Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jé to je nadýmání?
no mě to spíš přišlo jako bolest v podbřišku
takový pichlavá, která brzy přešla…jako když se zprudka otočíš na druhý bok.
Tak študuju kočárky, měla jsem vybraný na tom Batolátku, ale zase mě od toho kamoška odradila, tak se dívám na ty Růžový panter…no nevím. chtěla bych kočárek co má v sobě už tu autosedačku. Jakej máš vybranej ty?
jani, ty čekáš 4tý dítko?
![]()
Hony, já také moc nepřibírám, ale myslím si, že to ještě doženem
Ještě donedávna jsem neměla ani břicho, teď už se mi pomalu začíná kulatit, ale jelikož je chladno a nosíme už hrubší věci, tak ani tak to není vidět, se pak sousedi asi budou divit, kde jsme vzali mimino
Jinak já mám nahoře 4kg.
Co se týče nakupování věciček, já se rozhdola, že začnu nakupovat po velkým utz a tak se taky stalo
Myslím, že už toho máme ažaž a peníze taky v čudu, jelikož manžel moc nezarábí a já jsem od začátku těhu na marodce, tak to lepíme s penězma, jak to jen jde
Každopádně tady je seznam věcí.
15 látkových plen a 6 kalhotkových látkovek- ještě musím dokoupit aspoň 20 plínek, ale možná je dostanu od známé, která taky nakoupila a látkovky nepoužívá, tak uvidím. Oblečení už mám od miminka až po rok- to jsme také brali z druhé ruky z aukra. Dvoje povlečení do postýlky, peřinku a polštářek do postýlky a do kočárku, postýlku, přebalovací podložku, fusak, tři dečky do postýlky i do kočárku, zavinovačka, nějáké ty svrchní kalhotky na plíny a vaničku. To je asi vše. Můžete poradit co ještě dokoupit? Kosmetiku a takové volovinky budu až někdy po novém roce, jen jsem chtěla to nejdůležitější mít už. Chystám se také na matraci, ale to bohužel nestihnu asi do konce roku- tedy finančně.
Kači co se týká bolení břicha při spánku, mě to hodně bolelo na začátku, teďkom už ne, ale když udělám nějáký prudší pohyb, docela pěkně mě to píchne
Ale vždy, když se optám dr, tak mě ubezpečí, že to je v poho, že se furt dějí změny vevnitř a proto to bolí ![]()
Jo a zapoměla jsem dodat, že máme i ten kočárek. Značka je- ty jooo, myslím, že JET? Nevím, je to na tři písmena, je to trojkombinák a je tam i ta sedačka, tak super ![]()
Příspěvek upraven 22.11.10 v 16:29
http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/…ity-xl-14920
co říkáš na tento? zaujalo mě, že si můžeš sama vybrat kombinaci barev! to je úžasné! hned bych věděla ![]()
ale nemám zkušenosti s těmi velikostmi. Abych se vešla do auta, výtahu apod. Jaký ty máš zkušenosti?
orlynko, to je super, že máš už tolik věcí. U mě peníze zatím jsou
, sice jsem od začátku na marodce, takže podpora blbý, ale když nám rušili zaměstnání, odstupné bodlo!
a taky jsem prodala motorku, takže jsem se mohla pustit do utrácení…
ale naši se rozvádí a mamina kupuje nový byt a musí složit zálohu, takže než bude mít penízky z domku, založím ji. Tímpádem jdou ale veškeré moje úspory pryč a tak budu nakupovat až tak v únoru. Ale seznam co si chci koupit už mám. ![]()
přítel pracuje jako včelka, je OSVČ, ale ted jsme doma dělali nová vrata od Lomaxu a taky koupili fungl nový firemní vůz, takže se taky musí šetřit na Vánoce ![]()
Ale nejradši bych to už měla všechno doma v šuplíkáš, v kočárku a v postýlce. Včetně drobečka ![]()
Kači, právě, já jsem taky byla hodně hrr, chtěla jsem to už všecko mít, jelikož, aby jsme pak neměli spoustu výdajů, takže se to jakože splnilo, no ale teď nemáme ani na dárky
Asi jsem to přehnala ![]()
Ale tak cooo, letos jsme domluveni, že žádný dárečky nebudou, koupíme jen něco málo rodičům, ale jinak bohužel… naštěstí nás všichni chápou, tak jsem ráda
Jojo, kdybychom neměli ty úvěry a dluhy, tak se žije hned lépe
Ale bez nich by to asi nešlo. Ještě, že nás podpořila babi a taky díky ní, máme už tak objemnou výbavičku, jinak bychom na to neměli ![]()
A jak by bodlo porodné, bohužel, se musíme smířit s tím, že nic nedostanem, ale snad se nějak z toho všeho výlížem ![]()
Počkej, to porodný je už jako tutovka? já myslela, že to ještě neodsouhlasili? ![]()
škoda že si na toto musím počkat až na příští Vánoce http://miminkaabatolata.mimishop.cz/detail.php?… ![]()
Orlynko, jaké sis koupila ty láítkové pleny? taky bych je moc chtěla, ale nevyznám se v tom. Na netu hledám nějaké startovací sady, ale nic jsem nenašla. myslím, že set se skládá z těch plenek, svrchních kalhotek a nějaké separační vložky či co…ale na výběr je toho tolikl, že nevím co ![]()
Jé, já našla jednu testovací sadu ![]()
http://miminkaabatolata.mimishop.cz/detail.php?…
No ještě 100% to schválené není. Ještě to má projít přes senát a prezidenta. Pokud s tím nebudou otálet, tak by se to mělo stihnout do konce roku
Ale myslím si, že to určitě schválí, když dělají takové trapné škrty a šetří, na čem by neměli… Alespoň prvorodičky by to mohli dostat, ale což už, nějak to dopadne…
Nádherný overálek ![]()
A co se týče plen, tak já moc neporadím, mě radila moje známá
Ale také jsem je ty kalhotkové koupila z druhé ruky za levněji, ale jsou v perfektním stavu, takže to spíše hledat někde na mimibazaru a tam se občas dá pořídit něco za slušný peníz. Ale co jsem se dověděla, je lepší kupovat bambusové plenky, ty sajou nejlépe. Do toho mám ještě bambusové vkládačky, to je, aby si hned tu plenku nepochcal durch, takže to má prý nějákou výdrž a také se do toho strkají separační plenky, ty by měli být ze 100% viskózy. Je to hlavně na hovina, ale také, když se prý dítě počůrá, trochu to zabraňuje i tomu aby sedělo přímo na tom prochcaném.
Jo a je lepší kupovat plenečky jednovelikostní, vydrží to na celé počurávácí období, než podle velikostí, kdy musíš furt něco kupovat.
Jo a ty separačky, prý bude asi lepší toto- budu je objednávat.
http://www.zlaticko.cz/index.php?…
A takové pěkné svrchňáčky jsem si objednala. Jedny tyto a jedny ve žluté barvě. Zítra by měli dorazit ![]()
http://www.anavy.cz/…dri-medvidci
Jinak těch kalhotkových plenek nechci moc, sou moc drahé
Mám jich zatím 6, chci dokoupit do 10ti a budu to mít většinou jen když někam třeba pudem, možná i na noc.
super, tak jsem si to už zazáložkovala. No vyjde to teda taky draho. Když musíš mít tak cca 10 plenek, když kus stojí nějakých 450,–Kč. Ale na plenkách člověk asi neušetří ![]()
super, tak jsem si to už zazáložkovala. No vyjde to teda taky draho. Když musíš mít tak cca 10 plenek, když kus stojí nějakých 450,–Kč. Ale na plenkách člověk asi neušetří ![]()
Nemusíš mít 10 plenek, to jen já chci pro svůj dobrý pocit
Ale říkám, když najdeš na mimibazaru, tam jde koupit laciněji… Já kupovala jedna mě vyšla na necelých 100kč ![]()