Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Veru, gratuluji ke zdravé holčičce
!
Já jdu zítra na ten 3D, tak snad už budu taky vědět
.
Katka_LEE píše:
Dendisko, ty se máš.....pak sem hod fotečku
Jj, hodím. No my byli ve čvrtek trošku zklamaný, že se nám mimčo neukázalo na tom velkém ultrazvuku, tak snad se to zítra nebude opakovat
. Ale minimálně fotku a video si odneseme, no
.
Jinak díky, Katko, za odkaz na tu www stránku miminkaabatolata, maji tam super věci
.
Ahoj, já jdu do látkových plen taky. Ikdyž mě odrazuje tchýně, jako že je to zbytečně pracný (prát, žehlit apod.). Jenže já mám kompletní výbavu plen od mamky po bratrovi (mám o 14 let mladšího bráchu). Ta si pořizovala tenkrát nové. Jo hold v naší rodině jsme všichni alergici, z papírových plen jsme měli všichni vyrážku. Jen si potřebuju někde sehnat svrchní kalhotky na pleny. Ty po mamce se mi moc nelíbí.
Ale dík za odkazy. Určitě si vyberu.
Já jsem taky začla nakupovat až po velkém ultrazvuku. Máme zatím postýlku, matračku, chránič matrace, prostěradlo (další tři budou k Vánocům od mojí babičky), dva sety povlečení i s mantinely a nebesy (sem si udělala radost). Španělskou deku do kočáru (koupena, ale dostanem od tchýně k Vánocům), nějakou tu hračku od Lamazzu, nádherný písmenkový plastový řetěz. Jo a pořídili jsme i peřinku s polštářkem (povlečení dostanem na Vánoce od mé mamky - babička je švadleny, takže se koupí jen látka). Pak mám od kámošky digitální váhu za babku a nějaké pěkné parádní oblečení, které její děti neunosily (narodili se ji dvojčata loni v březnu), taky od ní budem mít hrazdičku a kolotoč nad postýlku. No a k Vánocům jsem si přála od bráchy chůvičku a monitor dechu, od ségry teploměr do vaničky a od tchána dětskou kosmetiku Nivea. Vanička zbyla po mém bráškovi. Od něj bude překvapení. Oblečení mám po synovcích a švagrové a mém bráchovi. Pár pěkných kousků kupuju průběžně v akcích. Kočárek máme vyhlídlí (Inglesina Magnum Cremino kolekce 2011), ale budem kupovat asi až po Vánocích, jsem pověrčivá. Seznam jsem si napsala, postupně dopisuju a koupené a sehnané škrtám. Pro sebe jsem si zatím koupila jen kojící noční košilu, podprndu, dvě chci ještě dokoupit, ale až před porodem, prsní vložky v akci, nějakou kosmetiku. V akci bych ještě chtěla sehnat lehátko, úžasné na houpání a potom na krmení. Koš na mimčo mám po bráškovi. A hlavně uvidím, co Ježíšek. Třeba něčím překvapí. Jinak cenově mě to vyšlo docela dobře. Využila jsem slevové kupóny z časopisu Maminka. Nakoupili jsme zatím vše cca za 15 000, ale po slevě nám cca 5 000 odečetli. Takže super.
K tomu píchání v podbříšku. Taky se mi to někdy stává. Zvlášť, když se prudce otočím z jednoho boku na druhý. Jako kdybych si tam něco skřípla. Ale po chvíli to přejde, takže asi o nic nejde. Jsem pak vždycky strašně vyděšená, ale když se začně malá vrtět, tak mě to uklidní. V poslední době se vrtí víc a víc. Nejdříve to bylo, jako když jezdí malé rybky v akvárku, pak se rybka zvětšovala. Teď už se pěkně tlačí a někdy pěkně tluče na břicho. Ale stačí ji pěkně pohladit a popovídat sis ní a přestane. Jen je blbý, že je to vždycky večer a v noci, takže manžel si to moc neužívá, vždycky už spí. Je to strašně zajímavý pocit. Když jsem to poprve ucítila, takové lehké ťuknutí, tak mě zaplavil zvláštní pocit v těle. Asi bych to mohla přirovnat k prvnímu okamžiku, když jsem zjistila, že na těhu testu jsou dva proužky a potom, když jsem poprve uviděla malou na ultrazvuku. Třeba teď se ji nelíbí, že sedím u PC a stlačuju ji břicho. Tak se nožičkama snaží naznačit, že chce trochu prostoru. Teda myslím si, že jsou to nohy. Vždycky mě to potěší, že vím, že je OK. ![]()
Veru, také se připojuju ke gratulaci k holčičce
Jak se bude prďolka jmenovat?
