Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tleskám
a co jako
ted už tolik ne, ale když se učila na nočník, tak jsem tleskala a chválila, ted tleskám jen když se jí třeba povede říct nová básnička ![]()
@paola white píše:
jsem rabr matka a taky sikulkuju
Co je rabr?
@Ondrášovka.N píše:
Co je rabr?
je to tajný, mě to taky neřekly!
ale už vím
Respektovat a být respektován.
Tleskám synovi 2,5roku doteď, on si taky tleská a když jelikož jej vedu k hudbě, tak pokaždé, když v rádiu dohrajou skladbu tak zatleská i hudebníkům
od roku a půl chodí na mé koncerty a tleská i on mě ![]()
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jestli tleskáte svým dětem, když se jim něco povede nebo udělají správně. Přijde mi to totiž trochu padlé na hlavu.
Ano, správně! Intelektuálové netleskají, na každé ruce totiž žijí miliony bakterií, z nichž se jednou vyvinou nutriční spóry!
@Ondrášovka.N píše:
Co je rabr?
respektovat a byt respektovan ![]()
Nechápu, co je trapné na tom, že zatleskám komukoli za pěkný výkon. Někdo psal, že je to americké, trapné. Ano, Češi raději sedí jak pařezy, jen aby nedali najevo, že mají radost, že se jim něco líbí. Ano, tleskám (kromě toho letadla) všem, co něco umí a nestydím se za to.
Tleskáme nějak jsem nenašla jiný způsob jak uplně malému dítěti vyjádřit, že se mu něco povedlo ![]()
Teprve díky tleskání začala dcera dobrovolně a ráda chodit na nočník, takže ano - tleskáme ![]()
Mně to všechno přijde taky jako ne úplně lehce ovlivnitelná věc. S příchodem dítěte v sobě člověk objeví věci, který o sobě vůbec nevěděl a i takové, které předtím odsuzoval. Tohle prostě naskočí nějak samo
Nebo přeskočí
A jo, u nás se tleská u nočníku ![]()
@Ondrášovka.N píše:
Co je rabr?
Respektovat a být respektován.
edit-chacha pozdě…
![]()
Příspěvek upraven 01.09.15 v 20:49
Ale jo občas tleskám, ale jen když je to opravdu něco, co se naučila buď nedávno, nebo když je to fakt nějaká pecka. ona si sama taky ráda zatleská když se jí třeba něco líbí a tak… určitě ale netleskám denně ![]()