TP 26.12. (+ -)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8413
4.10.10 12:56
Eva a Vašek píše:
Holky a víte co budete mít „pod stromečkem“? Holku nebo kluka? A jakpak se váš drobeček bude jmenovat?DanMaj Jak budeš chodit na procházky? Šátek a kočár? Já uvažuju o koupi sourozeneckého kočáru :think: . A přemýšlím, jak to asi dělají jiné maminky?

Já čekám holčičku…jméno je stále nejisté… Natálka? Karolínka?

Procházky…tak to ještě nevím. V zimě asi toho moc nenachodíme, protože u nás neodhrnují cesty a tak se s kočárkem po cestě nedá jet. A pak … madlenka už pak bude mít dva ročky, snad taky něco ujde sama. nevím. Šátek jsem koupila taky. Do sourozeneckého se mi investovat nechce, navíc… některé jsou hrozné…miminko ti leží dloslova u země a starší má rozhled, přijde mi to šílené, to mimi u země. Ale zjistila jsem, že se dá ke kočárku dokoupit jakési stupátko. Prý pasuje na všechny kočárky, no ale cena…3000,– Takže taky hodně zvažuju. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
4.10.10 19:51

Já se dívala po bazarech po klasických kočárech pro dvojčata a dá se sehnat i do 3000Kč. Jsem zvyklá chodit ven každý den, teda v dešti ne. Hlavně když půjdu k dr. nebo nakoupit, silnicím se nevyhnu. On Vašík by to možná ušel, ale tlačit kočár a ještě za ruku vést druhé dítě, na to nemám odvahu. Škoda, kdyby jsme bydleli na vesnici, bylo by to o něčem jiném. Jinak sněhu tady taky bývá požehnaně, ale aspoň vyhrnují :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym111
5.10.10 12:30

Ahojte holky,taky se přidám.Já mám termín porodu 23.12.,ale taky tak trošku doufám,že to bude dřiv,abychom už byli celá rodinka na Vánoce spolu.Nevím teda jak Vy,ale už bych chtěla,aby to uteklo,mám pocit,že se to teď táhne.Taky ještě nemám nic nachystane,kroě kočárku,ten už máme.A jméno taky pořád nevíme,nějak se nemůžeme shodnout :-)

• Citovat
  • Upravit
578
5.10.10 13:28

Páni, to je témat v jedný diskuzi :lol:
Taky se vyjádřím :-D
Porodné: Mam dojem, že v novém roce je to jenom na první dítě a právě, jak tu někdo psal, do příjmu 2,4 násobku živ. minima na rodinu. Čili asi kolem 13 tis. měsíčně příjem na rodinu (myslím). Tak nám přeju, abychom to stihly:-)

Nákupy: Mám pytel oblečků od kámošky, kočárek a pár drobností, zbytek už mám vyhlídnutej :-D

Jinak jsem nikdy nerodila a doufám, že budou pěkně poslíčci a kontrakce a dost času dojet do porodnice, máme to min. hodinu, než se přítel dostane z práce a než tam dojedem…

Jinak čekáme holčičku Viktorii. A já myslela, že to bude kluk, byla jsem si úplně jistá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
denisaL
5.10.10 13:52

ahojky…termín porodu mám 24.12. :-) a už se nemůžu dočkat.

• Citovat
  • Upravit
5.10.10 17:40
Altche píše:
Páni, to je témat v jedný diskuzi :lol:
Taky se vyjádřím :-D
Porodné: Mam dojem, že v novém roce je to jenom na první dítě a právě, jak tu někdo psal, do příjmu 2,4 násobku živ. minima na rodinu. Čili asi kolem 13 tis. měsíčně příjem na rodinu (myslím). Tak nám přeju, abychom to stihly:-)

Nákupy: Mám pytel oblečků od kámošky, kočárek a pár drobností, zbytek už mám vyhlídnutej :-D

Jinak jsem nikdy nerodila a doufám, že budou pěkně poslíčci a kontrakce a dost času dojet do porodnice, máme to min. hodinu, než se přítel dostane z práce a než tam dojedem…

Jinak čekáme holčičku Viktorii. A já myslela, že to bude kluk, byla jsem si úplně jistá:-)

Teď v tom mám trochu guláš. Není to tak, že od nového roku dostanou porodné jen ti, kterým se narodí první dítě a ti ostatní jen s tím příjmem do 2,4 násobku životního minima? No ať je to jak chce, TP mám 26. 12., tak snad to stihneme :-) Při prvním dítěti se ty peníze fakt hodí, spoustu věcí musím pořídit nových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.10 17:44
Anonym111 píše:
Ahojte holky,taky se přidám.Já mám termín porodu 23.12.,ale taky tak trošku doufám,že to bude dřiv,abychom už byli celá rodinka na Vánoce spolu.Nevím teda jak Vy,ale už bych chtěla,aby to uteklo,mám pocit,že se to teď táhne.Taky ještě nemám nic nachystane,kroě kočárku,ten už máme.A jméno taky pořád nevíme,nějak se nemůžeme shodnout :-)

To máš termín o 3 dny dřív než já :-) Já bych taky na Vánoce už byla doma, ale nevím nevím :think: Bohužel to neovlivníme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.10 17:45
denisaL píše:

Jůůů, přesně na Vánoce, tak to bylo štěstí, kdyby to vyšlo, co :wink: Ale třeba ano, Vánočních dětí moc není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
denisaL
5.10.10 17:49

No, štěstí by to bylo určitě…ale stejně bych už na Vánoce chtěla být doma:-) čekáme holčičku, bude to první mimi, tak se taky bojím, co a jak…ale snad vše zvládneme :-)

• Citovat
  • Upravit
356
5.10.10 19:40
denisaL píše:

Ahoj, u nás na vesnici žije paní, co se narodila 24.12. a ještě aby toho nebylo málo se jmenuje Eva :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
5.10.10 19:44

A s tím porodným, aspoň myslím, je to tak, že příští rok je nárok pouze u prvního dítěte, pokud rodina nepřekročí 2,4 násobek životního minima. To je pěkná prasečina, zvlášť když první rok dítěte stojí minimálně 50 000Kč a to ještě musí člověk nakupovat v bazaru :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.10 19:48
denisaL píše:
No, štěstí by to bylo určitě…ale stejně bych už na Vánoce chtěla být doma:-) čekáme holčičku, bude to první mimi, tak se taky bojím, co a jak…ale snad vše zvládneme :-)

Tak to já samozřejmě taky, bych chtěla být doma :-) I s malým :-) Je to taky moje první mimčo, strach mám trochu taky, ale to bude všechno ok :-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.10 19:49

A to je dobrý, mít narozeniny a svátek v jeden den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.10 19:52
Eva a Vašek píše:
A s tím porodným, aspoň myslím, je to tak, že příští rok je nárok pouze u prvního dítěte, pokud rodina nepřekročí 2,4 násobek životního minima. To je pěkná prasečina, zvlášť když první rok dítěte stojí minimálně 50 000Kč a to ještě musí člověk nakupovat v bazaru :cert: .

Tak to naprosto souhlasím, je to prasečina, šetřit by se mělo někde úplně jinde, např. platy některých poslanců, ale to je zas na jiný téma. Díky bohu alespoň 13 tisíc a to se ještě modlím, abych je dostala, pokud se malej narodí letos, tak bude jistota, že je dostanu a nebudu lhát, když řeknu, že já je fakt budu potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.10 22:11

Ach jo, já se toho porodu snad nedočkám nebo co :lol: Už bych chtěla být v porodnici alespoň :-) Dnes mi psala kamarádka a ta má termín kolem půlky listopadu, jak já jí závidím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí