Tlusťoška na kole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
16.7.22 22:00
@Anonymní píše:
Zdravím, po letech jsem si sedla na kolo. Nikdy jsem nebyla vyloženě cyklista, co láme rekordy, ale jezdila jsem vcelku ráda. Bohužel jsem dost přibrala, zvlášť za poslední asi tři nebo čtyři roky.
Bohužel mám pocit, že kolo nebrzdí, respektive když na něm jede 40 kilová dcera, tak ano. Je tedy možné, že ta moje opravdu těžká váha má na to brždění vliv? Zadní brzda brzdí mizerně, takže dobrzdím vždy až přední. Znamená to, že neexistuje nechat kolo z kopce rozjet třeba.
No a teď jde o to, jestli je to tou vahou a musím holt zhubnout nebo jestli pořídit nějaké jiné kolo, nebo do servisu a jiné brzdy…?
Nemáte někdo zkušenost?
Jistě pochopíte, že dotaz je anonymní. A ohledně té hmotnosti, je to skoro 130 kilo. 8o

Servis. Ale měla bys nejdřív shodit. Podle mě kolo není stavěno na takovou váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
16.7.22 22:03
@Anonymní píše:
@Kutil Tom A nějaký typ nemáte? Myslíte, že stačí Decathlon?

Záleží na ceně a na tom, jak moc kdo chce jezdit, na běžné nenáročné popojíždění ale Decathlon klidně stačí.

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
16.7.22 22:08
@Russet píše:
Servis. Ale měla bys nejdřív shodit. Podle mě kolo není stavěno na takovou váhu.

Ne, se 130kg opravdu nemusí nejdřív zhubnout, může úplně klidně jezdit rovnou, naopak je to pro tuhle váhu ideální pohyb. Že je na kole napsáno, že je do 120 kg neznamená, že se při pár kg přes 120 okamžitě zlomí či rozsype, je tam dost velká rezerva. Životnost tím sice utrpí, ale při takhle malém nájezdu je to fuk.

• Citovat
  • Upravit
4155
16.7.22 23:19

Kola mají určitou nosnost. Výrobci nedoporučují ji překračovat, pak se může dít to, co se děje tobě. Pro info nosnost kol:
Horská kola 120 kg
Krosová kola 120 kg
Trekkingová kola 140 kg
Silniční kola 120 kg
Dirt/ Street/ Trial 120 kg
Dětská kola 12"/16" 50 kg
Dětská kola 20" 80 kg
Dětská kola 24" 100 kg
BMX 150 kg

Pak je ještě možnost nechat si kolo sestavit na míru, ale není to nejlevnější.

Můžeš zkusit místo kola zatím kvalitní koloběžku, klidně z bazaru, ty mají nosnost 150kg. Chce to naučit se styl jízdy a pak je to super sport i na hubnutí. A hlavně, nehrozí, že si odřeš jistá místa o sedlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
17.7.22 05:06
@Anonymní píše:
Zdravím, po letech jsem si sedla na kolo. Nikdy jsem nebyla vyloženě cyklista, co láme rekordy, ale jezdila jsem vcelku ráda. Bohužel jsem dost přibrala, zvlášť za poslední asi tři nebo čtyři roky.
Bohužel mám pocit, že kolo nebrzdí, respektive když na něm jede 40 kilová dcera, tak ano. Je tedy možné, že ta moje opravdu těžká váha má na to brždění vliv? Zadní brzda brzdí mizerně, takže dobrzdím vždy až přední. Znamená to, že neexistuje nechat kolo z kopce rozjet třeba.
No a teď jde o to, jestli je to tou vahou a musím holt zhubnout nebo jestli pořídit nějaké jiné kolo, nebo do servisu a jiné brzdy…?
Nemáte někdo zkušenost?
Jistě pochopíte, že dotaz je anonymní. A ohledně té hmotnosti, je to skoro 130 kilo. 8o

Zkus se podívat třeba tady https://www.kolaprokola.cz/…ingova-kola/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42208
17.7.22 05:59
@Murka píše:
Kola mají určitou nosnost. Výrobci nedoporučují ji překračovat, pak se může dít to, co se děje tobě. Pro info nosnost kol:
Horská kola 120 kg
Krosová kola 120 kg
Trekkingová kola 140 kg
Silniční kola 120 kg
Dětská kola 20" 80 kg
Dětská kola 24" 100 kg
BMX 150 kg

Můžeš zkusit místo kola zatím kvalitní koloběžku, klidně z bazaru, ty mají nosnost 150kg. Chce to naučit se styl jízdy a pak je to super sport i na hubnutí. A hlavně, nehrozí, že si odřeš jistá místa o sedlo :palec:

To je dost zavádějící, jsou právě i dámská trekingová s nosností 90-100 kg,… Musí se prostě kouknout na konkrétní typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.7.22 08:28
@Kutil Tom píše:
Ne, se 130kg opravdu nemusí nejdřív zhubnout, může úplně klidně jezdit rovnou, naopak je to pro tuhle váhu ideální pohyb. Že je na kole napsáno, že je do 120 kg neznamená, že se při pár kg přes 120 okamžitě zlomí či rozsype, je tam dost velká rezerva. Životnost tím sice utrpí, ale při takhle malém nájezdu je to fuk.

Tak to by si měla pořídit něco kvalitnějšího než něco z Decathlonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.7.22 08:29
@Murka píše:
Horská kola 120 kg
Krosová kola 120 kg
Trekkingová kola 140 kg
Silniční kola 120 kg
Dětská kola 20" 80 kg
Dětská kola 24" 100 kg
BMX 150 kg

Můžeš zkusit místo kola zatím kvalitní koloběžku, klidně z bazaru, ty mají nosnost 150kg. Chce to naučit se styl jízdy a pak je to super sport i na hubnutí. A hlavně, nehrozí, že si odřeš jistá místa o sedlo :palec:

Zadek se musí osedět. Otlačí si ho i padesátikilový věchýtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.7.22 12:54

Jinak teda primárně si najdi dobrý servis. Protože pro začátek může vyjít líp kolo z druhé ruky, který si necháš seřídit.

Zároveň když do toho servisu teď přivezeš to kolo co blbě brzdí, tak ti poradí jaké si vybrat. A mnohdy tam mají i rovnou bazar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
17.7.22 13:10

Kup si jiné kolo, evidentně máš nějaký starý těžký vergl. 10kg víc než je udávaná nosnost kola není žádné drama co se týče toho, že by tě kolo nemělo uvést. Co se týče brzd, už to vliv mít může, brzdy evidentně stojí za prd, to že lehký člověk zabrzdí neznamená že jsou ok.
Jaké tam jsou brzdy? Kotouč nebo klasické čelisti na ráfek?
Kup si klidně použité kvalitnější kolo co nebude vážit 20kg s hydraulickými brzdami, velkými koly (29), slušné ráfky, pneu a vidlici.
Bazary jsou plně solidních kol, do 20tis. koupíš už fakt dobře jeté kolo po servisu.
Za 15tis taky seženeš když pohledáš, za 10tis. bych nic nekupovala, to je vše shit ze supermarketu a normalni slušný servis ti to ani nebude chtít opravovat, protože když sáhne na jednu věc, tak se mu druhá pod rukama rozsype.
Doporučuji kouknou na cyklobazar, tak prodávají kola většinou lidi co se cyklistice věnují a trochu tomu rozumí, jsou tam popsané komplet parametry kola i s odkazy na stránky výrobce, kde je možné si další info o kole vyhledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
17.7.22 22:57

Jen 130 kg??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 07:02

Jen ohledně brzdění. Vždy se brzi oběma brzdy zaraz. Zkus to. U staršího kola je třeba vyměnit brzdové destičky. Já ke své výšce mam taky hodně kilo. Dostala jsem elektrolo a s rodinou jezdíme i 60km. Taky jsem začínala na 10km. Pak už to byli 40km. Ale kopce jsem s nimi neudychala a pořád na mě čekali. Tak proto elekrokolo, někdy se na mě taky dívají skrz prsty, že ho mám. Ale chtěla bych je vidět když za tři dny ujedeme třeba 120km.

• Citovat
  • Upravit
923
18.7.22 07:59
@Kutil Tom píše:
Ne, se 130kg opravdu nemusí nejdřív zhubnout, může úplně klidně jezdit rovnou, naopak je to pro tuhle váhu ideální pohyb. Že je na kole napsáno, že je do 120 kg neznamená, že se při pár kg přes 120 okamžitě zlomí či rozsype, je tam dost velká rezerva. Životnost tím sice utrpí, ale při takhle malém nájezdu je to fuk.

No tohle bych teda netvrdila. Moje máma jezdila na mém kole -100kg, já 50kg. Ohnula mi rám!!! Celé kolo je našišato, sice to byli 90tky, ale váha je důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 15:46

@GabinkaCh Ne, uz se mi podařilo od začátku léta pár kolo přibrat, krav.ko hloupa..

• Citovat
  • Upravit
3596
18.7.22 15:53
@GabinkaCh píše:
Jen 130 kg??? :lol:

Děvče dávej si pozor komu a za co se vysmíváš, aby tě to nepotkalo také. Karma je totiž zdarma.
Tvůj příspěvek nemá žádnou hodnotu, nevidím v něm žádný přínos, ani odpověď na dotaz. Vychází mi z toho však jeden poznatek. A to sice že zakladatelka na tom bude vždycky lépe než ty. Ona totiž může zhubnout, ale tobě rozum už nenaroste. Tukové buňky se totiž dají odbourat, ale mozkové buňky nedorůstají. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová