Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Eva a Vašek píše:
Maminko, jsem na tom úplně stejně, neměla jsem totiž žádné poslíčky, nepraskla mi voda, takže taky budu plašit. To porodné je myslím do příjmu 2,4 násobku životního minima. Ale kolik to je přesně, to nevím. Jinak podle UZ ve 12tt mi termín vychází o 2 dny dřív - 11.12. Příští pondělí jdu na UZ ve 31tt, tak zase budu o něco moudřejší
. Jinak já toho moc nekupovala, protože jsme spoustu věcí podědili, tak jen pár kousků na cestu k doktorce a tak.
K tomu UTZ, já jdu na gyndu ve středu, ale dr. přímo v ordinaci UTZ nemá, posílá na UTZ jinam, do nemocnice. Tak jsem si totiž říkala, že jsem dlouho na UTZ nebyla a ráda bych viděla, jak prcek roste, mylsím si, že pokud dr. na kontrole řeknu, že mi snad žádanku na UTZ vypíše, i kdybych si to měla zaplatit. Jsem holt zvědavá, jak jsme velicí, mám trochu dilema i ohledně oblečení, jakou velikost ještě koupit, aby to pak malýmu nebylo malý ![]()
Já jsem kupovala něco v 56, ale většinou velikost 62. Sice to bylo o něco větší, ale já jako praktik jsem toho názoru, že větší aspoň dýl vydrží
. A na UZ se už taky těším, při prvním ho gyndr. dělal častěji, ale teď jen ve 12,20 a 31tt. Jinak na vyžádání a to se platí
. Někde jsem našla, že to stojí 400Kč, ale myslím, že každá nemocnice má jinou cenu..
EVI: ty jsi neměla žádné poslíčky? To není možný… nějaké pobolívání dole… špinění… hlenová zátka… vůbec nic?
A jinak k oblečení: kupovat jen 56 se fakt nevyplatí, to miminko tak rychle roste… já mám v 56 snad jen 3 věci, taky všechno kupuji v 62 a větší. ![]()
MAMINKO: jo, kaluž to být může, pode mnou teda byla. Neodhadnu kolik, ale tipla bych…tak litr ?
Žádné poslíčky ani tlaky, já si ten poslední měsíc užívala
. Bylo to asi tím, jak jsem se později dověděla, že se mi děloha roztáhla do obřích rozměrů a neměla žádný důvod prcka vypudit. Kontrakce jsem měla jen po kapačce oxitocinu, ale i po těch tabletách (byly 3) na vyvolání jsem se otevřela na 2 cm a mimi nesestoupilo. Jsem zřejmě slonice a měla jsem být těhu 2 roky
.
Eva a Vašek píše: Žádné poslíčky ani tlaky, já si ten poslední měsíc užívala. Bylo to asi tím, jak jsem se později dověděla, že se mi děloha roztáhla do obřích rozměrů a neměla žádný důvod prcka vypudit. Kontrakce jsem měla jen po kapačce oxitocinu, ale i po těch tabletách (byly 3) na vyvolání jsem se otevřela na 2 cm a mimi nesestoupilo. Jsem zřejmě slonice a měla jsem být těhu 2 roky
.
Že by?
![]()
Eva a Vašek píše:
Já jsem kupovala něco v 56, ale většinou velikost 62. Sice to bylo o něco větší, ale já jako praktik jsem toho názoru, že větší aspoň dýl vydrží. A na UZ se už taky těším, při prvním ho gyndr. dělal častěji, ale teď jen ve 12,20 a 31tt. Jinak na vyžádání a to se platí
. Někde jsem našla, že to stojí 400Kč, ale myslím, že každá nemocnice má jinou cenu..
Tak pár věcí mám ve velikosti 56, do porodnice, ale jinak spíš nakupuju 62, spíš počítám s tím, že to bude mimčo větší, uvidíme
A i kdyby to byl prcek, tak z velikosti 56 za měsíc, možná i dřív, vyroste. Že se UTZ platí, když je na vyžádání, s tím počítám, ale do porodu by mě dr. ještě na UTZ snad měla poslat, zeptám se na to a hned budu vědět ![]()
DanMaj: To je teda celkem dost, i když jen tipuješ, litr vody
No nedá se nic dělat, nějak to dopadne, tímhle se stresovat nemá cenu, spíš se bojím, kdy to na mě přijde, když už bude zima, abych se vůbec dostala do porodnice ![]()
Ještě 32 tt? Fajn, sice si ještě počkám, ale ono už to uteče
Ono to celkově šíleně letí to těhu, jako by to bylo včera, když jsem si dělala testík a pak jsem hned miříla k dr., aby mi to potvrdila ![]()
To já tentokrát zjistila těhu v 5.tt. ale k dr. jsem šla až v 9.tt.
A k tomu kočárku, už jsem to tu myslim psala, podle mýho názoru je asi lepší kombinovanej, hlubokej by malej asi moc neužil … ![]()
Maminko souhlasím s kombinovaným kočárkem, mám ho a jsem spokojená. A u nás dělá dr. ten velký UTZ mezi 28. a 31.tt. Tak si myslím, že tě tam tvůj gyndr. pošle. Holky a víte co budete mít „pod stromečkem“? Holku nebo kluka? A jakpak se váš drobeček bude jmenovat?
DanMaj Jak budeš chodit na procházky? Šátek a kočár? Já uvažuju o koupi sourozeneckého kočáru
. A přemýšlím, jak to asi dělají jiné maminky?
Eva a Vašek píše:
Maminko souhlasím s kombinovaným kočárkem, mám ho a jsem spokojená. A u nás dělá dr. ten velký UTZ mezi 28. a 31.tt. Tak si myslím, že tě tam tvůj gyndr. pošle. Holky a víte co budete mít „pod stromečkem“? Holku nebo kluka? A jakpak se váš drobeček bude jmenovat?DanMaj Jak budeš chodit na procházky? Šátek a kočár? Já uvažuju o koupi sourozeneckého kočáru. A přemýšlím, jak to asi dělají jiné maminky?
Takže rozhodnuto, kombinovaný je lepší
Vydrží vlastně do doby, než malej začne sám chodit
A já budu mít pod stromečkem kluka
Radši bych holčičku, ale podle všeho jsme zdraví a to je důležité
Nad jménem ještě pořád dumám
![]()
Já nevím co bude, ale jméno je vymyšlené už dopředu. Když si tatínek přál Vašíka, tak jsem řekla, že když druhé bude kluk, bude to Toník. A já si myslím, že to bude kluk!! Jediné holčičí jméno, na kterém jsme se shodli je Pavla. Tak uvidíme.. Je to jedno, stejně se už těším
i když doma nemám nic hotovo
.
Vašek je pěkné jméno, nad tím se taky uvažovalo, ale líbí se mi Vašek, ale správně je to Václav a přijde mi to takové „tvrdé“, takže z toho sešlo
A Pavla jako jméno schvaluju, pěkné jméno ![]()