Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Z krve, na protilátky (na stvrzence je: anti Covid 19 IgM, IgG). Myslím, že jsme to měli na přelomu ledna a února a že to mělo řádově více lidí a tudíž smrtnost je řádově nižší a stává se z toho politikum. Byť dva (já a manželka) není reprezentativní vzorek, tak jsem zvědavý, jak dopadneme.
Negativní. Není stoprocentní, že jsme to neměli (třeba na to stačí buněčná imunita a specifické protilátky se nevytvoří nebo nevydrží dlouho, ale pravděpodobně jsme to neměli.
@OnM píše:
Z krve, na protilátky (na stvrzence je: anti Covid 19 IgM, IgG). Myslím, že jsme to měli na přelomu ledna a února a že to mělo řádově více lidí a tudíž smrtnost je řádově nižší a stává se z toho politikum. Byť dva (já a manželka) není reprezentativní vzorek, tak jsem zvědavý, jak dopadneme.
Jenomže podle toho, co tak zmiňují o těch studiích, tak převážná většina mě ty protilátky negativní. Takže těžko můžeš říct, že je smrtnost nižší, když to nikdo neví. A strašně nízká čísla vyšla i v jiných státech.
@lísteček1 Koukám, že ten odkaz na servatech už není funkční, to jim to rychle zatrhli?
Na Alze píšou, že jeden test by vyšel na cca 400 Kč, údajně se jedná o tytéž rychlotesty, kterými Vás otestují za násobné peníze v nějaké instituci?
https://m.alza.cz/…d-19-na-alze
Otestovat se doma ministerstvo zakázalo, i když testy fungují
https://www.novinky.cz/…uji-40320601
@vokishka píše:
Jenomže podle toho, co tak zmiňují o těch studiích, tak převážná většina mě ty protilátky negativní. Takže těžko můžeš říct, že je smrtnost nižší, když to nikdo neví. A strašně nízká čísla vyšla i v jiných státech.
Ano, vypadá to, že to bude míň, než jsem myslel. Ale i tak to vychází asi 8× tolik, než kolik je registrovaných případů, čili smrtnost nebude 3%, ale max. 0,4%, což už podle mě neospravedlňuje následky, co opatření způsobí.
Holky, zítra mě čeká revize a dnes jdu na test - to bude jen ten rychlotest nebo mě budou šťourat v nose ![]()
@Salorka budou tě stourat v nose, příbuzná před 14 dny rodila a říkala, že ten test byl horší, než samotný porod.
@Aduš8 To chápu…no nedá se nic dělat, absolvovat to musím
Díky za info
@Salorka píše:
@Aduš8 To chápu…no nedá se nic dělat, absolvovat to musímDíky za info
Zas tak hrozný to není. Dělají výtěr z nosu, krku a pod jazykem. Je to hned.
@hanka.br. Nás testovali celou rodinu a nikdo nám do nosu nic nestrkal, dělali výtěr z velké hloubky krku.
Testovali mého syna. 1,5r. Kvůli febrilním křečím z vysoké horečky(měl je prvně) vezla nás sanitka. Když nás hospitalizovaly tak přišla, žena v kosmoobleku a velkou špejlí mu zajela do nosu. Malý hrozně brečel. A udržet ho…no uf. Výsledek byl za 3h a neg. Mimochodem horečku měl 24h a na nic mu nepřišli z čeho to měl
.
Ja na tom byla a teda nic hroznýho, to zas jen někdo přehání;)
@Anonymní píše:
Testovali mého syna. 1,5r. Kvůli febrilním křečím z vysoké horečky(měl je prvně) vezla nás sanitka. Když nás hospitalizovaly tak přišla, žena v kosmoobleku a velkou špejlí mu zajela do nosu. Malý hrozně brečel. A udržet ho…no uf. Výsledek byl za 3h a neg. Mimochodem horečku měl 24h a na nic mu nepřišli z čeho to měl.
Asi něco řádí. Moje děti (4 roky a 7 let) to měly taky. Prostě jim v noci vylítla horečka 38,5, která trvala celý den. Já ji neshazovala, ale pak mě manžel nahlodal, tak jsem dala nurofen, horečka klesla a už nevylezla
Taky nevím, co to bylo… Ale testovat jsem je nedávala, nikdo z dospělých okolo nic neměl a děti to neměly od koho jiného chytnout, jsou doma. Ale tím pádem mi je nevezmou do školky a školy.