Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pořídila bych si nové kolo, pokud finance dovolují.
Pro svou vlastní bezpečnost. Stávající kolo bych přenechala dcerce. Přeju hodně najetých kilometrů… a zmenšující se zadek k tvé vlastní spokojenosti. ![]()
No a nechala sis kolo zaservisovat? Mělo by se to vždycky po zimě udělat. Jinak teda možná koupit nové kolo, pro větší váhu(klidně bazarové)
Začala bych tím, že bych dala kolo do servisu. Hypoteticky by tvoje váha mohla mít vliv na funkčnost, ale spíš si myslím, že to budou podhuštěné pneumatiky a už jeté brzdy. Myslím, že klasická chůze, jízda na kole a plavání je pro start snižování váhy ideální.
No nenechala jsem ho servisovat. Je to staré kolo, takové mohutnější, ale právě proto si myslím, že mě uveze.) Vlastně se i do toho servisu stydím jít, aby na mě nekoukali, proč lezu na kolo.. Ale zajedu tam.
Vetsina kol ma nosnost do 120, jen nektera trekkingova do 140, pro svou bezpecnost bych si to overila a pripadne koupila jiny, je to nebezpecny asi, rozhodne s helmou
Koukni, do kolika kil je tvé kolo. Některé (zvláště dámské a juniorské) mají nízkou nosnost.
Jenom upozorním, že většina běžně prodávaných kol má nosnost do těch cca 120 kilo, takže nové je potřeba vybírat i s ohledem na tvou aktuální váhu.
Rozhodně zajdi do servisu. Obecně aby ti kolo sedělo, tak potřebuješ i správnou velikost a pokud dcera není i stejně vysoká, tak jedna z vás na tom kole bude dost trpět, pokud pojedete delší trasu než pár km.
Zároveň pokud bys chtěla na kole začít víc jezdit, tak budeš potřebovat gelové sedadlo a vypolstrované kraťasy.
Protože otlačený klín je fakt nepříjemná věc.
@Anonymní píše:
Zdravím, po letech jsem si sedla na kolo. Nikdy jsem nebyla vyloženě cyklista, co láme rekordy, ale jezdila jsem vcelku ráda. Bohužel jsem dost přibrala, zvlášť za poslední asi tři nebo čtyři roky.
Bohužel mám pocit, že kolo nebrzdí, respektive když na něm jede 40 kilová dcera, tak ano. Je tedy možné, že ta moje opravdu těžká váha má na to brždění vliv? Zadní brzda brzdí mizerně, takže dobrzdím vždy až přední. Znamená to, že neexistuje nechat kolo z kopce rozjet třeba.
No a teď jde o to, jestli je to tou vahou a musím holt zhubnout nebo jestli pořídit nějaké jiné kolo, nebo do servisu a jiné brzdy…?
Nemáte někdo zkušenost?
Jistě pochopíte, že dotaz je anonymní. A ohledně té hmotnosti, je to skoro 130 kilo.
Jiné kolo, váha 130kg není sice málo, ale na kolo to není žádný velký problém. Držím palce v ježdění ![]()
@Anonymní píše:
No nenechala jsem ho servisovat. Je to staré kolo, takové mohutnější, ale právě proto si myslím, že mě uveze.) Vlastně se i do toho servisu stydím jít, aby na mě nekoukali, proč lezu na kolo.. Ale zajedu tam.
proč na to lezeš? Abys měla lepší kondičku, neasi
. Hele lidi to řešit nebudou, stud je především v tvé hlavě.
@Ou No tak kalhoty mám. Poprvé jsem si je nevzala (že jedu pro poprvé jen kousek), pak jsem skoro týden na kolo nesedla. Po druhé jsem si je vzala a rozdíl to tedy je.
Jinak mám zatím okruh 10 km, což je malinkatko, ale budu si přidávat.
Take vsazim na sjetou nebo spatne serizenou zadni brzdu - resila jsem kdysi stejny problem se starym kolem, s vahou bych to primarne nespojovala…
@Magda26 píše:
Take vsazim na sjetou nebo spatne serizenou zadni brzdu - resila jsem kdysi stejny problem se starym kolem, s vahou bych to primarne nespojovala…
Dcera zabrzdí, ona ne. Bohužel asi kombinace obojího. Chtělo by to bezpečnější kolo.
Zdravím, po letech jsem si sedla na kolo. Nikdy jsem nebyla vyloženě cyklista, co láme rekordy, ale jezdila jsem vcelku ráda. Bohužel jsem dost přibrala, zvlášť za poslední asi tři nebo čtyři roky.
Bohužel mám pocit, že kolo nebrzdí, respektive když na něm jede 40 kilová dcera, tak ano. Je tedy možné, že ta moje opravdu těžká váha má na to brždění vliv? Zadní brzda brzdí mizerně, takže dobrzdím vždy až přední. Znamená to, že neexistuje nechat kolo z kopce rozjet třeba.
No a teď jde o to, jestli je to tou vahou a musím holt zhubnout nebo jestli pořídit nějaké jiné kolo, nebo do servisu a jiné brzdy…?
Nemáte někdo zkušenost?
Jistě pochopíte, že dotaz je anonymní. A ohledně té hmotnosti, je to skoro 130 kilo.