Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jana4 píše:
AAlisku ahojky,
Jste krásní a šikovný.....my také dorážíme na hračku, ale sám ji ještě neuchopil.Musím mu dát do ruky třeba špendlík a ten si už dal sám do pusinky
Smějeme se, třeba na oblíbenou hračku…hlavně ráno a dopoledne.Večer je to horší- před koupáním musíme vymýšlet program…někdy je to horor, ale po koupání nádhera - stále spinkáme celou noc - jednou či 2× papáme a hned spí dál…někdy vstávám dřív než Adámek
Jednou mně v noci nespal asi hoďku…a bylo to určitě tím, že hlídal manžel přes den a stále malýho jen uspávalpotřebuje být také vzhůru
Koupání miluje…už pozná, že se jde koupat…přestane křičet a užívá si to.
Jinak na prdíky- máme hodně, ale bojujeme s nima- dost nám zabírá mastička na bříško - Pupík se jmenujemasíruji ho i preventivně při přebalení.SAB do každého pití - 10kapek
Užívejte si všichni - strašně to letí - dnes nám je 5 týdnůVám zítra,že?
Jo a už vůbec neobloukujeme, jsem moc ráda.Ublinkne minimálně.Pijeme 120ku.Zdá se mi, že dost přibírámepleny 1ky nás škrtí přes stehýnka,takže máme 2ky velikost.
Když brečí, začly mu téct slzy a to hned a hodně, je to velký herec - hlavně když má hlad
Mějte se všichni krásně.....buďte šťastní…![]()
AAlisek píše:
Takhle si hrajeme
Tobe nevadi, ze se ti mesicni dite mlati hrackou do hlavy ??? To, ze drzi spendlik je vrozeny uchopovy reflex, ktery zmizi (podobne jako Moorouv, Babinskeho, naslapny atd) a uchopovani se dite zacne znovu ucit. Rozhodne nejdrive vedome uchopi hracku nekdy ve ctvrtem mesici !!!! Psychomotoricky vyvoj kojence je tady na webu nebo na internetu jiste k nalezeni. Davat mu neco do ruky je nebezpecne, muze si vyrazit oko.
AAlisek píše:
Jani já když mu ám špandlík tak se bouchá do hlavy do pusy mu to nejde se pořádně trefit.Taky se směje na hračku a když ho pusinkuju na tom jeho oplácaným krku to má rád to se usmíváMiluje když ho nechám rozbalenýho,ale dost často mě počůrá
nejsem zvyklá na kluky.Mě se ted naučil bejt pomalu celý dopol.vzhůru pak spí a od půl pátý když přijdem z venčí je vzhůru do koupání.Když ho svlíkám tak se už usmívá a kope nožičkama snaží se už vypouštět nějakou hlásku,ale jde mu to z těžka
Ve vaně je zlatej to má rád,ale to mazání.....atd nesnáší to si pobrečí,ale musím zatukat tuk tuk,že to je jediný kdy brečí tak ho nechám taky to potřebuje.Pak se napapá a jde spinkat.Na jídlo ho budím než jdu spát a pak se mě vzbudí po třech hodinách a to pijeme taky 120tku někdy mám pocit,že by ještě pil.Hele taky máte stolici žlutou a někdy hrudkovatou?Taky už neobloukujem jen někdy ublinkne nebo mu vyteče mlíko co nespolkl.Konečně to obloukování bylo hrozný já když ho krmím tak ho dávám 1× nebo 2× odříhnout mezi pitím jak se začne kroutit.Pupík mám doma a doufám,že ho nebudu potřebovat.Nevíš co je s tiff sem už vůbec nechodí
Jana4 píše:
AAlisku ahojky,
Jste krásní a šikovný.....my také dorážíme na hračku, ale sám ji ještě neuchopil.Musím mu dát do ruky třeba špendlík a ten si už dal sám do pusinky
Smějeme se, třeba na oblíbenou hračku…hlavně ráno a dopoledne.Večer je to horší- před koupáním musíme vymýšlet program…někdy je to horor, ale po koupání nádhera - stále spinkáme celou noc - jednou či 2× papáme a hned spí dál…někdy vstávám dřív než Adámek
Jednou mně v noci nespal asi hoďku…a bylo to určitě tím, že hlídal manžel přes den a stále malýho jen uspávalpotřebuje být také vzhůru
Jinak na prdíky- máme hodně, ale bojujeme s nima- dost nám zabírá mastička na bříško - Pupík se jmenujemasíruji ho i preventivně při přebalení.SAB do každého pití - 10kapek
Jo a už vůbec neobloukujeme, jsem moc ráda.Ublinkne minimálně.Pijeme 120ku.Zdá se mi, že dost přibírámepleny 1ky nás škrtí přes stehýnka,takže máme 2ky velikost.
Když brečí, začly mu téct slzy a to hned a hodně, je to velký herec - hlavně když má hlad
AAlisek píše:
Takhle si hrajeme
Luca.V píše:Smaikii89 píše:Ok vyzkouším a uvidím, děkuji za raduLuca.V píše:Já si myslím, že ten teploměr je o něco silnější než ta rourka.A zavádíš ho jen na kousek,což rourku zavádíš skoro celou.Optej se doktorky ale mě ji dali v nemocnici jak sme teď byly a fakt je to paráda.Ps: a nějak se těm mimískům musí pomoc, když nic nezabírá.
Smaikii - Když jsme přišli z porodnice tak jsem mu občas pomáhala teploměrem při měření teploty,tak jak to dělali v porodnici,ale pak mi doktorka řekla ať to nedělám,že mu tím zbytečně ten konečník dráždím,tak toto bude to samé ne??
Není zač…určitě to zkus..
Anonymní píše:
Tobe nevadi, ze se ti mesicni dite mlati hrackou do hlavy ??? To, ze drzi spendlik je vrozeny uchopovy reflex, ktery zmizi (podobne jako Moorouv, Babinskeho, naslapny atd) a uchopovani se dite zacne znovu ucit. Rozhodne nejdrive vedome uchopi hracku nekdy ve ctvrtem mesici !!!! Psychomotoricky vyvoj kojence je tady na webu nebo na internetu jiste k nalezeni. Davat mu neco do ruky je nebezpecne, muze si vyrazit oko.AAlisek píše:
Jani já když mu ám špandlík tak se bouchá do hlavy do pusy mu to nejde se pořádně trefit.Taky se směje na hračku a když ho pusinkuju na tom jeho oplácaným krku to má rád to se usmíváMiluje když ho nechám rozbalenýho,ale dost často mě počůrá
nejsem zvyklá na kluky.Mě se ted naučil bejt pomalu celý dopol.vzhůru pak spí a od půl pátý když přijdem z venčí je vzhůru do koupání.Když ho svlíkám tak se už usmívá a kope nožičkama snaží se už vypouštět nějakou hlásku,ale jde mu to z těžka
Ve vaně je zlatej to má rád,ale to mazání.....atd nesnáší to si pobrečí,ale musím zatukat tuk tuk,že to je jediný kdy brečí tak ho nechám taky to potřebuje.Pak se napapá a jde spinkat.Na jídlo ho budím než jdu spát a pak se mě vzbudí po třech hodinách a to pijeme taky 120tku někdy mám pocit,že by ještě pil.Hele taky máte stolici žlutou a někdy hrudkovatou?Taky už neobloukujem jen někdy ublinkne nebo mu vyteče mlíko co nespolkl.Konečně to obloukování bylo hrozný já když ho krmím tak ho dávám 1× nebo 2× odříhnout mezi pitím jak se začne kroutit.Pupík mám doma a doufám,že ho nebudu potřebovat.Nevíš co je s tiff sem už vůbec nechodí
Jana4 píše:
AAlisku ahojky,
AAlisek píše:
Takhle si hrajeme
Ojaj..někdo kdo se bojí své identity????
