Těšíte se na Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
19.11.22 07:51
@Kelsey píše:
Jediné co mi vadí, že rok se přehoupne a zas jsme o rok starší. Zas o rok víc. Ale to je věc, která nejde ovlivnit. Udělat si hezké volno, pohodu o Vánočních prázdninách. Užívat si pohádky. Nějaké to oblíbené mlsání. To člověk ovlivnit může.

Já se o rok starší cítím v den svých narozenin. Na Nový rok si jen říkám, tak abych nezapomněla, že je nový rok a nepsalq datum blbě. Mění se to poslední dobou nějak často 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.11.22 07:56

Podařilo se mi, že jsem teď sehnala ořechy vlašáky. Vyloupané. Tak se těším zas víc :dance:. Minulý týden mi jedno děvčátko doneslo ochutnat vanilkový rohlíček. Byl luxusní. Právě vlašáky v něm. To miluji. Tak to navnadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
19.11.22 07:58

Ano miluju vánoce, ráda peču, těším se na cukroví, trochu nazdobím doma, odpočinu si od práce…dárky neřešíme, malé děti nemáme. Žádný šílený uklid, či nákupy nevedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22698
19.11.22 08:08

Ano, tesim. Radi peceme, takze to bude prubezne cely advent. Deti uz hodne pomohou. Rozvali, vykraji, ozdobi. Strasne radi pecou i jedi cukrovi. Pak skrz vyzdobu, co vyrobi, tak se doma asi nehneme. Porad neco vyrabeji i normalne a tohle je nejspis namotivuje tak, ze ozdobena bude nejspis kazda cast bytu. Uklid nehrotim. Uklidi se normalne. Stejne pres to peceni a vytvarnou vyrobu bude porad novy bordel. Pak deti samo veri na jeziska, takze napeti, nedockavost, prekvapeni. Uz se tesi na adventni kalendare, takze ten prosinec, tak to se bude porad neco dit. To urcite utece jak voda. Darky nakupuji prubezne, at pak nejsem ve stresu, ze neco nemam a nemusim se tlacit v obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.11.22 08:29
@Oriseka píše:
Ano, tesim. Radi peceme, takze to bude prubezne cely advent. Deti uz hodne pomohou. Rozvali, vykraji, ozdobi. Strasne radi pecou i jedi cukrovi. Pak skrz vyzdobu, co vyrobi, tak se doma asi nehneme. Porad neco vyrabeji i normalne a tohle je nejspis namotivuje tak, ze ozdobena bude nejspis kazda cast bytu. Uklid nehrotim. Uklidi se normalne. Stejne pres to peceni a vytvarnou vyrobu bude porad novy bordel. Pak deti samo veri na jeziska, takze napeti, nedockavost, prekvapeni. Uz se tesi na adventni kalendare, takze ten prosinec, tak to se bude porad neco dit. To urcite utece jak voda. Darky nakupuji prubezne, at pak nejsem ve stresu, ze neco nemam a nemusim se tlacit v obchodech.

Já se těším i na rozsvěcení stromu ve městě. Loni to bylo i přes jistá opatření snad nejhezčí za celou dobu, co se to u nás provozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
19.11.22 08:56
@Michelle_M píše:
Jako ano, je to samozřejmě logické, ale prostě letos mi to přijde hrozně posunuté do podzimu, ještě mi ani nezačaly hnít dýně v truhlících :D Včera jsem chystala dětem zimní bundy a zjistila jsem, že některé z těch podzimních ani neměly na sobě. Nebylo babí léto, pak zas až nezvykle teplo, jsem prostě vykolejená :D

Ale začaly. Včera jsem viděla úžasnou. Jak povolila, tak má fantasticky ďábelský výraz, fakt hrůzostrašný.
A ne, na vánoce se netěším. Dokud byly děti malé, tak to šlo. Ale teď už ne. Nerada nakupuju, a nemám ráda ten stres kolem, dárky, balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
19.11.22 09:44

Ja se tesim jako kazdy rok, extra to neprozivam, ale mam Vanoce rada. Nutno ale podotknout, ze si je delam po svem a hlavnim mottem je ZADNY STRES. Takze nepodnikam zadny zbesily uklid, misto toho jdu s kamaradkama na svarak a prochazku rozsvicenym mestem, nepecu hory cukrovi, misto toho jedu na jedno odpoledne k mame, dame si svarak, neco ji pomuzu vykrajet a ona mi pak da malou krabicku cukrovi, aby bylo co na stul, vyzdobu mam na pude hotovou, takze jen rozestavim, darky objednam na konci listopadu online a smitec, vyhybam se obchodakum a davum velkym obloukem. Nevim, proc si nekdo dela z Vanoc stres, to je pak jasny, ze ho to nemuze bavit. Ja to beru jako prilezitost zpomalit, vychutnavat atmosferu a setkavat se s blizkymi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
19.11.22 09:53

@Ernais mě prostě stresují dárky, jinak nic. Uklidím normálně, 23.12., manžel udělá stromek. Dekorace nevedu. Upeču jeden večer dva tři plechy cukrovi a je to. Nenávidím balení dárků, to odkládáme jak můžu. Možná nejvíc mi vadí právě ta dementní masirka všude. Všude rady, jak zvládnout úklid, pečení, milion dekorací i darů. To mi vadí, štve a tím mi to asi bere radost.
Letos jedeme v prosinci do lázní, tak musím dárky vyřešit tento týden, aby to pošta doručila před odjezdem. No a mám v plánu trhy na Miraku v Praze a u nás ve městě. A rozsvěcení stromečku u nás na vsi. To bývá pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
19.11.22 11:39
@Michelle_M píše:
Jako ano, je to samozřejmě logické, ale prostě letos mi to přijde hrozně posunuté do podzimu, ještě mi ani nezačaly hnít dýně v truhlících :D Včera jsem chystala dětem zimní bundy a zjistila jsem, že některé z těch podzimních ani neměly na sobě. Nebylo babí léto, pak zas až nezvykle teplo, jsem prostě vykolejená :D

Nám letos ještě nestihlo opadat listí z jablone a třešně, sousedi v okolí už mají stromy holé..zvlast ta jabloň ty listy letos dát nechce..taky mi to přijde letos zrychlenejsi? Kolem mě lidí už pečou cukroví, na to ještě teda ale náladu nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.11.22 15:41

Mám ráda Vánoce… Mala se těší moc, má skoro 3,5 roku a druhému bude rok, takže si myslím, že bude spíše sranda a pohoda, protože mě ten okolní stres vůbec netankuje, jedeme si po svém, dárky jen pro děti a s manželem jsme si nadělili kompletní rekonstrukci bytu, kam se bude stěhovat snad do 20. prosince :D takže velký úklid mě nemine, ale beru to v pohodě, nějaká dekorace, stromeček, pár kousků cukroví a pohoda… Hlavně se s dětma těšíme na bobovani, vánoční trhy a klídek :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
19.11.22 16:09
@citlivaduse píše:
Nám letos ještě nestihlo opadat listí z jablone a třešně, sousedi v okolí už mají stromy holé..zvlast ta jabloň ty listy letos dát nechce..taky mi to přijde letos zrychlenejsi? Kolem mě lidí už pečou cukroví, na to ještě teda ale náladu nemám..

Přesně, dnes ráno nasněženo a jabloň plná zeleného listí. Třešeň jen pár. Před týdnem jsme běhali po zahradě jen v mikině a teď děti vytáhly boby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
19.11.22 16:33

@Dadda8 Jj, třešeň už ten podzim vzdává, minulý týden jsme hrabali listí. Jabloň obalena listím a teď i sněhem. Na boby to u nás tedy není, jen tak trochu, aby se neřeklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
19.11.22 16:36

@Alcounek 3 roky zpátky jsme se stěhovali před Vánoci do starého baráku, patro částečně nevyklizené. Takže na Vánoce takové trochu sparťanské podmínky, ale vlastně to bylo fajn. Dárků pár, synovi byly 3, cukroví jsem taky nejake stihla, docela to vypadalo jako u lidí, aspoň dole :) Ale my byli tak strašně spoko, že to vše klaplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.11.22 16:52

@citlivaduse děkuji, přesně také si myslím, že to takhle u nás bude vypadat 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
19.11.22 16:55

@Alcounek Bude na co vzpomínat :mrgreen: Prežili jsme to, ale doufám, že stěhovat už se nikdy nebudeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová