Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
No a teď si představ, že si najdes kvalitní salon a to, co si tam každý den maluješ ti tam vytetuji. Opravdu by to byl takový rozdíl?
Já viděla to tetované vždy divné. Buď tenké nebo cenťák tlusté a vypadalo to jak razítko
Zvýrazněné obočí má každá celebrita na Instagram, FB a v TV. Jenže je to foto make-up, což znamená, být zvýrazněná cca o 30% a více v líčení, než v reálu. A taková celebrita vypadá hezky na obrázku, či na kameře, tak proč si to neudělat taky, že?
Přiznám se, že to vypadá na ženách v reálu uměle. To obočí dělá na ksichtíku opravdu dost, a když má někdo obočí vyumělkované, jako klaun nebo Nasťa a oči má běžné obyč denní líčení, je to vážně pěst na oko
. (nemluvím teď o ženách po chemoterapii). Obočí je například jeden z rozhodujících faktorů, podle čeho vybrat obroučky brýlí, když je někdo nosí…
@GabinkaCh píše:
Já viděla to tetované vždy divné. Buď tenké nebo cenťák tlusté a vypadalo to jak razítko
Já se ptala na to, jestli je opravdu takový rozdíl mezi tvým dokreslením a tetováží, ono je to v principu totiž úplně stejné. A vsadím se, že jsi potkala i spoustu zen, u kterých jsi neměla ani tušení, že mají tetované obočí, protože to měly udělané dobře.
@terien píše:
Já se ptala na to, jestli je opravdu takový rozdíl mezi tvým dokreslením a tetováží, ono je to v principu totiž úplně stejné. A vsadím se, že jsi potkala i spoustu zen, u kterých jsi neměla ani tušení, že mají tetované obočí, protože to měly udělané dobře.
Tak nejak ![]()
@terien píše:
Myslím, že tetované jde poznat hned na pohled.
@GabinkaCh píše:
Když je to nepřirozeně udělaný, tak to poznat je, stejně jako jiný přehnanosti (dokreslování se taky musí umět, taky ho můžeš poznat, ale nemusíš)
@GabinkaCh píše:
A dokreslené ne?
už je mi tahle diskuze celkem jasná.
Obočí slušně dokreslené tužkou podle mě vypadá lépe než slušně vytetované v 90% případů.
Mně by třeba hodně vadilo, muset mít obočí stále stejné po dlouhou dobu. Jsem v líčení celkem konzerva, ale určitě si nedělám totéž kdykoliv dělám make-up, hlavně výraznější večerní. Zejména u světlejších typů občas vypadá zajímavě obočí nezvýrazňovat. U vytetovaného by se muselo snad potírat korektorem.
Mít jakoukoliv část obličeje natetovanou mi přijde jako dělat si makeup podle šablony.
Já mám vytetované obočí - microblading s pudrovým efektem. Nemám k tomu žádný srdceryvný příběh, prostě se mi to líbí, je to hezké, výrazné
jo, mám i ty prodloužený řasy a přifouklou pusu - taky jen proto, že se mi to líbí, no a co?
@MrsNorris píše:
Obočí slušně dokreslené tužkou podle mě vypadá lépe než slušně vytetované v 90% případů.Mně by třeba hodně vadilo, muset mít obočí stále stejné po dlouhou dobu. Jsem v líčení celkem konzerva, ale určitě si nedělám totéž kdykoliv dělám make-up, hlavně výraznější večerní. Zejména u světlejších typů občas vypadá zajímavě obočí nezvýrazňovat. U vytetovaného by se muselo snad potírat korektorem.
Mít jakoukoliv část obličeje natetovanou mi přijde jako dělat si makeup podle šablony.
Jenže ten permanent si většinou nechávají dělat ty, který prosto to obočí „nemají“. Já i přesto, že mam PM, si ho občas (když chci bejt výraznější) dotónuju stínama. S tužkou neumí každej pracovat tak, aby to nevypadalo hrozně (já to sice umim, ale je to hroznej voser). Zkrátka jak permanent, tak i domalování čimkoli může vypadat nepřirozeně. A ten PM mi prostě ušetřil strašně moc času (jelikož mám svou vinou z „mládí“ každý obočí jinak vytvarovaný a jinak posazený, takže to je důvod, proč PM) ![]()
Teda jsem břídil, bych si nevšimla tetovaného obočí, leda tak kdyby to měly vytetované v klikatý, to pak možná jo.
@MrsNorris píše:
Obočí slušně dokreslené tužkou podle mě vypadá lépe než slušně vytetované v 90% případů.Mně by třeba hodně vadilo, muset mít obočí stále stejné po dlouhou dobu. Jsem v líčení celkem konzerva, ale určitě si nedělám totéž kdykoliv dělám make-up, hlavně výraznější večerní. Zejména u světlejších typů občas vypadá zajímavě obočí nezvýrazňovat. U vytetovaného by se muselo snad potírat korektorem.
Obočí, které nemáš, opravdu nevypadá líp dokreslené tužkou. Nehledě na čas, který u toho dennodenně stravíš. Když máš svoje, tak ho máš taky každý den stejný
tohle mě teda vůbec nevadí a u linky to je u mě buď vytetovaná nebo žádná, protože namalovat ji prostě neumím. Kdo to umí, může si prekreslit i tu vytetovanou.
OK, díky oběma ![]()
Je asi pravda, že člověk „vidí“ jen ty horší příklady.
@KaZeAd píše:
Já mám vytetované obočí - microblading s pudrovým efektem. Nemám k tomu žádný srdceryvný příběh, prostě se mi to líbí, je to hezké, výraznéjo, mám i ty prodloužený řasy a přifouklou pusu - taky jen proto, že se mi to líbí, no a co?
Foto? ![]()