Hani, také jsem propadla látkovkám, některé jsou opravdu nádherné, jen ty ceny
To jsem spíše říkala, že plíny nějáké obyčejnější, ale že moje dítko musí mít nějáké nádherné svrchňáčky ![]()
Kote, taky nezahálíš s nákupama
Já bohužel po nikom zdědit nemůžu, takže kupuju všude možně kde se dá
Mám sice švagrovku, má odrostlé děti, ale chtěla mi to prodávat, takže já ji v tom určitě podporovat nebudu a radši si pořídím svoje, nebudu se nikoho doprošovat
Kamarádkám porozdávala a rodině chce prodávat- dobrá to švagrovka ![]()
To ti nezávidím, já mám naštestí po bráškovi hodně věcí na lítačku. Holčičce snad nebude vadit, že má i něco klučičího. Jinak pěkné kousky mám koupené od kámošky, jak jsem psala. Sedí mi roční období, a hlavně vím, jak se o to starala. Známe se dost dobře a taky se navštěvujem. To je jedné, co mě odrazuje od nákupů v bazarech. Vím, že se to dá vyprat, ale nějak to z toho prádla prostě cítím. Ona měla kluka i holku, tak si beru převážně to dívčí. Nechává mi to za babku. Ona už asi další mít nebude (museli na umělé oplodnění), takže je ráda, že za peníze ode mě, může děckám pořídit zase něco nového.
Jinak jsem dostala i oblečení od tchýně a švagrové, ale tam se nějak zdráhám to použít. Nevím, asi mám strach, že bych jim to ušpinila. U mamky mám jistotu, že už to nepoužije.
Mimču je stejně jedno co nosí. Schovám si penízky pro naši parádnici na to, až bude větší. teda teď mě pěkne kope, asi tuší, že o ni mluvím. ![]()
verunielka píše:
Ahoj holky, omlouvám se ale dřív to nešlo
Tak my jsme zdravíA je to holka
![]()
Posílám fotečku z utz!
ahoj veru a kolik vazite a merite?me zarazilo ze jsme mely nozicky o týden vetsi nez hlavicku mas nekde ty miry napsany co a jak na jaky týden ja mam treba u hlavicky 20+4 a u nohy 21+4 a tam to okolo toho 20+4az 6 no ale je to v poradku tak neresim.uz se tesim na ten ve 32.tt ale to je zas dalekoooo
![]()
Jani my jsme taky uplne nezapadli do prumeru
Obvod hlavicky jsme meli trosku vetsi (od spanku ke spanku ale akorat, snad nebude sisatej
)
nozicky jsme meli akorat, obvod briska a prumer zase trosku mensi. Doktorka jak rekla ze je spokojena a je vse OK, tak jsem to neresila, ale doma jsem se v tom trosku porypala, tak vim ![]()
Vis co, ono to nebude uplne presny to mereni - tam je to milimetr sem a tam, hlavne ze celkove vse zhuba odpovida
a ze jsme zdravy, ne
![]()
Haninac píše:
Jani my jsme taky uplne nezapadli do prumeruObvod hlavicky jsme meli trosku vetsi (od spanku ke spanku ale akorat, snad nebude sisatej
)
nozicky jsme meli akorat, obvod briska a prumer zase trosku mensi. Doktorka jak rekla ze je spokojena a je vse OK, tak jsem to neresila, ale doma jsem se v tom trosku porypala, tak vim
Vis co, ono to nebude uplne presny to mereni - tam je to milimetr sem a tam, hlavne ze celkove vse zhuba odpovidaa ze jsme zdravy, ne
![]()
no snad ju teda no ale vétsi hlavu mivaj prej kluci tak nevim to me rekla dr.my asi budem dlouhy no kdo vi,
![]()
Holky, podle čeho víte ty míry, co jak má být dlouhé? Mně prostě řekla dr. na velkým UTZ, že je vše OK, to mi stačilo ke štěstí a tak už jsem se radši dál nepídila. Určitě bych totiž na něco narazila a pak by mi to leželo v kebuli až do porodu ![]()
Koty píše:
Holky, podle čeho víte ty míry, co jak má být dlouhé? Mně prostě řekla dr. na velkým UTZ, že je vše OK, to mi stačilo ke štěstí a tak už jsem se radši dál nepídila. Určitě bych totiž na něco narazila a pak by mi to leželo v kebuli až do porodu
Přesně tak, holky, já jsem se také žádné míry nedozvěděla
.Koukám, že tady u nás na severu se nikdo se sdělováním informací moc neobtěžuje. To, že jsem mohla podstoupit screening ve 13. týdnu, jsem si taky přečetla až pozdě na internetu
.
je fakt,ze radsi je nic nevedet,ze??ja to studovala a zitra jedu do poradny tak se poptam,asi me da uz zadanku na tu tehu cukrovku,dnes opet u zubare,a za mesic opet,me snad trefi,holky taky u vas tak snezi tady jo deti maji radost. ![]()