Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, můžete mi někdo prosím poradit, jak dlouho po pravděpodobnem spineni kvůli uhnizdeni vajicka, mám dělat tehotensky test? Menstruace se mi od porodu ještě nevrátila, takže nevim, kdy jsem měla plodné dny.
Nevim jistě zda jsem nebo nejsem těhotná, jsem jen šíleně unavena, dva dny jsem teď měla pocit, ze na mě něco leze a čich mám snad lepší než pes. Přesně toto jsem měla kdyz jsem byla těhotná poprvé. A o víkendu jsem si myslela, ze jsem konečně dostala menstruaci. Místo toho jsem v sobotu spinila, nedele nic, pondělí spineni a od te doby zase nic. Nechci si dělat tisíc testů abych zjistila jestli jsem nebo ne, akorát fakt nevim, kdy si ten test mám udělat abych výsledek už mohla považovat za definitivní ať už bude pozitivní nebo negativní. Děkuji
@Aweis Pokud nemas ms, tak za definitivní cca 20 dnu od posledního sexu.
Měla jsem 22. poslední menstruaci, pak jsem kolem 10. asi 2 - 3 dny špinila (ale nevěnovala jsem tomu pozornost, přisuzovala jsem to něčemu jinému) a test jsem si dělala v předpokládané MS (cykly mám kolem těch 30, sem tam nějaký den) a byla vidět už slabá čárka (slabá, ale žádný duch). Tak jsem testovala o 2 dny později a jasně pozitivní test.
Počkala bych minimálně 7, ale optimálně těch 10 dní po špinění. Ale na ty příznaky (jako únava a čich) je ještě tedy moc brzy, pokud to špinění bylo teď o víkendu a považuješ to za uhnizďování
Nicméně je úplně normální, že při kojení než přijde první menstruace, tak občas zašpiníš. Měla jsem to tak také (kojím 16. měs. syna) a až minulý týden přišla ta pravá MS. Špinila jsem předtím asi 3×.
No já jsem za tu dobu nespinila ani jednou, i proto mi to přijde divné. Ale jestli to je nebo není uhnizdovani prave nevim. Nechci si ale dělat test napr. po peti dnech, když je nejspis jasné, ze test bude negativni i kdyby to uhnizdivani bylo. Proro mě zajímá ta doba, po které je výsledek uz věrohodný.