Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
denisaL píše:
Taky už bych to chtěla mít za sebou:-) všechny známé kolem mě už porodily, nebo mají termín teď v říjnu a čekají…Včera jsem nemohla ani sedět, jak mě malá dloubala do žeber:-) a k tomu bolest zad, nohou…uff, je to čím dál obtížnější:-)
Ještě se počkáme, ale říkám si - taky se dočkáme
Jo taky to pociťuju všechno čím dál víc, bolí mě někdy klouby, kyčle, včera se mi stalo, že jsem sotva vstala z wc ![]()
Holky počkejte, až bude mimi na světě a budete vzpomínat, na ten klid a ticho
. Já měla pocit, že sloužím čtyřiadvacítky v kuse. Prostě stále ve střehu, jestli mimi nebrečí, jestli dýchá, jestli ještě spí..
Ale už se taky moc těším a jsem zvědavá, jestli to bude holka nebo kluk
. A dneska jsem si udělala radost, koupila jsem pro miminko soupravu do porodnice ![]()
Eva a Vašek píše:
Holky počkejte, až bude mimi na světě a budete vzpomínat, na ten klid a ticho. Já měla pocit, že sloužím čtyřiadvacítky v kuse. Prostě stále ve střehu, jestli mimi nebrečí, jestli dýchá, jestli ještě spí..
Ale už se taky moc těším a jsem zvědavá, jestli to bude holka nebo kluk. A dneska jsem si udělala radost, koupila jsem pro miminko soupravu do porodnice
To asi budeme, ale já se i tak těším, je to moje první, tak snad to všechno zvládnu, ale těším se
Jen doufám, že nebude moc raubíř, až trochu povyroste
Holt kluk je kluk
Taky si semtam udělám radost a koupím něco na malýho
Ale to nejhlavnější mě ještě čeká a to koupě kočárku, zatím je na to ale čas ![]()
Jo a když jsme u té porodnice, co všechno je potřeba pro mimčo do porodnice, co jsi měla v té soupravě, kterou sis koupila? Já mám nachystané nějaké bodýčka, dupačky, to by snad mělo do porodnice stačit?
Pro miminko jsem do porodnice vezla jen oblečení na cestu domů. Teď v zimě toho asi bude víc, takže: body, dupačky, kabátek, čepička, rukavičky, ponožky, na to nějaký teplejší overal a kombinéza (mám ten pytel s rukávy). Jinak v porodnici oblečení půjčují (aspoň u nás). Můžeš mít samozřejmě svoje, ale když si vezmu, kolikrát denně jsem ho převlíkala, protože si ublinknul
. Neměla bych doma asi už nic čistého
. Pak jsou potřeba látkové i jednorázové pleny. Jinak já jsem se balila podle instrukcí v těhotenské průkazce
.
Z těch jmenovaných věcí už většinu mám
Přece jen bude zima, tak radši obléct víc než míň
Do porodnice si nějaký svoje oblečení na malýho vezmu, ale když budou dávat nemocniční, asi to bude lepší
Na co si špinit svoje, to přijde až doma
![]()
Zrovna dneska jsem koukala na ty pidi věcičky, co mám po Vendovi. Původně jsem je chtěla nechat tak, jak jsou, ale nedá mi to. Všechno proženu pračkou a budu žehlit až se ze mě bude kouřit
. Už jen při tom pomyšlení mě bolí záda ![]()
Ale to je zas příjemná práce
Teda aspoň pro mě by byla
Já mám zatím věci, který se ani zatím žehlit nemusí.
Dneska jsem byla na UTZ, jsem 31+0 podle ms a podle UTZ 31+5. Tak nějak pořád doufám, že porodím co nejdřív, klidně na začátku prosince
. A odhad váhy mimi je 1800g, což mi přijde docela dost. Poloha hlavičkou dolů, sice je zády k mému pravému boku, ale snad se ještě pootočí a můžeme rodit. Jsem zvědavá, jestli to tentokrát zvládneme spontáně
.
Eva a Vašek píše:
Dneska jsem byla na UTZ, jsem 31+0 podle ms a podle UTZ 31+5. Tak nějak pořád doufám, že porodím co nejdřív, klidně na začátku prosince. A odhad váhy mimi je 1800g, což mi přijde docela dost. Poloha hlavičkou dolů, sice je zády k mému pravému boku, ale snad se ještě pootočí a můžeme rodit. Jsem zvědavá, jestli to tentokrát zvládneme spontáně
.
Já jdu za 14 dní na UTZ, jsem zvědavá
Doufám, že prcek nebude moc velkej
V 31 tt 1800 g je v poho, nebo ne? Jsem fakt zvědavá, kolik mi řeknou, že má ten můj prcek ![]()
V odborných knihách uvádějí, že váha ve 31tt je 1500g. Doufám, že to nebude obr
. U Vašíka si váhu už nepamatuju, ale vím, že podle ms byl 31+5 a podle UTZ 30+2. Takže tohle dítko asi nebude drobeček. Ještě se mě pan doktor ptal, jestli víme, co to bude, tak jsem hulákala ne ne, nám je to jedno
. Si myslel, že jsem asi blázen
.
Eva a Vašek píše:
V odborných knihách uvádějí, že váha ve 31tt je 1500g. Doufám, že to nebude obr. U Vašíka si váhu už nepamatuju, ale vím, že podle ms byl 31+5 a podle UTZ 30+2. Takže tohle dítko asi nebude drobeček. Ještě se mě pan doktor ptal, jestli víme, co to bude, tak jsem hulákala ne ne, nám je to jedno
. Si myslel, že jsem asi blázen
.
Jejda, takže jsem opravdu zvědavá na ten můj UTZ. Je to moje první, takže srovnávat nemůžu
Ale tak to ještě neznamená, že když má prcek o něco víc, než by měl mít, že to bude nějakej obřík
![]()
Ahoj maminko a kdy jdeš na ten očekávaný UTZ? Teď už nám nastanou častější kontroly, no, aspoň budu víc v klidu. Včera mi přišel kočárek pro sourozence, dneska jsem ho vymydlila a teď se sotva narovnám
. A taky začínám uvažovat, že si začnu pomalu ale jistě připravovat věci do porodnice
. Zatím se měj ![]()
Eva a Vašek píše:
Ahoj maminko a kdy jdeš na ten očekávaný UTZ? Teď už nám nastanou častější kontroly, no, aspoň budu víc v klidu. Včera mi přišel kočárek pro sourozence, dneska jsem ho vymydlila a teď se sotva narovnám. A taky začínám uvažovat, že si začnu pomalu ale jistě připravovat věci do porodnice
. Zatím se měj
Na UTZ jdu 25. 10.
Jsem na něj opravdu zvědavá, co mi pan doktor řekne
Jestli je malej v normě a nebo větší, než by měl být, ale to snad ne
A taky jestli už je otočenej, prý nějak kolem 30 tt se prcek otáčí hlavičkou dolů
Já už si věci do porodnice připravuju, je lepší to mít nachystaný dopředu, než pak lítat a balit se, kdyby to nedejbože přišlo dřív
![]()
Taky už bych to chtěla mít za sebou:-) všechny známé kolem mě už porodily, nebo mají termín teď v říjnu a čekají…Včera jsem nemohla ani sedět, jak mě malá dloubala do žeber:-) a k tomu bolest zad, nohou…uff, je to čím dál obtížnější:-)