Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já nezvracím od začátku těhu, ale ze všeho se mi obrací žaludek. Naštěstí mám docela dobré trávení a tak nic nejde z těla ven. Už jsem se radovala, že nevolnosti polevili, ale tak dvakrát do týdne je mám pořád. Jsem si tak nějak vypozorovala, že to mám vždycky potom, když mám příliš dlouhou pouza mezi jídly.
Jak to máte s chutěmi? Šlehačku s okurky nemusím, ale manžela dost překvapuji. Jeden týden miluju omáčky, druhý týden je nesnáším. Jeden týden se pořád láduju buchtami a následující týden je nemohu ani cítit. Na začátku těhu jsem milovala chleba se salámem a vajíčkem. A teď jsem na rohlíku a marmeládě.
Na nevolnost mi pmáhalo to, že mi manžel chystal jídlo. Mě se totiž dělá zle z otevřené ledničky, koše, myčky apod. Tak než manžel odejde do práce, tak mi nechá snídani na lince. A oběd mám od mamky v kastrůlku na ohřátí do mikrovlnky. Ale už nevlnosti docela polevili, takže jsem si začla pomalu vařit sama. Ale to ráno trvá pořád. Musím po ránu vždycky sníst něco s cukrem. Pak už je to dobrý.
Vodu moc nemusím, ale plavat bych i šla. Ale mám strach z infekce. Jsem totiž těhu podruhý. A i mimo těhu jsem ve společných bazénech chytala různé infekce.
Takže asi mám smůlu. Škoda, že není léto. Na zahradě jsme u tchána měli bazén. A tam jsem nikdy nic nechytla.
je Veru, dobry napad, jak se vratim domu neco bliknu a hodim to sem
ja se furt porovnavam s fotkama tady z emimina z fotoalb ale takhle to bude lepsi ![]()
chute mam podobne jako Kote - jeden den mi neco moc chutna a a druhy uz to nemuzu vystat. Kombinace taky moc neprehanim. Od zacatku mi nejede sladke, ale ted jsem si koupila v akci za euro sklenici nutely a na ni ujizdim
zvlast na cerstvych rozpecenych rozhliccich mnam ![]()
ach jo, jedu do prace…
Kote, tak já mám pohodový těhu. V celém těhu mi bylo zle po ránu asi dva dny a to jsem ani nezvracela, jen se mi obracel žaludek. Jinak nevím ani o tom, že bych byla těhotná.
Za hodinku půjdu na ten genetický utz, tak mi držte palce, ať je vše ok, přinesu si i nějáký to videjko, snad. A začnu pomalu něco nakupovat.
Holky, jak to máte se zkracováním čípku? Když jsem byla minulý týden na kontrole, měla jsem 2,5 není to už málo?
Jinak pohyby cítím, včera večer to bylo až tak divný, že jsem se musela přetočit na bok, malá tam sebou nějak hodně šila ![]()
Jo a co se týče fotky bříška, u mě to asi nemá ještě smysl, já skoro žádný břicho nemám ![]()
Ahojík kočiny ![]()
Já čekám druhé dítě, prvního mám skoro 3 letého chlapečka. Užs e těším až budu vědět co čekáme..
Hoky snad se vám všem daří dobře. Já teda nezvracela nikdy, při prvním těhu vůbec a teď zatím taky ne. Tak snad to vydrží. je to někdo z Prahy? ![]()
Ahoj holky,
vítám těhulku Šemu
.
Taky mám zajímavé chutě, jak píše Kotě, jeden týden něco, druhý týden to nemůžu ani cítit
.
Plavání by mě taky lákalo, ale taky v bazénu pokaždé něco chytím, tak se bojím
.
Orlynko na utz držím palce. Taky mám čípek 2,5, tak je to asi normální ne? Šemo z Prahy nejsem..
Ahojky těhulky včera jsem byla na kontrole v 17tt paní doktorka nám řekla že to bude nejspíš chlap tak uvidíme jestli se to potvrdí na velkém ultrazvuku ve 20tt ![]()
Do bazénu bych ráda šla, jenže se bojim vody, hloubky, jak nestačím..
![]()
SIINA jé tak chlapík, to jsem zvědavá co tam máme my ![]()
Hony já ujiždím ja sladkém a kyselém.. ![]()
ahojda holky zitra jdu na kontrolu tak jsem zvedava dam vam vedet pa a krasny vecer
![]()
Ahoj holky,
já chutě moc nemám, ale když jo, tak si to dám, neodpírám si.Občas mám chut na kyselý a ted je v centru dění ovoce, to mám doma haldy a kupodivu stíhám jíst.Dnes jsem si z města dovezla mandarinky ![]()
Já se infekce nebojím, prostě to neřeším.
Jsem zvědavá jak jste dopadli na kontrolách a zda se vám prcek ukázal.
Tak já posílám svou fotku ![]()
Ahoj holky, tak nakonec nebudu mít asi Vanesku, ale Tobiáška
Kontroloval jej, vypadá to všecko ok, ale prý jsou blbé průtoky, neumíte to nějak vysvětlit co to vlastně znamená? Příští týden jdu znovu a bude mi to znovu kontrolovat…
Orlynko, tak gratuluji k chlapečkovi.Nevím co to jsou průtoky, jako asi krve ne?
Tak už jsem se to dověděla, nevěstí to nic dobrého. Špatné průtoky pupečníku nejspíše
Takže jsem zvědavá, jak to vše dopadne. Budu doufat, že si to ten malý jen nějak zrovna přiskřípl a příští týden bude ok.
pridavam svuj pupik ![]()
Orlynko, kdyz vypadal maly OK a byl velky jak mel byt, tak podle me ty prutoky tak spatny byt nemuzou, ne? Drzim palecky at je pristi tyden vse OK
Hani, k růstu se nějak nepozastavil, i když je asi malej, protože minulý týden měl 12cm a dnes jsem si zas udělala foto a koukám a tam taky 12cm
I když mě moje známá říkala, že ty míry také nebývají přesné, tak nevím. Snad to bude ok. AKorát jsem koukala a nikdo v tak nízkým týdnu neměl špatné průtoky, tak nevím, trochu mě to znepokojilo ![]()
Orlynko a kdy jdeš na kontrolu?Budu držet pěsti at je to ok!!!!
Hani, hezký bříško, jsem na tom plavání záviděla některý maminy v menším týdnu než já měli větší bříško, já už chci taky vypadat jako těhotná a ne tlustá ![]()