Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jajinka veverka píše:lucineeccka píše:ajajaj
Já taky těším.Akorát Matyasovi Ježíšek asi nic nepřinese, když mu vypral mobil v pračce a přivedl ho tak na okraj bankrotu.
šikovnej chlapeček Luci
Viď?Ale určitě to udělal s dobrym úmyslem
![]()
jajinka veverka píše:Neoenc píše:právě , že knížky ani ty pitomí kostky ho nijak zvlášt nezajímají …on je takovej že se nechce vzdělávat
u nás v roce a půl fungujou malá plastová zvířátka a igráčci a k tomu kostky - to je nekonečná zábava. Dáváme zvířátka a igráčky do krabic, stavíme je do řady, na stůl, do kyblíku…malá se tím dost zabaví i sama. Nebo ohrádka z knížky a zvířata jsou v knížce jako v ohrádce…Ale je to holka, třeba kluci jsou v tom jiný…Jo a všechno se dá vzít do vany, to je u nás taky důležitý.
MOje dítě taky ne.
![]()
lyrica píše:
Ach jo…už aby to bylo![]()
![]()
![]()
Ahoj Anet, koukám, že to máš taky za pár.
Přeji hezkej ´konec těhotenství ![]()
lucineeccka píše:lyrica píše:Ahoj Anet, koukám, že to máš taky za pár.
![]()
![]()
Přeji hezkej ´konec těhotenství
Taky se hlásím do těšících se na Vánoce. Dřív jsem nesnášela sníh, ale čím jsem starší, tím víc mě to dojímá
Letos budou Vánoce ve velkém, malýmu bude 8 měsíců, pozvali jsme na večeři oboje rodiče a sourozence, u stolu nás tak bude 10. Loni jsme byli sami s manželem a Arnoštkem v břiše a bylo to divný…Mám pro malýho 3 hračky a pak samé praktické-bryndák, jídelní židličku, povlečení. Zbytek obstará moje mamka a myslim, že malýmu se bude líbit lezení v balicím papíře
Teď si vyhraje s plastovou miskou, prádelním košem, rolí kuchyňských utěrek a časopisem a třeba hodinu mě nepotřebuje ![]()
Těším se na pečení cukroví, výzdobu bytu, vůni svíček(jindy nesmím pálit) a hlavně stromeček a světýlka. A doufám, že se Vánoce zalíbí i malýmu ![]()
lyrica píše:
![]()
![]()
bude to co nevidet, to už uteče ![]()
lucineeccka píše:jajinka veverka píše:MOje dítě taky ne.Neoenc píše:právě , že knížky ani ty pitomí kostky ho nijak zvlášt nezajímají …on je takovej že se nechce vzdělávat
u nás v roce a půl fungujou malá plastová zvířátka a igráčci a k tomu kostky - to je nekonečná zábava. Dáváme zvířátka a igráčky do krabic, stavíme je do řady, na stůl, do kyblíku…malá se tím dost zabaví i sama. Nebo ohrádka z knížky a zvířata jsou v knížce jako v ohrádce…Ale je to holka, třeba kluci jsou v tom jiný…Jo a všechno se dá vzít do vany, to je u nás taky důležitý.![]()
ale jeho nebaví vubec nic
tak mi tahat podprdy, tojo
![]()
Tak já Vánoce miluju.Loni jsme i s manželem byli u mojí mamky.Manželovi rodiče Vánoce moc neslaví,místo kapra mají řízky,nemají stromek,a před večeří se nemodlí.A tak by měl vypadat duch vánoc,podle mě.Letos by jsme chtěli být s manželem sami,i když malého teprve nosím pod srdcem.Abych pravdu řekla,budou to moje první Vánoce,bez mojí rodiny (mamky a sestry).Tak to bude pro mě velká změna:-)
jajinka veverka píše:
Ahoooj holky, muj malej lumpík tedka zrovna spinká a na mě dva měsíce před vánocema, přišla ježíškovská náladaZačínam se hrozně těšit až prvne uvidim velký rozzářený očička mýho rok a pul starýho chlapečka na rozsvícený stromeček
Chci se zeptat, čím udělat radost , jakou hračku koupit aby ho to zaujalo, já totiš nemam dítě kteý by si umělo hrát , jeho největší prácí za celej den je dělat jen a jen bordel, přemejšlí do čeho by kop a co by zničil, popřípadě, co by přenes z jednoho místa na druhé
Máte to taky tak, nebo jen já mam takovýho roubíře
potřebuju poradit nějakou hračku, která by ho bavila a zároven byla nerozbitná, existuje vubec?
A co vy, taky se těšíte? Co těm vašem ratolestem budete kupovat??? Podte si jen tak popvídat o vánocích
haha, myslim, ze prcka bude bavit sahat na koulicky a na svetylka na stromku:-)
jinak nerozbitna hracka se u nas osvedcila-a jsou to popelari lena,muzou na tom deti i sedet,a fakt se to nerozbije:-)
nastesti ja mam deti dost hraci:-) vzdy jim ukazu jak na to a pak uz si hraji,ale cca tak od 20mesicu sami.
tak já se na Vánoce těším každý rok už od malička
a letos bude mít můj prcek na Vánoce 8 měsíců, tak jeho asi budou zajímat ty baňky a světýlka.
asi mu něco koupím, i když z toho určitě rozum mít nebude, ale jelikož prstíkama škrábě po všem co uvidí, tak si snad roztrhá i ten papír a to by ho bavit mohlo ![]()
spíš bych potřebovala vědět, co se vám sovědčilo jako hračka pro mimi v 8mi měsících ![]()
lucineeccka píše:jajinka veverka píše:MOje dítě taky ne.Neoenc píše:právě , že knížky ani ty pitomí kostky ho nijak zvlášt nezajímají …on je takovej že se nechce vzdělávat
u nás v roce a půl fungujou malá plastová zvířátka a igráčci a k tomu kostky - to je nekonečná zábava. Dáváme zvířátka a igráčky do krabic, stavíme je do řady, na stůl, do kyblíku…malá se tím dost zabaví i sama. Nebo ohrádka z knížky a zvířata jsou v knížce jako v ohrádce…Ale je to holka, třeba kluci jsou v tom jiný…Jo a všechno se dá vzít do vany, to je u nás taky důležitý.![]()
fakt ne… já už mam nekdy pocit že dělam neco špatne
,jenže matik aspon chodí, Míša ani to ne ![]()
Katka_LEE píše:
tak já se na Vánoce těším každý rok už od maličkaa letos bude mít můj prcek na Vánoce 8 měsíců, tak jeho asi budou zajímat ty baňky a světýlka.
asi mu něco koupím, i když z toho určitě rozum mít nebude, ale jelikož prstíkama škrábě po všem co uvidí, tak si snad roztrhá i ten papír a to by ho bavit mohlo
spíš bych potřebovala vědět, co se vám sovědčilo jako hračka pro mimi v 8mi měsících
Katka_LEE píše:
tak já se na Vánoce těším každý rok už od maličkaa letos bude mít můj prcek na Vánoce 8 měsíců, tak jeho asi budou zajímat ty baňky a světýlka.
asi mu něco koupím, i když z toho určitě rozum mít nebude, ale jelikož prstíkama škrábě po všem co uvidí, tak si snad roztrhá i ten papír a to by ho bavit mohlo
spíš bych potřebovala vědět, co se vám sovědčilo jako hračka pro mimi v 8mi měsících
Míšu bavil takovej takovej bubínek do kteýho mlátil a ono to hrálo melodie..stálo to 350 kč… v 10 měsících s nim ale hodil a byl 2 věcí
![]()
Katka_LEE píše:
Loni jsem si myslela to samé a těšila jsem se, jak syn (10 měs.)bude trhat papíry a hrabat dárky. Jenže, jakmile jsme přišli k rozsvícenému stromečku, tak se těch světýlek a dárků bál a nechtěl rozbalovat.
Jinak na Vánoce se taky těším, hlavně na pečení cukroví (tajně doufám, že mi syn trošku pomůže
), balení dárků, vánoční výzdobu.
Ahoj! Taky se přidávám k těm, co se těší. Letos první Vánoce s prckem, malý bude 10 měsíců. Už mám i nějaký dárky pod stromeček pro ní koupený - nechci to přehnat, přece jenom, aby nebyla moc vykulená, něco koupí babičky… Ale furt mě napadaj další věci, co by se jí mohly líbit
Naštěstí má pak v únoru narozeniny, tak co se „nevejde“ pod stromeček, dostane k narozeninám. Jenom mě tak napadlo - jak to mátě s mimčem na Štedrej den, resp. večer? My jsme zvyklí večeřet kolem sedmý večer (co bydlíme spolu, jsme vždycky jenom ve dvou, letos poprvé ve třech) - alwe malá ma momentálně režim, že po sedmý dostává kaši a pak se hned jde koupat a kolem osmý je v postýlce a pak jdu teprve dělat večeři nám. Tak nevim - jestli posunout jí „večerku“, nebo nám večeři na dřív, nebo obojí? Do toho vaření… Jak to máte s mrňatama vy?