Testy DNA - potvrzení otcovství, manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
595
21.1.25 15:01
@veria píše: Více

Je má 8let.
I když testy ukážou, že není jeho, už musela nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
21.1.25 15:23

Měli byste si s manželem ujasnit následující :

1. Co nastane, když dítě BUDE jeho. Co to pro vás znamená? Co pro něj? Co pro tebe? Změní se něco ve vašem vztahu?
2. Co nastane, když dítě NEBUDE jeho.
3. O co mu jde? Co má za problém?
4. Jak to celé vnímáš ty? Co to znamená pro tebe?

Ad. Sousedovo dítě :
Znám pár, oba tmavovoocí, tmavovlasí. 3 děti, všechny blond modrooké. Adoptované nejsou (pamatuju ji s bříškem), jeho zřejmě jsou (silně věřící oba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
21.1.25 15:59

@veria @Steve718 Já jsem polemizoval s tím: „a manželka by musela uvést skutečného otce“ tu podmínku jsem v zákonu nikde nenašel, prosím o odkaz na zákon. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
21.1.25 16:08

@Steve718 Pro úplnost: zákon připouští i prominutí lhůty - tedy může být popřeno otcovství u dítěte staršího 6 let (§ 792 OZ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33575
21.1.25 16:08
@Josef_t píše: Více

Ty jo, ona nemá dokazovat věrnost, ale otcovství dítěte, no já padu fakt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
21.1.25 16:18
@Luboš P píše: Více

Já to myslel ve smyslu, kdyby chtěla ublížit a řekne kdo je bio otec. A bude chtít změnu v RL dcery. Pak nevím, jak by to pokračovalo. Zkušenost konkrétní nemám
To co jsem psal, jsem tu četl zde. Jinak je to snad do 3let nebo 6let dítěte.

Příspěvek upraven 21.01.25 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
21.1.25 16:19
@Steve718 píše: Více
Zaspal jsi dobu o 11 let, od 1.1.2014 je to 6 let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
21.1.25 16:30

Pro úplnost bych uvedl příklad probíhajících diskusí:

Jak se dostat do iPhonu?
Přijde vám normální dát manželovi do auta odposlech?

Ty dámy taky neoplývají důvěrou k partnerovi, přitom se oproti kukačce jedná nejspíš o p. r.d :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33575
21.1.25 16:38
@pocestny píše: Více

Ano, to je taky prasárna, o tom žádná. Taky tam ale není snad žádný souhlasný komentář že dělaj dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 17:31
@Anonymní píše: Více

Chodit každý týden na testy je ujeté. To on po tobě snad nechce. Chce mít jistotu, že je dítě jeho.

• Citovat
  • Upravit
2099
21.1.25 17:34

Shrnu některé věci, které zde padly:

Ve vztahu má být důvěra, pokud má některý z partnerů problém, něco ho trápí, je dobré, že se svěří tomu druhému a řeší to společně - to ano, ale toto je tak specifická situace, že vlastně žádné řešení není dobré. Kdyby si muž udělal testy tajně, sice by tak učinil za zády partnerky, ale nenarušil by tím důvěru ve vztahu. Žena by o ničem nevěděla, byla by tudíž spokojená. Muž by si potvrdil otcovství a byl by též spokojený. Za mě nejrozumnější řešení.

Muž by mohl vznést vážnou pochybnost, zda dítě je JEJICH, ne jen jeho. Zda nebylo třeba vyměněno v porodnici. Např. pokud tam není zjevná podoba ani k jednomu rodiči. Je otázka, jak by si to žena přebrala. Zda by z toho „vycítila“, že jí muž nevěří, nebo by chápala jeho obavu. :think: Ale, aby nenavrhla, že se nechá testovat jen ona. :mrgreen: Chlapovi by „hrálo do karet“, kdyby se taková situace zrovna probírala v médiích, v okolí…

Ženy nepřiznají kukačku. Nevím, jak to mají jiné ženy, ale já bych s tímto žít nemohla i za cenu, že by mě to stálo vztah. Už jsem to i v nějaké diskuzi psala. Neumím si představit, že bych v tak zásadní věci, kdyby nastala, lhala nejen svému bývalému manželovi, ale i tchýni, celé jeho rodině, konec konců i své rodině a hlavně svému dítěti. Stejně tak otci své dcery. Jak bych potom ještě někdy mohla usnout? Pevně doufám, že v tomto nejsem jediná, i když vím, že existují ženy, kterým to „žíly netrhá“. Bohužel. :pocitac:

Jak jsem též již psala, být mužem a přepadnout mě pochybnosti, test bych si udělala. Tajně. Protože, být celý život na pochybách a tím nemilovat své dítě na 100 %, protože, co kdyby…

I jako žena, kdybych měla sex se dvěma muži (nebo i více :lol: ) v době početí, což jsem tedy neměla, chtěla bych vědět, kdo je otec mého dítěte. I kdyby jeden z nich byl super chlap a druhý grázl a doufala, že to bude ten super, jistotu bych mít chtěla. A zároveň bych chtěla, aby to věděli i ti muži. V tomto jsem nekompromisní.

Proto vůbec nejsem proti testům otcovství, když má někdo pochyby, jen se u toho musí umět přemýšlet a zvážit dopady. Protože, když to muž z ničeho nic vybalí jako u zakladatelky, tak to prostě s tím vztahem otřese. A ani nevím, zda se taková věc dá říct tak, aby to nenarušilo důvěru. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 17:58

Tohle řekni partnerovi.
Proč to tu opakuješ nám…

• Citovat
  • Upravit
21.1.25 18:39

Chápu, když muži chtějí mít jistotu, že dítě je jeho. Nicméně je možnost si test otcovství udělat bez matky dítěte. Takže si myslím, že při pochybnostech je určitě vhodnější si test udělat anonymně a pak až to řešit. Přeci jen si pak ten muž může ušetřit řadu problémů a nemusí řešit takové patálie, jako manžel zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.25 06:10

Testy by měly být povinný hned po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
22.1.25 07:27
@sudnadestovouvodu píše: Více

A kdo by to platil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...