Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak mě občas malinko ztvrdne bříško ve chvíli, kdy malá kope a nebo se tam natlačí. Ale jinak moc ne.
Na chřipku bych použila asi teplý čaj, postel, klid a odpočinek, hodně spánku. A zeptala bych se na gyndě, co smíš a nesmíš. Doktorka ti řekne, co je vhodné a co ne.
JANIIICKA píše:
hony a jak se to jmenuje koupim si to takyJanii je to Magnesii lactici O,5tbl. Mají ho v tabletách nebo rozpustnej. Po rozpustným mě bolí žaludek, tablety mi neva
. Mám ho od gyndařky.
Na magnesku bych se ale poradila s doktorkou, kolik deně apod. Mě nedoporučili si sama dávkovat a přidávat a ubírat.
Všeobecně je rozpustné magnesko lepší a účinnější než tablety. Aspoň mě to takhle doporučili po plodové vodě (v minulém těhu).
Ok, takže autosedačka. Mi to toiž nikdo nechtěl věřit. Že přeci tak malé mimčo nemůžu dát polosedět, že by mělo ležet, ale já říkala, že asi jo, jak jinak by se měl převážet autem. Jinak my máme i fusak zimní combi, jde použít i do autosedačky, takže eventuálně bych mimčo hodila do fusaku ![]()
A co na oblečení? Co se dnes dává? Normálně nějáké bodýčko s dlouhým rukávkem, popřípadě na to nějáký svetřík a čepičku? Omlouvám se za hloupé dotazy, jen abych věděla co připravit ![]()
Ahojky holky, dnes jsme byli na velkém UTZ a čekáme holčičku, takže prosím o aktualizaci tabulky. Jinak vše je OK, máme asi 472 g.
Co se týče autosedačky, tak to určo na převážení mimča. A co se týče magnéska, tak já mám Magné B6, a protože jsem měla trochu křeče, tak jím 4 denně.
Vermun píše:
Orlynko, děkuji. Moc jsem si přála holčičku.
tak gratuluji k holcicce
![]()
Vermun píše:
Ahojky holky, dnes jsme byli na velkém UTZ a čekáme holčičku, takže prosím o aktualizaci tabulky. Jinak vše je OK, máme asi 472 g.Co se týče autosedačky, tak to určo na převážení mimča. A co se týče magnéska, tak já mám Magné B6, a protože jsem měla trochu křeče, tak jím 4 denně.
Vermun, gratuluji k holčičce
! Máš ji tam
.
Děkuji. Holky, já tomu nemůžu uvěřit, že nakonec čekáme holčičku. Moc jsem ji chtěla, a když mi řekli na prvním UTZ chlapečka, tak jsem to skoro obrečela. Ne že by kluci byli špatní, ale tak chtěla jsem mít první holčičku. A když jsem viděla všude ty nádherné růžové věci…
Vermun, gratuluji k holčičce!
![]()
teda doufám, že nám toho kluka potvrdí… přítel se na něj už moc těší. Ale holčička by mu prý taky nevadila
tak uvidíme příští pondělí.
Jinak je mi trochu líp, nakonec to léčím domácím šípokovým čajem a medem, krk mám omotanej a jím hromadu mandarinek a pomerančů, tak doufám, že ty vitamíny stojí za to ![]()
Prcek dneska kope o 106, takže jsem mnohem klidnější.
Vermun, já chtěla původně taky holčičku
Ale nevadil mi ani klučík a když dr poprvé řekl, že holčička, tak jsem se pousmála a říkala jsem si, že to je fajn, že to všem natřu, jelikož všichni říkali, že budem mít kluka
No a na druhém utz se potvrdil kluk, tak mi radost sklapla a nakonec to vyšlo všem, že máme kluka
Ale jinak mi to bylo celkem jedno, akorát si tak říkám, že holčička je více roztomilejší, páč si ji můžeš více načančat, kdežto kluka ne. Abych nedopadla jako mamka od taťky, prej taky chtěla holčičku a když porodila taťku, tak ho čančala do šatiček
No, ale to bych mu nemohla udělaaaat ![]()
Kači, zapoměla jsem napsat, že mě na bolení krku pomáhal zábal normálně s alpou. Navalila jsem si na kapesníčky alpu, jednou na noc a jednou ráno a za dva dny jsem mohla běhat spartakiádu ![]()
Kote5 píše:
Ahoj, tak mě občas malinko ztvrdne bříško ve chvíli, kdy malá kope a nebo se tam natlačí. Ale jinak moc ne.Na chřipku bych použila asi teplý čaj, postel, klid a odpočinek, hodně spánku. A zeptala bych se na gyndě, co smíš a nesmíš. Doktorka ti řekne, co je vhodné a co ne.
Mě taky takhle tvrdne břicho.
hony a jak se to jmenuje koupim si to taky