![]()
tak my uz pijeme 150ml a porad co tri hodky, ptala jsem se doktorky a ta rikala, ze mu mam dat tolik kolik chce.a to mame dneska mesic. my mame ten nahrivaci polstarek, ale s pohan. slupkami. uvidime, jestli nam to pomuze
Smaikii89 píše:Anonymní píše:Ojaj..někdo kdo se bojí své identity????
Tobe nevadi, ze se ti mesicni dite mlati hrackou do hlavy ??? To, ze drzi spendlik je vrozeny uchopovy reflex, ktery zmizi (podobne jako Moorouv, Babinskeho, naslapny atd) a uchopovani se dite zacne znovu ucit. Rozhodne nejdrive vedome uchopi hracku nekdy ve ctvrtem mesici !!!! Psychomotoricky vyvoj kojence je tady na webu nebo na internetu jiste k nalezeni. Davat mu neco do ruky je nebezpecne, muze si vyrazit oko.AAlisek píše:
Jana4 píše:
AAlisku ahojky,
AAlisek píše:
Takhle si hrajeme
veronikaD píše:
tak my uz pijeme 150ml a porad co tri hodky, ptala jsem se doktorky a ta rikala, ze mu mam dat tolik kolik chce.a to mame dneska mesic. my mame ten nahrivaci polstarek, ale s pohan. slupkami. uvidime, jestli nam to pomuze
davam Bebu HA, opravdu mi rikala, ze pokud maly ma jeste hlad tak mu mam dat.pravidelne mi maly 150ml nepije, nekdy 120 ale nekdy 150 vypije celou. šimonek mi hlavne v noci po 120ml jeste knural, dudlik malem rozkousal
ale po 150ml krasne usneme a zase za tri hodky mame hlad ![]()
veronikaD píše:
davam Bebu HA, opravdu mi rikala, ze pokud maly ma jeste hlad tak mu mam dat.pravidelne mi maly 150ml nepije, nekdy 120 ale nekdy 150 vypije celou. šimonek mi hlavne v noci po 120ml jeste knural, dudlik malem rozkousalale po 150ml krasne usneme a zase za tri hodky mame hlad
No holky a mě říkali v nemocnici, že ho tou 120ml překrmuji.....a mám mu dávat 60-90ml…jenže se mi taky zdá že má po ní stále hlad.
TAK TO BY NAM NESTACILO, ja simonkovi dat 60-90ml tak by se mi ukricel.v noci mi pije tech 150ml , ale treba ted mi vypil jen 100ml a vic nechtel.ty tri hodky vydrzi, ale ani snad o minutu vic.
veronikaD píše:
TAK TO BY NAM NESTACILO, ja simonkovi dat 60-90ml tak by se mi ukricel.v noci mi pije tech 150ml , ale treba ted mi vypil jen 100ml a vic nechtel.ty tri hodky vydrzi, ale ani snad o minutu vic.
já jsem taky Alekovi dávala 120ml a řekla mi že ho překrmuji…tak jsem teda dávala v nemocnici 60-90ml a furt hobloval.Teď když sme doma dávám zpátky 120ml
já jsem taky koupila tu rourku do prciny a v lékárně mi taky říkala,že se to nemá dělat často,prý jen opravdu v krizovkách,jenže když mě se zdá,že ty prdíky má každý den,tak nevím,zase ublížit ji nechci a taky trápit ji nechci,teď babo raď?!?
dnes se zase kroutila a nemohla dlouho usnout,tak jsme zkoušeli všechno možný,až pak jak šel manža do práce,tak konečně zabrala,ale trvalo to tak 2,5 h
ale předtím taky dlouho spinkala,tak možná že se ji prostě nechtělo zabrat
a vy někteří dáváte ty kapičky sab při každým kojení?není to moc často?já mám strach,aby jí to častý podávání spíš neuškodilo?!
Já dávám kapičky SAB do každého krmení což znamená po 3hoďkách......ale dávám jich 10.
Holky tak nám včera byl měsíc…nemůžu uvěřit tomu jak rychle to utíká.A koukejte jak hezky se snažíme držet hlavičku…jsme šikovný ![]()