Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tlieskala som u oboch medzi rokom - dvoma. Ked zacali hovorit, prestali sme tlieskat.
No jasně. Dítě zazpívá písničku, já zatleskám, ono se ukloní. Třeba se mu to jednou bude hodit ![]()
Kdyz byl syn mensi (ted jsou mu dva), tak jsem tleskala. Diky tomu krasne chapal, ze neco dobreho udelal. Divne mi to neprijde ![]()
@paola white píše:
) a i moje děti mi tleskají když se mi něco podaří![]()
třeba když spadne mísa bramborového salátu pod štědrovečerní stůl:-)
Jo tleskáme hlavně když malá začala chodit sama na nočník a jakou měla radost, ted když něco udělá a já řeknu že je šikulka tak si taky zatleská ![]()
Já dnes po dlouhé době dceři zatleskala, sama od sebe udělala na posteli tři kotouly. Budou jí tři roky, takže jsem ji u toho s radostí pochválila, protože se jí opravdu povedly. Jinak jsem dost tleskala, když byla menší a něco nového se jí povedlo a měla z toho ona (a vlastně i já) radost.
A jak už tu psala @Nikki5 o vlastní matce - co si pamatuji, tak moje máti mě nikdy za nic nepochválila,
takže jsem ráda, že mi nedělá problém vlastní dítě pochválit, když se jí něco pěkného podaří. ![]()
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jestli tleskáte svým dětem, když se jim něco povede nebo udělají správně. Přijde mi to totiž trochu padlé na hlavu.
@jakanas píše: Člověk se naučí chválit i za nepochcanej záchod…
i taková je realita ![]()
Netleskam, ale urcite jsem to parkrat udelala, ale nejak se to neujalo. Ale „sikulkujem“ o sto pero, priznivkyne RaBR by ze me lezly po zdi ![]()
Tleskám, beru to tak, že dítě si líp a rychleji uvědomí, že se mu něco povedlo a má z toho radost a když se něco povede mě tak řeknu hurá to se mi povedlo a syn mi občas i zatleská
takže je vidět, že si to umí spojit dohromady
Chvalim syna ruznymi zpusoby. okolo roku jsme hodne tleskali, hned to pochopil. ted uz treba vic slovne nebo mu dam pusu
pokazde ma radost za malou odmenu. chvalim vzdy když se mu něco povede, udela něco, co po nem chci, když ho ucim něco nového…
Ano, tleskala jsem, jako správně prdlá matka…do puberty, teď si to nemohu dovolit, bych byla vrcholně trapná, takže pokud se dceři něco povede (momentálně jí baví počítačová animace), tak zdvyhnu palec a pronesu: „Máš like“
To mi zatím prochází… ![]()
@Lejaa píše:
Kdyz byl syn mensi (ted jsou mu dva), tak jsem tleskala. Diky tomu krasne chapal, ze neco dobreho udelal. Divne mi to neprijde
Presne tak, tleskam a smeju se, aby pochopila, ze to dela spravne. A nechapu, ze se nas tim nekdo pozastavuje, respektive, ze resi takovou blbost…
Hihi, já tleskám, skáču, a řvu něco jako jééé supééér, hurááá
.. třeba když si oblékla správně ponožky, nazula tenisky..nakreslila „hlavonožce“ ve skoro 4 letech:-D
Pro ní jsou to důležité milníky a pro mě taky..Ale já mám jako opravdu radost, že konečně..