Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky tak tady pridavam fotku Tadeaska po dlouhy dobe
jinak mi taky davame ten vitamin d 1 kapku denne a co se tyce nejakyho rezimu tak u nas je to nejaky prehozeny Tadeasek spi nejradsi pres den a v noci spi krasne tak do dvanacti a pak se casto budi takze ho musim pres den budit aby spal v noci jinak mi davame kapicky na prdeni u kazdyho druhyho kojeni ale mam pocit ze mu posledni dobou uz nepomahaji mame Sab simplex slysela sem ze je dobrej i Infacol tak zkusim koupit ten a uvidime
a jeste jednu jak si pokousime hrat ikdyz to byla zrovna nahoda jelikoz Tadeasek si vsima hracek tak 5 vterin a pak uz ho nezajimaj ![]()
To jsoéu úžasné rady.Jdu studovat.....děkujeme ![]()
Jeza píše:
Ahoj holky, našla jsem vam tu neco na prdy - já hodně používala polohu tygříka, ale jinak, než je focena tady.
http://uporodnibaby.blogspot.com/…co-jsem.htmlJinak je poloha na tygříka skvěle popsaná v knížce Evy Kiedroňové - Něžná náruč rodičů (je i s instruktážním CD, proto stojí přes 400,–), jsou tam krásně popsané vychytávky, jak na neklidné děti - teď sem na netu našla, že byla v pátek na chatu čt1 - tak třeba si tam něco ze zodpovězených dotazů najdete
http://www.ceskatelevize.cz/…-kiedronova/
každopádně tygříka má v knížce popsaného hlavou ne na dlaň, jak je tu na obrázku, ale směrem k předloktí, mimi leží na vaší ruce samozřejmě na bříšku, dlaní ho držíte zepředu mezi nožkama (za plínu), ale pro lepší provedení v knížce píše, že je dobré ho chytit pod kolínkama, tím pádem mu nožky ohnete a u prcky si ho jistíte břichem - i tak se ty 4 kg pronesouJá s nima při tygříkovi ještě i šmatlala, starší v téhle poloze často i usnul - knížku jsem měla pujčenou z knihovny
jééé, ja to našla - je to sicx jen takovej malinkej obrázek z obalu knížky, ale určitě to pro vás bude lepší ,než ten muj šílenej popis
http://www.naturebaby.cz/…dronova-518/
jinak pro neklidný a uplakany děti v knížce doporučuje zavinování, pokud nemate klasickou zavinovačku, tak klidně mladě i se zavinovačkou hodit ještě do peřiny, malej to miloval a ještě teď mi usíná v postýlce bez sebemenších protesů, ale na peřince - a to mu bude rok
tak se držte a promiňte, že vám tu tak kecam
Holky, co kojíte, jste v pohodě s prsama? Já mám od začátku hrozně bolestivou levou bradavku a v poslední době raději z levého prsa odstříkávám a malému to dám z flašky, aby mě zase za tu bolavou bradavku netahal. Dnes, když jsem sundala odsávačku z prsa, tak jsme kromě kapky mléka měla na bradavce taky krev. Měla jste to některá? A co s tím? Dávat mu to mlíko? Asi něco děláme blbě při kojení, malej moc netahá, spíš mi přijde, že to prso jen tak dumlá, ale po převážení po takovém kojení, kdy jen tak dumlá vypil víc, než když usilovně tahá. V kažřdém případě vytáhne z prsa jmálo - jen tak 40ml, zbytek musím odstříkávat a dávám mu z flašky, když ještě vydrží, nebo pří příštím kojení, když někdy vytáhne z prsa ještě míň. Někde jsem četla radu, měnit polohoy při kojení, My zatím kojíme v leža, tak možná zkusím jinou a uvidíme. Jen nevím, co s tím krvácejícím prsem dělat ![]()
Luca.V píše:Smaikii89 píše:Tak to ti teda závidím,a v kolik koupete?
Tak my režim už docela máme..On totiž přes den jen tak pospává…dalo by se říct…chce totiž pozorovat dění kolem sebe.Ale pak po koupání spinušká krásně až do rána,budí se teda na papkání.
No my koupem na tu 18hod a pak následuje masáž… no a kolem 18:30-19hod papkáme…
Smaikii89 píše:Luca.V píše:No my koupem na tu 18hod a pak následuje masáž… no a kolem 18:30-19hod papkáme…Smaikii89 píše:Tak to ti teda závidím,a v kolik koupete?
Tak my režim už docela máme..On totiž přes den jen tak pospává…dalo by se říct…chce totiž pozorovat dění kolem sebe.Ale pak po koupání spinušká krásně až do rána,budí se teda na papkání.
