Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Camčo díky, jsem ted jak vykolejená…holt si asi sedím na vedení
…musím jít smažit řízky a dělat salát a ještě jsem se neodtrhla od PC
doufám že příťula dojede později z práce, jinak bude o suchým rohlíku ![]()
Ted jsem si volala na sociálku do Prahy (má bývalá firma je registrovaná v Praze) kvůli nemocenské, měla jsem moc dotazů tak to teprve vstřebávám.
Ještě jsem nikdy nebyla na neschopence, takže s tím nemám zkušenosti, ale paní byla strašně příjemná a všechno mi vysvětlila…hned je člověku líp, když má jasno co s ním bude..... to je dneska ale den…
![]()
Katka_LEE píše:Haninac píše:Hani, jde to určitě, ale pak je riziko, že je dítko větší a má míň prostoru v bříšku a 3D se nedá udělat tak dobře jako když je prcek menší…aspoň tak jsem to pochopila z toho Camčinýho odkazu viz. výše. Mrkni na ty stránky, jsou super a půjdu tam teda taky. Na Veveří si nechám udělat jen ty genetický vady bez DVD a pak si zajdu do Heliosu. asi se tam objednám už ted.
Kato, gratuluju!!mezi 22 a 26? 26budu ten tyden jak jsou Vanoce a to se vracim domu z Nemecka… Treba to pujde i 27. Zkusim rict mame at tam zavola a objedna me
http://www.sanatoriumhelios.cz/index.php?…
Přesně tak, ono to jde, ale pak už je tam málo místa a není tedy tolik vidět pohyb, atd.
Camila píše:
katko trefa![]()
![]()
Holky prosím ještě jednou se ptám (mám chaos). Já jsem obj. ve 20tt na utz srdce a v 21tt na utz vvv. Jde některá z vás taky na to srdíčko? Nebo to je zahrnuté v tom 3d natáčecím, co o něm píšete? Omlouvám se, ale jsem dnes asi pomalejší
.
Hony píše:
Holky prosím ještě jednou se ptám (mám chaos). Já jsem obj. ve 20tt na utz srdce a v 21tt na utz vvv. Jde některá z vás taky na to srdíčko? Nebo to je zahrnuté v tom 3d natáčecím, co o něm píšete? Omlouvám se, ale jsem dnes asi pomalejší.
Co máš z toho…pomalejší, chápavější…já dneska deptám Camilu ![]()
s tím srdcem by mě to taky ale zajímalo..... nevím jestli je to při tom nebo ne..... ![]()
počkáme co na to Camila…
![]()
Hony píše:
Holky prosím ještě jednou se ptám (mám chaos). Já jsem obj. ve 20tt na utz srdce a v 21tt na utz vvv. Jde některá z vás taky na to srdíčko? Nebo to je zahrnuté v tom 3d natáčecím, co o něm píšete? Omlouvám se, ale jsem dnes asi pomalejší.
Já teda vůbec nevím
. Jdu prostě na ultrazvuk ve 20. tt, ale nevím přesně, čeho všeho se má týkat. Jestli konkrétně srdíčka?
. Je to možné, ale spíš bych řekla, že všech orgánů obecně + vvv.
na detekci VVV se sjede vsechno, jatra, plice, ledviny a samo ze i srdicko, jestli ma dve komory atd.. spousta VVV vcetne ruznych syndromu ma jako hlavni pruvodni znak vadu srdce, takze toto vysetreni je zamerene i na to, dalssi vysetreni mimiskovyho srdicka se dela az pozdeji, to je to monitorovani, delaji to kazde mamine tusim pocatkem tretiho trimestru 1× za mesic, ale asi jste meli na mysli to u VVV.
a jeste vam povim co se mi stalo, pri odberu plodovky sebou zacala mala ke konci strasne hazet, bylo to jak kdyby bojovala o zivot jak mlatila rukama nohama, to jsem vam psala, no a ono se to ani nejspis nelibilo tomu dr.Vlasinovi, byla jsem tez na Veveri v centru prenatalni diagnostiky. On je velka kapacita, kdyz mi v tom 16tt rek, ze to bude holcicka, verila jsem mu, plodovka to pak potvrdila. A po tom odberu, ze se mu ta jeji reakce taky nezdala (coz ale nerekl), najel si na tom 3D ultrazvuku na srdicko, oznacil ho, UTZ se na nej zameril a sam se priblizil a byly tam cerveny a zeleny barvicky, pak tam prepl na srdecni akci, naskocila krivka a srdicko poslouchal nahlas, tak to asi bude vypadat. Rekl ze zatim vypada vse v poradku, pak jsem se ptala na toto svyho gyndare a ten rek, ze to neni obvykle, aby mimi takhle vyvadelo ani to, ze se pak dela kontrola srdce, nastesti je vse v poradku, ale tak nejak to asi bude i v pondeli, akorat ze sjede vsechno, vsechny organy a i delohu s placentou, vsak ja pak budu plna dojmu tak vam vse popisu, ale jdu tam az odpoledne kolem 16 hod. Jeste jsem pred par mesici narazila na webu na ukazku velkeho UTZ tak se po tom kouknu a hodim sem odkaz, at mate predstavu.
Ne ne holky, já jdu na dva utz. Můj muž má z prvního vztahu dítko, se kterým byli na utz srdce, které dělá spec. srdcař, ten jim tam říkal, že na tento UTZ maminy moc nechodí a že je škoda, že se můžou odhalit srdeční vady miminka, které se dají třeba pomocí podpůrných léků vyřešit už v těhu a mimi se narodí zdravé. Takhle mi to řekli, není to nikde vyčtené, tak nevim, jestli je to pravda, ale opravdu jsem obj. na dvě různá pracoviště. Jeden utz srdce, druhý vvv.
Tak nevim ![]()
Hezké, hezké. Já se tedy objednám kolem Vánoc, jestli budou mít prostor. ![]()
Ahoj holky,
tak já na 3Dani 4D nejdu, připadá mi to zbytečné, je to stejně jen takové pokoukání než zda je mimi zdravé, tak tohle vynechám, raději mrněti koupím něco potřebného za tolik peněz ![]()
Dnes jdu na plavání, juchůů, jsem zvědavá kdy mě to nadšení přejde, todle cvičení mě fakt nadchlo, asi nejvíc ze všech co jsem byla ![]()
Jj Hony, mash pravdu, jsou to dvě vyšetření. Chodí se na klasickej velkej UTZ, kde kontrolují všechno, a pak některé maminky se posílají spešl i na srdíčko. Je to pro ještě podrobnější kontrolu a poslech. Neměli jste v rodině u někoho problémy se srdíčkem? Infarkty atp.?
tak jsem si holky myslela, ze konecne si koupim ty tehu gate a prd, zadny mi nesedly. Tak uz se vejdu jen do techto nizkych rifli. Nejak se mi nafouk pupek
do rana trochu splaskne, ale vecer je vzdycky takovej