Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ultrazvuk ve třetím trimestru by měl bejt poslední,teď budeš chodit akorát častěji do poradny mě si dneska dr,pozvala už za 14 dní,UTZ ti budou teda ještě dělat v porodnici myslím ,,,ale zkušenost nemám
no ale každá dr, je jiná známá chodí k doktoroj do třebe a UTZ ji dělají každou poradnu,jinak mala važila 31+4 1750 a odpovídala prý 31+1 což je normální ![]()
No moje dr. právě ultrazvuk v ordinaci nemá, chodím na něj do porodnice
Je to dobrá doktorka, tak si říkám, že je škoda, že nemá ultrazvuk u sebe v ordinaci a žene pacientky a maminy do nemocnice
Ale co už, začala jsem chodit k ní, tak už tam zůstanu, je dobrá ![]()
Ahoj Holky, prosila bych o radu, zda má některá podobnou zkušenost.
Mám teď asi 4 dny zpozděnou MS, ale test jsem si prozatím nedělala. Především proto, že na sobě nepociťuji žádné příznaky těhu a navíc jsem teď dost nachlazená tak, že častěji chodím na záchod, rýma apod.
Vím, že mi určitě poradíte ať si udělám test, ale mám strach ze zklamání. To zpoždění přičítám spíše tomu nachlazení, je to možné?
Prosím o Vaše názory a zkušenosti, moc moc děkuji!
Omlouvám se za anonymitu, ale je to z osobních důvodu.
Anonymní píše:
Ahoj Holky, prosila bych o radu, zda má některá podobnou zkušenost.
Mám teď asi 4 dny zpozděnou MS, ale test jsem si prozatím nedělala. Především proto, že na sobě nepociťuji žádné příznaky těhu a navíc jsem teď dost nachlazená tak, že častěji chodím na záchod, rýma apod.
Vím, že mi určitě poradíte ať si udělám test, ale mám strach ze zklamání. To zpoždění přičítám spíše tomu nachlazení, je to možné?
Prosím o Vaše názory a zkušenosti, moc moc děkuji!
Omlouvám se za anonymitu, ale je to z osobních důvodu.
Ahoj anonymní, já na sobě nepozorovala taky žádné příznaky, testovala jsem týden po vynechání a v obou případech tam byly //. Nachlazení určitě může mít na ms vliv. Takže buď ještě počkáš pár dní, jestli se ms nedostaví, nebo si uděláš test
. A s tím zklamáním si prostě říkej, že až bude správný čas, tak se zadaří
.
Teda holky, jestli mimča přibírají 200 g za týden, tak v termínu bude mít 3600 g
. U prvního říkali, že bude mít 3100 g a když se narodil vážil 3590 g. Takže se o půl kila sekli
. UTZ se myslím už nedělá, dělají tu křivku, na které je vidět, jak miminku tluče
a zaznamenává to i stahy dělohy. Můj gyndr. má UTZ u sebe v ordinaci, ale fakt si nepamatuju, jestli mi ho dělal při těch posledních kontrolách
. A přitom to není tak dlouho, hrůza, jak mi doma zakrněl mozek
.
Ahoj holky,tak nakukuju kolik maminek má podobný termín
Já mám termín 28.12. a bude to moje první miminko.V 31+1 měla malá 1535g tak snad je to akorát ![]()
Jinak jak jste tu už psaly,ani já bych se nezlobila,kdybych byla na Vánoce už doma s miminkem ![]()
Špatně jsem to napsala
ve 30+1 měla malá 1535g,tak je to správně ![]()
Anonymní : já jsem taky na sobě nic nepociťovala, akorát MS pořád nikde. Zrovna jsem v té době brala antibiotika, tak jsem myslela, že to je tím. Když už to ale bylo nějak 14 dní, udělala jsem si test a byly tam dvě //
Takže za sebe radím - udělej si testík a hned budeš vědět
Kdyby to nevyšlo teď, určitě to vyjde jindy ![]()
Eva a Vašek : 3600 g je v pohodě, já radši ani nepočítám, kolik by měl v termínu ten můj prcek
Nějak kolem 4 kg
Úplně z toho mám husí kůži, přiznám se, to mě roztrhne
Že ke konci už dělají jen křivku? A to je co?
Jak se to dělá? O tom slyším poprvé.
Tálinka : Ahoj, tak to máš úplně stejný termín jako já
Přeju ti, ať jsi na Vánoce už taky doma
A víš, co se ti narodí? Nebo se necháš překvapit? ![]()
Evulko,jéé tak stejný termín,to jsem zvědavá,která z nás to bude mít dřív za sebou
Čekám holčičku,ale řekli mi to jen jednou,ve 20.týdnu v ČB,jinak si z nás dělá mimi srandu a je vždycky špatně natočené
A tobě roste v bříšku kdo?
Jinak jak jste psaly o té křivce,to myslíte,jak se pak ke konci chodí na monitor?Jestli si to myslím správně,tak to ti připnou na bříško takový pás a ten zaznamenává pohyby miminka a zda jsou nějaké slabé kontrakce.
Ahoj holky,já mám termín 6.12 a podle UTZ 11.prosince.V 32tt miminko vážilo 1535g,doktorka mi napsala do průkazky odpovídá 30plus5.Nevíte co to znamená?
Asi budu rodit na Vánoce
Ale snad se bude chtít dřív.A čekám holčičku.
tálinka : náhoda, co
Já jsem teď přijela z poradny, dr. mi říkala, že jí její nos říká, že porodím do Vánoc
Tak jsem zvědavá, jestli to tak fakt bude, jsem jí říkala, že by to bylo úplně nejlepší, byla bych ráda
Ale kdoví, jak to teda bude, třeba porodíš dřív
Já čekám kluka
A k té křivce, to bude asi ten pás, jak píšeš. A to se připíná kolem zad a přes břicho? Nevim nevim, jestli s mým břichem to vůbec půjde zapnout
![]()
Liduš88 : podle mě to znamená, že mimčo váhově odpovídá 30. týdnu těhotenství, teda přesněji 30 týdnů + 5 dní, tudíž že je menší, než je obvyklá váha mimča v 32 tt. Rodit na Vánoce není zase tak špatný, si teď říkám, ale záleží, jak by to pak bralo to dítě, až bude starší, že má narozeniny ve stejný den jako jsou Vánoce
![]()
holky chci se zeptat mate už jine CS než 0?mě včera v poradně napsala CS 3 co to přesně znamená,dr. se vubec nevzrušovala tak doufám že je to normální.dík ![]()