Dneska jsme měli asi nejnáročnější noc,malej včera usnul kolem té 23h,v 1h už byl vzhůru na jídlo a pak nemohl vůbec usnout,pořád v postýlce plakal,takže jsme se s manželem střídali a celou noc jsme ho chovali,vím že je to špatně ale jakmile jsme ho položili tak vyblinkal všechno co zrovna snědl,usli jsme všichni až v 11h dopoledne,vzbudil se jen v 15h na jídlo a teď zase ještě spí
to bude zase noc,ale musela jsem si přes den taky trochu odpočinout,vůbec netuším co budu dělat zítra až půjde manžel do práce,jestli nebude v noci zase spinkat
vůbec nevím co s tím dělat,protoeže i když se ho přes den snažíme držet vzhůru,tak pak v noci nespí.
taky používáme tygříka - stejnýho jako jeza. kolikrát mi v něm i usne. luco v - zkus ho taky až bude řvát - třeba potřebuje uvolnit bříško. jo a do 3 měsíců ho chováním nezkazíš.
a zjistila jsem, že nám v postýlce řve, když není dostatečně odkrknutá (i když si předtím krkla), prostě se jí to tam vrací a jí se to nelíbí. na to by vám taky měl pomoct tygřík.
ahojky,ty rady na odříhnutí jsou dobrý,určitě taky vyzkoušíme,protože s tím taky bojujeme a proto asi kolikrát bolí bříško
jinak my dáváme ten vytamín D Vigantol po 2 kapkách,tak nám to předepsala mudr a to každý den…a taky jednou týdně vitamín K Kanavit-to dávám v pátek 1 kapku......tak nevím,mělo by to být přeci stejné ne?!A kapičky na prdíky mám sab simplex,ale přestanu je dávat a koupím na doporučení jiných přírodní - prý fakt zabírají BabyCalm je to prý sirupek a ředí se vodou,tak jsem zvědavá,jak pochodíme
a jinak dnes taky bojujeme se spaním,dvakrát se probudila i po hodině…a režim ustálený taky ještě nemáme,přeci jenom je Naty teprve 3 týdny a 2 dny,tak to je asi ještě brzo ne?!?
kanavit dáváme taky ale myslim že 2kapky.
maf - já teda polohy střídám a bradavky mám v pořádku, ze začátku jsem je mazala jednou denně bepanthenem, teď nemažu vůbec a jsou v pohodě.
Příspěvek upraven 17.10.10 v 19:06
hanka.hanka píše:
jinak my dáváme ten vytamín D Vigantol po 2 kapkách,tak nám to předepsala mudr a to každý den.........tak nevím,mělo by to být přeci stejné ne?!
stejný by to bylo,kdybysme měli vigantol, ale my máme jinej přípravek a ten se dávkuje jinak
maf - zkus na ty bradavky koupit mamilan (purelan) nebo hydrogelové polštářky od medely
Maf já jem měla taky ze začátku problém s jednou bradavkou,sice mi netekla krev ale měla jsem ji tak rozkousanou a popraskanou,že jsem si ji nemohla ani umýt natož tak z ní krmit.hodně mi pomohla kalciová mast,za dva dny mazání to bylo zase ok.
Jana4 píše:
Ahojky Aalisku,
divný anonym, viď? Určitě přivítáme jakékoli rady, ale tato forma je šílená, přijde mi dotyčná-anonymní nějaká agresivní!!!!Asi bude unavená.......???Stolici máme také žlutou,kašovitou…a jednou za dva dny!!!Nejdříve jsem z toho byla špatná, ale má to tak stále a pravidelně.
Pravda je, že zatím vůbec nečajíčkujeme-vůbec.
Jak často máte vy stolici?
Pochopila jsem, že se ti vůbec nekroutí prdíkama, dáváš kapičky do mlíka nebo je prostě v klidu?Co s malým děláš celé dopoledne, když je vzhůru?
Mně dnes také dopol moc nechtěl spinkat a když tak krátce, ovšem hračky ho baví chvilku a potom chce šovinkovat…přijde mi unaveny na spánek, ale už ne tolik, aby usnul…nejlepší je kočárek a venku.
Dnes jsme obtiskovali jeho ručičku a nožičku do té sádry…jak se koupí
sranda, ručičku jsme dělali ve spánku, jinak to nešlo.
Když vidím výsledek - tak mi přijdou strašně velký…
je to sranda s miminkama…když brečí, začla se mu klepat bradička a to mně úplně dojímá…
S Tiff jsem teď nic nepsala, takže nevím…Čauky