Totální vyčerpání a vztek

104
15.1.18 12:33

Totální vyčerpání a vztek

Zdravím maminky, které zažily něco podobného. Omlouvám se předem za anonym, snad pochopíte. Trpím úzkostnou poruchou, odmalička jsem byla citlivka a přemýšlivá. Před deseti lety se u mě objevil první panický záchvat a minulý rok o sobě dal vědět znovu. Stalo se to cca na podzim, když manžel odjel s dcerou na firemní akci - já nejela, protože jsem si chtěla paradoxně odpočinout. Napomohl k tomu i přechod ze zimy do tepla, když jsem si šla ven zakouřit, najednou se ke mně přihrnuly myšlenky „co kdyby se něco stalo“. Manžel se déle neozval a už to jelo. To bylo po dlouhé době, co jsem si vzala Prothazin (díky bohu za něj). Jenže od té doby se to se mnou táhne a úzkosti mívám častěji, do toho trochu vtíravé myšlenky, které si vytvářím sama. Vánoce jsem díky tomu měla opravdu krušné. Přicházely záchvaty paniky před návštěvami, na které jsem moc nechtěla ale kvůli dceři jsem se obětovala. Nakonec to stejně špatně dopadlo. Navíc mám psychicky nemocného sourozence, který žije s rodiči, takže jeho nálady mi také moc nepřidávaly. Cítím pocity vzteku a averze na určité lidi. na Štědrý den jsem to už nevydržela a nesmyslně vyjela na manžela a dokonce ho i bušila pěstmi do ramene :roll: Dcera to viděla, plakala a začala říkat, že maminka je ošklivá a že mě nechce. :,( Nevím, kde se to ve mně bere ale cítím, že mám opravdu dost. Jsem objednaná k psychiatričce a psycholožce, tak uvidím. Je to teda ale opravdu hrozné. Nevím, jestli je to totální vyčerpání, nebo blížící se nemoc. Té se bojím nejvíc, že skončím v Bohnicích a nebudu se moci věnovat dceři. Znáte toto některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
15.1.18 12:39

Tady ti asi nikdo nepomůže. Snad jen ten psychiatr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.1.18 12:40

Aha, tak ne anonymně, nevadí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.1.18 12:42

Děkuji, to ano. Ale do té doby, než k němu půjdu, to je docela dlouhá doba. Tak se potřebuji nějak uklidnit, vědět, že v tom třeba nejsem sama. Vědět, že se úplně nezblázním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
15.1.18 12:43

@Aubrys jo a nejsi anonym. ;) Jo bez na psychiatrii a tam ti doktor da prasky. Ja vim co je to panika velmi dobře. Mam ji z prvního porodu ale antidepresiva nechci a nikdy sem je neměla. Brala sem prášky na zklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.18 12:44

Tady ty myšlenky mám nebo měla jsem často. Jela jsem v autě, a čekala na smrt, prostě jsem tušila že se vybouráme a přemýšlela jsem co bude po tom, kdo přežije a kdo ne… V té době jsem vůbec nevěděla o nějakých uzkostech jak se projevuji, tak jsem si toho nevšímala. Ale potom jsem byla několik měsíců s dcerou sama, přítel jezdil pracovat mimo ČR to se to začlo horšit, bála jsem se jet autobusem a chodit mezi lidi, bylo to pro mě peklo. Jednou jsem jela od mámy a v autobuse jsem najednou začala vidět rozmazaně a ztratila orientaci, to mi došlo že se mnou není něco v pořádku, do toho jsem vnoci nemohla spát, busilo mi srdce a v hlavě jeli myšlenky. Řekla jsem to obvodní a ta mi predepsala ad a opravdu je mi dobře, už se nebojím mezi lidma a když jedu v autě tak na nic takového nemyslím.

• Citovat
  • Upravit
j-p
11770
15.1.18 12:47

@Aubrys :hug: jak vidíš, tak v tom nejsi sama.Ja s tím bojují 4.roky a vím, ze se nikdy neuzdravim.Ta panika mne nikdy nepřejde. :,( Ale bojuju i když je to těžké :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.1.18 12:50

@j-p Nejhorší jsou ty myšlenky, vím ale, že vlastní silou zmůžu proti nim hodně. Sem tam mám k dispozici ten Prothazin, jinak nic. Nad AD ale uvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
15.1.18 12:53

@Aubrys :) :hug: jo AD není žádná ostuda ale já je nechci.Taky se musím uklidnit a dýchat. Rikat si ze se nic neděje a bojovat.My jsme z dcerou u porodu málem umřeli a proto mám paniku díky doktorům a už jim nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.18 12:54

V životě každého člověka jsou lepší a horší období. Ty teď procházíš horším, řekni to takhle muži, dceři i nejbližšímu okolí. Popros je o podporu. Je to normální, každý má něco a navzájem se podpoříme. Zkus prohledat na netu, je tu spoustu rád, výběr si, co je ti blízké. Zkus víc odpočívat, mít pravidelný režim, dobré jídlo, pohyb, zkus číst hezkou knihu, kreslit, zpívat, tancovat, cokoliv u čeho ti bude dobře a uvolní tě to. Panika tě svírá, nauč se uvolnit ty obruče a vydechnout, zpomalit. Bude zas dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.18 12:55
@j-p píše:
@Aubrys :hug: jak vidíš, tak v tom nejsi sama.Ja s tím bojují 4.roky a vím, ze se nikdy neuzdravim.Ta panika mne nikdy nepřejde. :,( Ale bojuju i když je to těžké :,(.

Proč by to nemělo přejít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
15.1.18 13:10

Pokud je to akutní, tak by tě mohl psychiatr vzít brzo. Změnila bych dr. Pokud je ti opravdu zle, tak zkus intervenční krizové centrum v Praze. Jedná se o okamžitou pomoc psychologů a psychiatrů. Chodí se tam bez objednání. Pobyt nebo docházení je maximálně 5 dní. web adresa http://www.csspraha.cz/…entrum-riaps
držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
15.1.18 13:14

Zkusila jsi po telefonu vysvětlit, že je tvůj stav akutní? Snad by tě vzal. Chtělo by to návštěvu uspíšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.1.18 13:19

No, naštěstí já ty stavy z minulosti znám, takže vím, jak je odsunout, myslet na něco jiného. Hodně mi pomáhá vana a udělat si bylinkový čaj. Během dne buď pracuji, nebo se starám o dceru. Jinak v RIAPSu už jsem v minulosti byla, pan doktor mi pomohl, dal mi do zásoby Neurol, který jsem brala sporadicky a pak už ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
15.1.18 13:28

@Pipilota Citrónie tak už se lecim 4.roky a paniku a strach ze smrti mám dodnes.Byla sem na tom velice špatně. Manzel mne učil spát, jist, chodit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová