TP 26.12. (+ -)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
356
24.10.10 19:52

U mě ty přípravy nejsou zas tak velké, spoustu věcí mám po Vašíkovi. Jen ještě nemám druhou postýlku a přestěhovanou ložnici :think: . Ale mám to v plánu příští týden.

Porodné má být od ledna pouze na první dítě, ale příjem rodičů nesmí přesáhnout 2,4 násobek životního minima (což je něco přes 17 000Kč). Ale možná to nestihnou odsouhlasit už od ledna, když máme oranžový senát :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.10.10 20:53
lol píše:
holky, uz mate vse nakoupene nebo jak jste s pripravami daleko? :wink:

Tak třeba já už mám skoro všechno, jen dokoupit ještě nějakých pár drobností, ale to snad zvládnu najednou :-) A kočárek, ale na to je ještě čas :-) Hlavně už mám zjištěné, co si vzít sebou do porodnice a to je důležité, ostatní se dá kdykoliv koupit :-) Radši ještě potřebné věci dokoupím do vánočních svátků, pak by se taky mohlo stát, že bude zavřeno a co si pak počnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.10.10 20:55
Denizah píše:
Manžel říkal že si udělá holku,prej není žádné béčko a ví co dělá.A kupodivu fakt asi ví, pretože mu to vychází. Teda pokud se na ultrazvuku nespletli :lol: Jinak s přípravami jsme celkem daleko. Už mám vše jen nějaké oblečení pro malou jak pojedeme z porodnice,to ještě nachystané nemám.Nevíte jak je to s porodným od příštího roku? Co když to letos nestihnu, čekám první tak by něco mělo být.Jen nevím jestli se to neodvíjí i od výplat manželů :?: Všude říkaj něco jiného.

Gratuluju k holčičce :-) Jinak co se týká porodnýho, vyčetla jsem tohle: V roce 2011 se bude porodné ve výši 13 000 Kč vyplácet pouze na první dítě a jen v případě pokud příjmy obou rodičů nepřekročí 2,4 násobek životního minima. Rodiče tedy dostanou porodné pouze tehdy, jestliže jejich měsíční čistý příjem nepřesahuje 16 992 korun měsíčně. U matky samoživitelky se hranice snižuje na 10 752 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
25.10.10 09:11

no já už mám taky skoro vše ,až na kočár,dneska se chci podívát na monitor dechu nany.kamaradka s nim je spokojená a druhá ,která ho u prvního dítěte neměla říká ,že by si ho rozhodně už teď koupila ,pořád se prý budila a spala s rukou v postýlce jak se bála x)co vy budete si ho kupovat? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
25.10.10 11:12
Evula82 píše:
Denizah píše:
Manžel říkal že si udělá holku,prej není žádné béčko a ví co dělá.A kupodivu fakt asi ví, pretože mu to vychází. Teda pokud se na ultrazvuku nespletli :lol: Jinak s přípravami jsme celkem daleko. Už mám vše jen nějaké oblečení pro malou jak pojedeme z porodnice,to ještě nachystané nemám.Nevíte jak je to s porodným od příštího roku? Co když to letos nestihnu, čekám první tak by něco mělo být.Jen nevím jestli se to neodvíjí i od výplat manželů :?: Všude říkaj něco jiného.
Gratuluju k holčičce :-) Jinak co se týká porodnýho, vyčetla jsem tohle: V roce 2011 se bude porodné ve výši 13 000 Kč vyplácet pouze na první dítě a jen v případě pokud příjmy obou rodičů nepřekročí 2,4 násobek životního minima. Rodiče tedy dostanou porodné pouze tehdy, jestliže jejich měsíční čistý příjem nepřesahuje 16 992 korun měsíčně. U matky samoživitelky se hranice snižuje na 10 752 korun.

Tak to jsem taky něco takového četla.V tom případě dostanu velký prd :roll: Třeba to stihnem ještě letos :mrgreen: hlavně aby byla malá v pořádku. Je pravda mít a nemít 13000 je docela rozdíl,ale co by se dalo dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
25.10.10 12:12

Ahoj holky, tak monitor dechu nemám a kupovat ani nebudu, doufám, že to zvládneme bez něj. S tím porodným je to docela hnus, hlavně když první rok dítěte stojí asi 80 000 Kč :-? , pokud je to první dítě. Já teď koupila jen pár teplejších oblečků a ostatní věci naštěstí mám. Ale když si vzpomenu, co všechno jsme museli sehnat pro Vendu :roll: .
Ještě se vás, holky, zeptám, už máte sbalenou tašku do porodnice? Já mám TP 13.12., ale balit se mi nějak nechce :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
25.10.10 12:18

No já mám tp až na silvetra a věci mám nachystané zatím jen na pultu a ne všechny,ale postupně se už pakuju. Nikdy nevíš kdy to příjde.A při kontrakcích balit tašku není zrovna super.Teda zkušenosti nemám,ale myslím si to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
25.10.10 12:33

to já už mám tašku nachystanou x)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
25.10.10 14:18

A sakra, jsem nějak pozadu, zítra začnu ty věci aspoň kupit :mrgreen:. Si říkám, že jsem až podezřele klidná, když mám před sebou posledních 7 týdnů. Asi je to tím, že celé dny běhám kolem Vašíka a na přemýšlení není tolik času. Vy čekáte první, nebo už máte nějaké děti doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.10 16:42
adrianaaa píše:
no já už mám taky skoro vše ,až na kočár,dneska se chci podívát na monitor dechu nany.kamaradka s nim je spokojená a druhá ,která ho u prvního dítěte neměla říká ,že by si ho rozhodně už teď koupila ,pořád se prý budila a spala s rukou v postýlce jak se bála x)co vy budete si ho kupovat? :?:

O monitoru dechu jsem uvažovala, ale nakonec jsem se rozhodla, že kupovat nebudu, zas je to další výdej peněz navíc a myslím si, že to není zas tak důležitý. Nebo máte jiný názor? Jak to vlastně funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.10 16:44

Denizah : pravda, 13 tisíc je celkem dost a určitě za to pořídíš dost věcí a nebo alespoň kočár určitě, jestli nejsi nějak moc náročná :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.10 16:47

Já už tašku do porodnice mám sbalenou, co kdyby náhodou. Ale ještě nemám všechno, zatím mám sbalený jen plínky, vložky, prsní vložky a vlhčený ubrousky pro malýho, ještě musím nabalit něco pro sebe, hygienu a tak :-) Oblečení pro malýho svoje neberu, nechám si dát oblečení jejich, na co si zbytečně špinit svoje, když je tu ta možnost a dávají nemocniční :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.10 16:50

Jo a já čekám první :srdce: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.10 17:00

A dnes jsem byla na ultrazvuku, už máme 2030 g a na papíře mám napsaný: biometricky 33+2 t.g. Ale co to znamená? Měla jsem už celkem naspěch, nezeptala jsem se, kdyžtak se zeptám na gyndě doktorky, ta bude vědět, co to znamená. Určitě je to 33+2 tt, ale to biometricky je co? No fakt nevim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
25.10.10 17:37

No já taky nemám nachystané ještě hygienu pro sebe co se sprcháču týče apod. jinak se na věci pro mimi do porodnice musím zeptat co mě tam dají a co si budu muset vzít. JInak kočárek už mám doma, ale myslela jsem že ty penízky schovám a pozaplatí se co bude potřeba očkovaní apod. Však uvidíme jak to dopadne.Jinak čekám svoje první :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí