TP 26.12. (+ -)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.10.10 13:12

A holky, co budete rodit skoro stejně jako já, co už máte nakoupenýho? Já se teda přiznám, že ještě nic :roll: Jen nějaký oblečení. Největší problém budu mít asi s kočárkem, nemůžu se rozhodnout, jestli koupit klasickej hlubokej (ten vydrží tak do půl roku, jestli ne míň) a nebo kombinovanej (ten by byl asi lepší) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.10 13:15
Eva a Vašek píše:
Já to letos stihnu určitě, protože jestli v termínu nebudou moje porodní cesty připravené, naplánujeme s gyndr. císaře. První porod mi totiž vyvolávali 2 dny a nakonec jsme museli na císaře. To mě trochu uklidňuje. Taky si říkám, že jsme to krásně naplánovali a Kalousku za porodné DÍK :lol: :lol: :lol:

Taky bych si chtěla být jistá :-) Ale nevím. První termín mi sdělili 26. 12., na UTZ mi řekli 28., a podle PM to vychází na 24. :nevim: Takže kdy to bude, je zatím ve hvězdách :nevim: Ale doufám, že to stihnu letos. A mimochodem, je to moje první dítě, takže bych teoreticky měla nárok na porodný i kdyby se malej narodil v roce 2011, ne? Ono přece jen 13 tisíc je 13 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
3.10.10 13:20

Ty termíny porodu jsou, holky, stejně velmi velmi orientační. Nás ve škole učili (na zdrávce), že porod přichází ve 38.-42.tt. Mě třeba 38.tt.vychází na 15.12. a přitom mi TP stanovili na 5.1. Jak to vychází vám? Ve kterém týdnu budete v TP ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.10 13:31
DanMaj píše:
Ty termíny porodu jsou, holky, stejně velmi velmi orientační. Nás ve škole učili (na zdrávce), že porod přichází ve 38.-42.tt. Mě třeba 38.tt.vychází na 15.12. a přitom mi TP stanovili na 5.1. Jak to vychází vám? Ve kterém týdnu budete v TP ?

Mě vychází 38 tt nějak na 10. 12., TP 26. 12., takže to je 40 + 2, jestli dobře počítám :-) No zajímavé, stejně mi nezbyde nic jinýho, než se nechat překvapit, ale že to teda budou Vánoce, když budu jako na trní, kdy to přijde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.10.10 13:37

Termín sice nemám,ale prvního syna mam narozeného 18.12 a 23.12 nás pouštěli z porodnice:-))

Tak jsem si zavzpomínala a vám všem přeji hodně štěstí a bezproblémový ,rychlý porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.10 13:41

:-D Mamonko opravdu jen teoreticky. Prakticky: na porodné máš nárok podle datumu narození dítka.Tudíž i když máš tp cca 26.12.,narosit se může klidně i po Novém roce,stále budete v termínu,pak už tvůj nárok na porodné bude záviset na výši vašich přijmů. Veškeré odpovědi k tomuto se dají velmi lehce vyguglit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.10 14:19

A co když je nastávající mamča sama, respektive nežije s otcem dítěte a bydlí u rodičů? To by na porodné nárok mít měla, i když se to malé narodí v roce 2011, ne? Podle mého názoru ano, vaše názory?

• Citovat
  • Upravit
3.10.10 14:21
Anonymní píše: :-D Mamonko opravdu jen teoreticky. Prakticky: na porodné máš nárok podle datumu narození dítka.Tudíž i když máš tp cca 26.12.,narosit se může klidně i po Novém roce,stále budete v termínu,pak už tvůj nárok na porodné bude záviset na výši vašich přijmů. Veškeré odpovědi k tomuto se dají velmi lehce vyguglit…

S tím počítám, že se malej může narodit i po novém roce, ale lepší by bylo, kdyby to stihnul ještě letos :-) Jak by to bylo v případě, že by se narodil až po novém roce, to nevím, ale jelikož s otcem dítěte nežiju, tak snad bych na porodné nárok mít měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
3.10.10 14:28

Čaute, já teda termín letos taky nemám, ale 1. dítko mám 23.12. a druhé 30.12., takže mám bohaté zkušenosti s pobytem v porodnici jak na Štědrý den tak na Silvestra. :wink: :mrgreen:
TP nás učili +-14 dní od toho data, které vám Dr. určil podle UTZ (nebo MS, ale UTZ je přesnější).
A můžu vám říct, že ve finále mi bylo úplně jedno, co je za den, hlavně že mimčo už bylo na světě a v pořádku. :hug: Zato teď je to rok od roku na Vánoce zajímavější, když musíme mezi svátky a všechny ty návštěvy příbuzných vecpat ještě dvě narozeninové oslavy a vymýšlet extra dárky navíc. :think: :roll:
Tak ať vám to všem klapne podle vašich představ a máte doma ty nejhezčí a nejhodnější Jezulátka! :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.10 14:48
Ronnie píše: Čaute, já teda termín letos taky nemám, ale 1. dítko mám 23.12. a druhé 30.12., takže mám bohaté zkušenosti s pobytem v porodnici jak na Štědrý den tak na Silvestra. :wink: :mrgreen:
TP nás učili +-14 dní od toho data, které vám Dr. určil podle UTZ (nebo MS, ale UTZ je přesnější).
A můžu vám říct, že ve finále mi bylo úplně jedno, co je za den, hlavně že mimčo už bylo na světě a v pořádku. :hug: Zato teď je to rok od roku na Vánoce zajímavější, když musíme mezi svátky a všechny ty návštěvy příbuzných vecpat ještě dvě narozeninové oslavy a vymýšlet extra dárky navíc. :think: :roll:
Tak ať vám to všem klapne podle vašich představ a máte doma ty nejhezčí a nejhodnější Jezulátka! :srdce: :mavam:

Ono to vlastně může být i před Vánocema, když píšeš +- 14 dní od TP :-) No prostě to shrnu, celej prosinec budu jako na trní, kdy že to na mě přijde a jelikož jsem prvorodička, tak mám strach, že to ani nepoznám :nevim: nerada bych jela do porodnice zbytečně - tzv. planej poplach, když budou ty svátky, zbytečně se mi courat nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
3.10.10 16:00

Neboj, porod poznáš. Když ti začnou kontrakce, měř si je a pokud jsou nepravidelné, jsou to jen poslíčky. Napusť si teplou vanu a pokud to jsou poslíčky, přejde to. Pokud je to porod, kontrakce zpravidelní a zesílí. Do porodnice je dobré jet, když je máš co 5 min. A nebo do ní pojedeš hned, když ti praskne voda a bude zkalená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.10 16:08
DanMaj píše:
Neboj, porod poznáš. Když ti začnou kontrakce, měř si je a pokud jsou nepravidelné, jsou to jen poslíčky. Napusť si teplou vanu a pokud to jsou poslíčky, přejde to. Pokud je to porod, kontrakce zpravidelní a zesílí. Do porodnice je dobré jet, když je máš co 5 min. A nebo do ní pojedeš hned, když ti praskne voda a bude zkalená.

Děkuju :srdce: Ale přece jen obavy pořád jsou, co nadělám, ale strach má asi každá prvorodička :-) A pochopila jsem to dobře, že voda prasknout nemusí, můžou třeba první přijít kontrakce? A voda prasknout až později? A kolik té vody asi tak je? Asi mám hloupé otázky, ale není na škodu to vědět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
3.10.10 16:17

Každá to má jinak. A pochopila jsi to správně…někomu nejdřív praskne voda a kontrakce přijdou až pak a někdo to má naopak. A kolik vody? To je taky různé. Pokud to rupne hodně a vyteče vše, to zaručeně poznáš … to není jako když se počůráš, to je tak mokro, že to nepřehlédneš :wink: Louže bude i pod tebou. No ale jsou i ženy, kterým voda odchází po troškách, to by jsis připadala, jako by jsis učůrla. A pokud si nebudeš jistá, zajdeš do porodnice, oni ti na tu mokrou vložku nalijí takový roztok a podle reakce poznají, zda se jednalo o moč nebo plodovku. V obou případech je to v těhu zcela přirozené a nemusíš se ničeho bát, ani se cítit trapně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
3.10.10 16:25

Maminko, jsem na tom úplně stejně, neměla jsem totiž žádné poslíčky, nepraskla mi voda, takže taky budu plašit :nevim:. To porodné je myslím do příjmu 2,4 násobku životního minima. Ale kolik to je přesně, to nevím. Jinak podle UZ ve 12tt mi termín vychází o 2 dny dřív - 11.12. Příští pondělí jdu na UZ ve 31tt, tak zase budu o něco moudřejší :think:. Jinak já toho moc nekupovala, protože jsme spoustu věcí podědili, tak jen pár kousků na cestu k doktorce a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.10 18:16
DanMaj píše:
Každá to má jinak. A pochopila jsi to správně…někomu nejdřív praskne voda a kontrakce přijdou až pak a někdo to má naopak. A kolik vody? To je taky různé. Pokud to rupne hodně a vyteče vše, to zaručeně poznáš … to není jako když se počůráš, to je tak mokro, že to nepřehlédneš :wink: Louže bude i pod tebou. No ale jsou i ženy, kterým voda odchází po troškách, to by jsis připadala, jako by jsis učůrla. A pokud si nebudeš jistá, zajdeš do porodnice, oni ti na tu mokrou vložku nalijí takový roztok a podle reakce poznají, zda se jednalo o moč nebo plodovku. V obou případech je to v těhu zcela přirozené a nemusíš se ničeho bát, ani se cítit trapně. :palec:

Takže pokud to vyteče všechno hned a naráz, tak to musí být teda kaluž :mrgreen: Doufám, že až to přijde, že nebudu zrovna někde, kde jsou koberce :mrgreen: Lepší určitě je, když to odchází po troškách, ale to bohužel neovlivníme :-( Jinak díky za info, hodí se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí