Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Pro me by to byl asi obrovsky klin do vztahu. Nevim, jestli bych hned praskala dvermi, ale ta neduvera a to, jake ma o mne mineni
a premyslela bych, jestli teda nesoudí podle sebe.
@Velryba černá píše: Více
Nedělej z toho melodrama…
Biologický otec kukačky taky většinou po aktu tragicky neumírá - lidské samičky neukusují hlavu samečkům bezprostředně po aktu, ale až později.
Většinou je to nějakou soused, kolega co si chtěl jen nezávazně užít. Ve většině případů asi bude minimálně tušit, že by mohl být otcem.
Takže matka dostala nápad, ty do toho rodičovství dáš všechno, ale ona se může kdykoliv v budoucnu rozpomenout a dítě zase zmizí. Čas, city, peníze nikdo ti nic nevrátí.
Když se na to podíváš z tohoto pohledu, tak vůbec nejde o nějaké dokazování věrnosti, o to jestli si žena někde „vrzla bokem“, ale o vztah k tomu dítěti a třeba o to jestli ho definitivně neztratí.
@Josef_t pokusy o melodrama vychází vcelku pravidelně od tebe, takže nejspíš zbytečná debata.
Tak je to jasné. Nevěří ti. Proč to je další otázka. To se pak vyřešte. Teď jde o to jestli nezačíná věřit tomu, že není jeho a neodrazí se to na chování k dítěti.
@Náměsíčná píše: Více
Nepřijde mi, že se k ní choval jinak, tedy zatím.
Ale setkala jsem se už s mojí mámou, ta mi řekla, něco ve smyslu, že je to hrozné, že doufá, že se to nějak vyřeší a dostane rozum, neboť ona si například. neumí představit, že by můj otec přišel po skoro 30 letech, že nejsem jeho, že chce test DNA. ![]()
Souhlasila bych s testy DNA, proč ne. Když si to sám zacvaká. A testy DNA jsou celkem jednoduchá věc - na internetu se dá najít klinika, která tyto testy normálně dělá a za rozumné ceny.
U soudu totiž vždycky straší tím, jak to stojí kolem 5 tisíc, ale dá se sehnat cena kolem 3 tisíc. Můžeš tam jít osobně nebo to udělat doma. Klinika ti domů pošle sadu na samoodběr biologického materiálu - stěr z tzv. bukální sliznice a po odebrání vzorky normálně můžeš poslat i poštou v bublinkové obálce. Výsledky jsou poštou nebo emailem do 14 dnů myslím. Kdysi jsem s tím pomáhala kamarádce, aktuální informace bych si musela zjistit, ale dá se to zvládnout v pohodě ![]()
Já opravdu netuším co se mu honí v hlavě.
Zkuste se oprostit od emocí, zapomenout na ega a v klidu si s ním o tom promluvit.
V první řadě by jste oba měli dělat to co je nejlepší pro dítě.
Nebude to jednoduché, ale je to rozhodně lepší jak ztrácet čas tady, kde tě většina osazenstva v podstatě žene do rozvodu.
Nejspíš zjistíte, že na začátku byla nějaká hloupost, kterou jste vzájemným nepochopením dohnali do absurdních rozměrů.
PS: Bývalá kolegyně na to přišla náhodou skoro v padesáti. Domnělý otec zemřel, probírali po něm věci a našla starou průkazku dárce krve. I v tom věku ji to opravdu hodně sebralo.
@Mandarinka104 píše: Více
Já tam určitě nepůjdu, já dceru nebudu testovat. A když už má nějaké problémy v hlavě, tak měl to raději udělat tajně a neříkat mi to, neboť takto může docílit toho, že rozbije rodinu, která dobře fungovala.
@Josef_t píše: Více
A co takového by bylo nejlepší? (Nemyslím ve zlem)
Já jsem o tom přemýšlela a také nechápu, proč si to neotestoval bez tvého vědomí, aby měl jistotu a klid. Jediné dva důvody, proč o tom pořád mele a nekoná, mě napadají dva. Nevěří ti, ale zároveň se bojí, co by mohl zjistit, protože má dceru rád. Druhým je nedůvěra v tebe a jakési potrestání. Tedy že on se trápí strachem z nevěry, byť smyšlenou, tak teď bude trápit tebe a vyvolávat v tobě strach z výsledku a nejistotu, kdy to přijde. Obojí ale naznačuje, že ti opravdu nevěří.
Domluvit se.
I kdyby výsledkem skutečně mělo být, že půjdete od sebe, tak se domluvit tak aby to dítě postihlo co nejméně.
V zájmu dítěte je, aby mělo jistotu v tom kdo jsou jeho biologičtí rodiče.
Od vztahu k oběma, zdravotních dispozic po majetkové poměry.
PS: k těm spekulacím si přidej možné zdravotní problémy, kvůli kterým si může myslet že není plodný.
@Josef_t píše: Více
Tak před pokusy o otěhotnění jsme chodili oba na nějaké testy plodnoti, takže oba jsme zdraví. A bio rodiče jsme JÁ a ON (můj manžel)
V pohodě. Respektuji, jak to máš ty. Já jsem napsala názor, na který ses ptala, kdo by ty testy udělal a kdo ne.
Za 1) bych to nebrala tak, že je to pro dítě něco špatného to otestování, malé dítě to ani nepochopí a nevnímá to. Může to pro něj být bezvýznamný počin takové zašťárání vatovou tyčinkou.
Za 2) nechápu v čem je problém, pokud je pán opravdu otcem dítěte a ty bys mu to tím pádem dokázala? pak by se ti musel třeba omluvit nebo já nevím, co, ale musel by se zklidnit a uznat, že jsi mu asi nelhala nebo tak něco (nevím důvody proč o tom pochybuje).
Zvláštní že říkáš rozbít rodinu, dneska tady spousta žen píše, jak by bez muže neutáhly svou finanční situaci… ale pokud tobě by to nevadilo a umíš vás zajistit sama, pak ok.
@Mandarinka104 píše: Více
Já bych neměla problém s financemi, byla bych u rodiču, určitě by mi pomohli, vrátila bych se do práce, mám dobrý příjem, stačilo by to pro nás obě.
Nooo tak omlouvat by se mi musel do konce života. Musel by podstupovat mé testy věrnosti, co jsem psala předtím, byl by to jeho trest a pomsta za jeho chování ke mně. A jak jsem psala, nemá pro mě cenu dokazovat pravdu někomu, kdo tomu nevěří. Možná bych si také našla někoho lepšího než on, kdo mi věří. ![]()