Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, měla bych dotaz, myslíte si, že 7 týdenní dítě může reagovat pláčem na moji tchýni? Můj Nikolas dostává hysterický záchvat pokaždé když se mu k postýlce přiblíží tchýně, nechodí k nám často, byla u nás tak čtyřikrát asi tak 10 min a pokaždé to bylo stejné, odejde a malý se uklidní
@Monousicek Podle mých zkušeností už ano, děti vnímají velmi citlivě a něco se mu nemusí líbit. Bylo by fajn, kdyby vídal babičku z tvé náruče, aby se cítil v bezpečí a pomaličku si „zvykal“. Ale určitě ne dát do náruče a on si zvykne. To by pro něj bylo hodně stresující.
@Monousicek no spíš jestli malýmu nevadí vůně tchýně, není tchýně kuřák? Moje děti brečeli když byl v blízkosti někdo kdo byl kuřák.
Kuřačka je, taky mu možná vadí, že ho vytrhla těsně před usnutím, když se díval na kolotoč a usínal, ona si vždycky najde nejméně vhodnou dobu na neohlášenou večerní návštěvu a pak se diví, že brečí pokaždé když ji vidí. Trošku sobecky jednání, když ho chce táhat za každou cenu a jěště mi řekne, že si ho pak uklidním až odejde, minule jsem ho uklidňovala 10 min v hysterickém jekotu, celkem nemám zájem o její návštěvy tohoto rázu, jinak je to zlaté dítě co pláče jen když má hlad, tak mi ho je líto, když se má zbytečně trápit ![]()
@Monousicek píše:
Kuřačka je, taky mu možná vadí, že ho vytrhla těsně před usnutím, když se díval na kolotoč a usínal, ona si vždycky najde nejméně vhodnou dobu na neohlášenou večerní návštěvu a pak se diví, že brečí pokaždé když ji vidí. Trošku sobecky jednání, když ho chce táhat za každou cenu a jěště mi řekne, že si ho pak uklidním až odejde, minule jsem ho uklidňovala 10 min v hysterickém jekotu, celkem nemám zájem o její návštěvy tohoto rázu, jinak je to zlaté dítě co pláče jen když má hlad, tak mi ho je líto, když se má zbytečně trápit
No tak to se nediv, jestli ho vytrhla ze spaní cudáčka. Taky může na ní být něco čeho se bojí
třeba červéné vlasy
Náš malej se ze začátku bál dědy, mého táty, protože on mluvil nahlas. Bál se i mámy, ta se zase k němu nahrnula tak hrrr, že kluk z toho byl vedle. Když jsme jim to řekli, táta se ztišil, máma uklidnila, a synek si zvykl, pak je měl moc rád.
![]()
@radúna Jasně, tak ono to je tak, že od tchýně už toho bylo přes příliš a tak jsem tomu udělala přítrž. Od tchána mi ještě asi nedochází, že je taky pěknej píp, tak mi to nejde ani přes pusu. Ale jak to tu čtu, tak mi to dochází čím dál víc a budu ho muset pořešit