Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To se určitě zeptej, já se ptala kamarádky, která rodila v srpnu, co si mám sebou vzít a co v té porodnici dostanu. Je zbytečné to tahat, určitě se zeptej a kdyby přece jen něco bylo potřeba, můžeš si to nechat přivézt
Pár věcí si pro prcka třeba vezmu, uvidím ještě potom, kolik bude místa, ale už teď mám takovou menší cestovní tašku plnou, plínky a to všechno, co tam mám, zabere dost místa. S kočárkem já ještě čekám, ještě je čas, ale do Vánoc je v plánu ho koupit, radši, pak jsou svátky a většina obchodů má zavřeno, takže do Vánoc bude doma ![]()
Já ho mám od kamarádky.Má ho do března v záruce a chtěla za něj jen 2500.- a to je hooodně zachovalej, jak novej. Jinak bych ho asi taky ještě neměla, ten kočár ![]()
Tak to je výborná koupě
U nás bude nový, představa je, jen ještě vybrat ![]()
Evula82 píše:
A dnes jsem byla na ultrazvuku, už máme 2030 g a na papíře mám napsaný: biometricky 33+2 t.g. Ale co to znamená? Měla jsem už celkem naspěch, nezeptala jsem se, kdyžtak se zeptám na gyndě doktorky, ta bude vědět, co to znamená. Určitě je to 33+2 tt, ale to biometricky je co? No fakt nevim
Evula, 33+2 je podle mě velikost miminka podle UTZ. Takže to vypadá na obříka
. My měli odhad váhy 1800 g a já byla podle ms 31+0tt a podle UTZ 31+5.
Jinak kočárek mám už taky, sourozenecký. Jsem zvědavá, jestli to ve sněhu utáhnu, ale pevně doufám, že jo
.
To je mi jasné, že to nebude prcek
Oba jsme vysocí, takže prcek to asi nebude. Tak je to myšlené, ne? Nebo to může být obřík i váhově?
Abych ten porod přežila
Bojim bojim ![]()
Ahoj
,tak se k vám taky přidám. TP mám 23.12 a druhý 26.12.Všechno máme připraveno,jen složit druhou postýlku a pak jen čekat
.První mimi jsem měla v šestnácti letech (ted už je z ní 8.letá slečna)to člověk tolik těhotenství neprožíval.Druhé těhotenství si náležitě užívám a už se moc těčím až budu mít Tomáška v náručí. Kočárek mám doma už měsíc stejně jako u dcery a pověry s tím spojené si nepřipouštím ![]()
sarka 24 píše:
Ahoj,tak se k vám taky přidám. TP mám 23.12 a druhý 26.12.Všechno máme připraveno,jen složit druhou postýlku a pak jen čekat
.První mimi jsem měla v šestnácti letech (ted už je z ní 8.letá slečna)to člověk tolik těhotenství neprožíval.Druhé těhotenství si náležitě užívám a už se moc těčím až budu mít Tomáška v náručí. Kočárek mám doma už měsíc stejně jako u dcery a pověry s tím spojené si nepřipouštím
Ahoj, vítej
Už máš všechno jo, tak to tě chválím
Postýlku už mám a takové ty základní věci taky, ale pořád mám pocit, že nemám skoro nic
Ještě zbývá ten kočárek, autosedačka a určitě se najde ještě něco, holt první mimčo je první mimčo. První mimčo v 16ti, máš můj obdiv ![]()
Doktor mě strašil,že se malej narodí dřív,tak pro jistotu jsem vše pořídila s predstihem.Ted mám alespon čas na nakupování dárečků,dokut mám ještě energii běhat po obchodech
.I přez to,že jsem ji měla tak brzy to bylo nejlepší rozhodnutí v životě ![]()
To chápu, jistota je jistota
Já mám takový pocit, že se malej narodí dřív než v termínu, ale třeba je to jen pocit. Já bych to sice uvítala, to jo, ale popohnat to bohužel nemůžu
Už jsem i přemýšlela, že doktorku nějak „uplatím“ či ukecám, aby mi to třeba vyvolali, ale tak to asi nefunguje
Na Vánoce chci být totiž už doma, i s malým ![]()
Já si u prvního taky byla jistá, že se narodí dřív
. A teď si to myslím taky
.
Sarka, to je dobře, že si těhulkování užíváš, trochu ti to i závidím. Mě dává malej dost zabrat, tak na nějaký užívání můžu zapomenout, ale aspoň nemám čas moc přemýšlet ![]()
Myslím,že v dnešní době jde všechno
.Mě tenkrát s malou porod vyvolali.V sedum večer jsem nastoupila do porodnice. Doktor mi udělal hemiltnuv hmat,dali mi urychlovací injekce a ještě ve 23.00 jsem si v poklidu četla knížku a divila se proč všichni tvrdili jak to bolí
.V pulnoci následovalo protrhnutí plodovky a pak už si moc nepomatuji. Naštěstí to byla rychlost a malá byla v 1.13. na světě.Bez nástřihu,bez komplikací.Cca hodinu bolesti a pak už jen radost
.Tak nevím co je lepší jestli pomalu se otevírat s menšíma bolestma nebo to urychlit. Každopádně ted se bojím víc než tenkát
.Kdy máš termín ty?
Eva a Vašek píše:
Já si u prvního taky byla jistá, že se narodí dřív. A teď si to myslím taky
.
Sarka, to je dobře, že si těhulkování užíváš, trochu ti to i závidím. Mě dává malej dost zabrat, tak na nějaký užívání můžu zapomenout, ale aspoň nemám čas moc přemýšlet
Do Vánoc, a hotovo
Já snad na malýho začnu i mluvit a říkat mu to, třeba poslechne
![]()
Že bych zkusila doktorku ukecat?
No nevim nevim, jak by se na mě koukala
K vyvolání porodu dřív musí být určitě nějaký důvod a u mě je zatím všechno v pořádku. Proč ti porod vyvolávali? Přenášela jsi? Byla to rychlost jo, to buď ráda, to je nejlepší, když moc netrpíš, chci to taky tak
Já mám termín 28. 12., až
![]()
Eva a Vašek píše:
Já si u prvního taky byla jistá, že se narodí dřív. A teď si to myslím taky
.
Sarka, to je dobře, že si těhulkování užíváš, trochu ti to i závidím. Mě dává malej dost zabrat, tak na nějaký užívání můžu zapomenout, ale aspoň nemám čas moc přemýšlet
Tenkrát mě v šestým měsíci hospitalizovali kvůli předčasnému otevírání.Od té doby jsem se pořád hlídala,když jsem byla 40+3 tak jsem několik hodin necítila pohyby .Jela jsem do nemocnice a oni že je vše ok a že si tam tak týden poležím.Chtěla jsem jít domů ,tak mi řekl že mě ještě jednou prohlídne a bylo
.