Tmavá fotka na občance

9995
14.2.12 08:40

Tmavá fotka na občance

Ahoj holky, než jim tam půjdu tu občanku omlátit o hlavy, zeptám se vás. Syn si byl včera vyzvednout první občanku a fotka je fakt příšerná. Je tmavá tak, že na ní téměř není k poznání a rozhodně nevypadá jako čech. Když ji dá pod folii do dokladů, tak je z fotky jen tmavý flek. Syn mi říkal, že je to prý normální na těch nových občankách, ale to snad ani není možný. On je trochu trouba a hned se neozve a já teď nevim, jestli s tim ještě půjde něco udělat - přefotit, vyměnit. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1900
14.2.12 08:46

No, já teda nevím, ale jsem tam taky dost tmavá. I když v mém případě to není hrůza, protože jsem normálně bílá jako stěna. Ty fotky jsou tmavší, protože tam jsou naskenované a tak to tmavne. Asi to splňuje všechny parametry, dle kterých se OP dělají, jinak by mu jí přeci nedali, ne?
Nemyslím si, že je syn trouba jen proto, že má OP jako všichni ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
14.2.12 08:57
Liduše píše:
No, já teda nevím, ale jsem tam taky dost tmavá. I když v mém případě to není hrůza, protože jsem normálně bílá jako stěna. Ty fotky jsou tmavší, protože tam jsou naskenované a tak to tmavne. Asi to splňuje všechny parametry, dle kterých se OP dělají, jinak by mu jí přeci nedali, ne?

Mě prostě ta fotka příjde jako příšerná a nechápu, že to je standard. To máš teď novou občanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.2.12 09:08

Já si teda myslím, že by měla být fotka kvalitní, přece je to dost důležitý doklad :think: Jestli se Ti to nezdá, prostě tam zajdi a zeptej se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
14.2.12 09:36
Paoloska píše:
Liduše píše:
Mě prostě ta fotka příjde jako příšerná a nechápu, že to je standard. To máš teď novou občanku?

No, úplně tu novou vylepšenou ne. Mám ji už od října, ale asi to je dost podobné té letošní:
„Buď si vyberou standardní verzi nového průkazu se strojově čitelnými údaji - ta bude nadále zdarma. Nebo zvolí lepší variantu s kontaktním elektronickým čipem, za niž si ale připlatí 500 korun.“
Každopádně skenem jsem tmavší, takže hold to tak je. Klidně se na to jdi zeptat, ale jak říkám, jestli mu jí paní vydala, tak musela být přesvědčená, že je to on. To je snad její práce, vydat OP osobě, které OP patří. Jinak než fotkou to asi nezjistí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
14.2.12 09:39

ja mam novou op asi 14 dni a fotka mi taky prijde tmava, ale on je dost nezvyk, ze je cernobila :nevim: :think: jinak urednice pri foceni mi dala vybirat ze tri fotek, ktere udelala a vsechny byly hodne podobne :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
14.2.12 10:55

Ono jde nejen o to, jestli ho někde podle té fotky identifikují, ale i kluci ze třídy mu říkali, že je tam jak cikán. To nemyslím nijak rasisticky, ale když není rom, proč má tak vypadat na občance? No, podle mě tam vypadá spíš jak černoch v tunelu, je to úplně extrémní a jestli tohle má být krok dopředu, to teda fakt nevim :nevim: . Štve mě to, má ji na deset let, nevěřím, že s tím nikdy nebude mít problém, radši se na to půjdu zeptat. A není to jen můj názor. Kdo ji viděl, nevěřícně kroutil hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
14.2.12 11:25
Paoloska píše:
Ono jde nejen o to, jestli ho někde podle té fotky identifikují, ale i kluci ze třídy mu říkali, že je tam jak cikán. To nemyslím nijak rasisticky, ale když není rom, proč má tak vypadat na občance? No, podle mě tam vypadá spíš jak černoch v tunelu, je to úplně extrémní a jestli tohle má být krok dopředu, to teda fakt nevim :nevim: . Štve mě to, má ji na deset let, nevěřím, že s tím nikdy nebude mít problém, radši se na to půjdu zeptat. A není to jen můj názor. Kdo ji viděl, nevěřícně kroutil hlavou.

Tak to se na to dojdi zeptat. To mě samotnou zajímá, jak to dopadne. Jestli to říkají i ostatní, že je jak černoch, tak to asi bude trochu problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
14.2.12 11:29
Paoloska píše:

aha, tak takhle hrozne to nemam :think:
tak to se radsi zajdi zeptat, nicmene ty nove OP mi pripadaji divne samy o sobe, ale asi si clovek musi zvyknout :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.2.12 11:33

A v čem jsou nové OP? :think: Já si ještě na výměnu nějaký ten rok počkám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
14.2.12 11:37
Janinna23 píše:
A v čem jsou nové OP? :think: Já si ještě na výměnu nějaký ten rok počkám :D

tady je o tom nejake info http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/…ejici-20852/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová