, že to bude ok a že nabíráme, ze začátku, když jsem přišla dom, tak jsem s tím měla problémy, než jsme se zaběhli, málo jsem jedla, ale kontrolní vážení a kojení dopadlo ok, tak snad to bude dobrý. Snažím se jíst, ale občas je to fakt boj, když se mu člověk musí věnovat, když je třeba, ale zelenou stolici máme stále a to kojím z jednoho kolik chce a další prs až při dalším kojení, aby se dostal až na zadní mlíko, 1 jogurt denně myslím není nadbytek mléčných výrobků, tak nevím no, že se mu to nevrátilo zpátky ![]()
Luca.V píše:
No správně by měl člověk zvolit alternativní dokrmení, takže přes lžičku nebo stříkačkou, pokud nechceš riskovat přes lahvičku, že ti přestane pít z prsu, taky je tohle moje noční můra, ale asi je to sázka do loterie, někomu myslím, že tady někdo kojí i krmí z lahve a jde jim to, někomu potom pít nechtěj, když zjistí, že z prsu je to větší námaha a jednak i jiný způsob sání.
Ale je to jako s tou rourkou, taky říkají, že to má být až krajní použití, když není zbytí a že se nemá používat často právě kvůli tomu, aby se mimískům nepoškodil konečník tím častým zaváděním. Je to boj holky co.
Holky co kojíte, za jak dlouho se vám upravilo kojení? Mně spal krásně v noci 3-4 hodiny a dnes od 6 hod ráno řve…nakojím, u prsa usne, ale když ho přenesu tak zase řve. Tak dnes jen kojím a kojím a doufám, že bude trochu spát v noci. Doufám, že něco vytáhne, plínku má pokaždé počůranou.
BArique, já před kojením a po kojení vážím, takže vím kolik vypil. Zjistila jsem, že kldyž ho nechám dýl spát, tak při dalším kojení zkrátka vypije míň a musím dát z flašky, co jsem odtříkala. Ale když ho vzbudím po dvou a plůl hodinách, tak vypije sám třeba 40ml. A to je na něj hodně. Jinak když spí dýl tak vytáhne za půlhodiny kojení třeba jen desítku a zbytek musím odstříkat a narvat do něj z flašky. A z té flašky mi to taky nechce tahat. Je u toho úplně vyřízenej. Tak možná, jestli to nechce taky dodržet ty kratší intervaly. Zvlášť když si ho nevážíš a tak nemáš pořehled kolik vypil. Naše vážení viz foto ![]()
Smaikii89 píše:Luca.V píše:Já si myslím, že ten teploměr je o něco silnější než ta rourka.A zavádíš ho jen na kousek,což rourku zavádíš skoro celou.Optej se doktorky ale mě ji dali v nemocnici jak sme teď byly a fakt je to paráda.Ps: a nějak se těm mimískům musí pomoc, když nic nezabírá.
Ok vyzkouším a uvidím, děkuji za radu ![]()