Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem koupila Haggies newborn a vitamíny beru GS mamavit,ale je mi po spolknutí tý tablety vždycky tak hodku těžko. O víkendu už asi složím postýlku ![]()
já jsem brala taky calibrum mami-nejdříve modré balení,pak žůžové,ale pak jsem na to párkrát zapoměla a teď už asi měsíc neberu žádné vitamíny a je mi stále hej ![]()
adeeelia:koukala jsem na fotky a máme uplně stejnej nábytek
taky jsem se hned zamilovala do žirafek ![]()
Tak calibrum jsem brala, nebo beru taky od začátku. I když teď to dost flákám
Jinak plínky mám nakoupené dvoje jedny haggies a jedny pampers a uvidíme které malé sednou líp. Jinak si mohu nakoupit plíny přímo ve skladě v nemocnici 90ks cca300.- a prej jsou dost dobré co si je tam ženský braly.Ale každá nemocnice to má jiné a jiného dodavatele.Tak nevím jak je to u ostatních. ![]()
adrianaaa:časem chci koupit i tu jídelní židličku..akorát mi teď všichni říkají,že je ten přebalovák malý…ale u nás to stejně vypadá na normální miminko,žádný obr,takže si myslím,že to bude stačit.. ![]()
K těm vitamínům, já nic neberu, už tak se bojim, že malej bude větší, a ještě kdybych měla brát vitamíny
Bral jsem jen na začátku těhu, jmenovalo se to myslim nějak Babyvit.
Já taky vitamíny neberu. Nebrala jsem je ani u prvního a všechno bylo v pohodě.
Dneska mě napadlo, že si do porodnice přibalím chrániče bradavek
. Minule mi dost pomohly, rozkojila jsem se až poslední den v porodnici a když jsem přijela domů začaly mi tvrdnout prsa, takže jsem nasadila tyhle chrániče ( jsou to takové misky ) do kterých mlíko samovolně odkapávalo. Používala jsem je sice asi jen týden, než se tvorba mléka přizpůsobila potřebě, ale byla to pro mě obrovská úleva
.
Tak teď čtu, že Sněmovna schválila škrty v sociální oblasti, takže porodné od příštího roku jen na první dítě a jen jestli příjem rodiny nepřesáhne 2,4 násobek životního minima, a škrty jsou taky u rodičovského příspěvku, myslím u té 4leté varianty. Kdyby si radši poslanci snížily platy, udělali by daleko líp. Kolik u nás žije lidí, kteří mají minimální mzdu a musí z toho vyžít, a poslanci mají pohádkové platy, vždyť je to podle mě někdy přehnané. ![]()
JJO JO taky jsem to tedkom dočetla…já mám nárok na mateřskou jen 4.roky takže to mám jasný a termín 29.12.2010.To jsem zvědavá jestlib to porodný stihneme s mimískem.
Tak taky máme termín 29.12.s přítelem se smějem jestli to nebude do 31.12.ráno tak budeme asi muset sexovat aby to šlo ale stou pmojí postavou už to asi budou jen směšný pohyby
.
Neladanik píše:
Tak taky máme termín 29.12.s přítelem se smějem jestli to nebude do 31.12.ráno tak budeme asi muset sexovat aby to šlo ale stou pmojí postavou už to asi budou jen směšný pohyby.
no,já doufám,že nám to vyjde spíš na termín dle ms,to je 18.prosince…ale když to stihneme do konce roku,pořád dobrý.. ![]()
Já bych porodné stihnout měla
. A co se týče rodičáku, tak u mě nehrozí ani 3 ani 4letá varianta. Musím být doma jen do dvou let, protože jinak bychom neutáhli hypotéku
.
Já podle ms 16.prosince a podle utz.29.12.Tak bych byla ráda kdyby to bylo aji dřív a doufám pořád,že to porodné stihnem… čekáme holčičku a u předchozího těhu ,když jsem čekala Natálku tak jsem 4 dny přenášela nebýt horeček a chřipajzny tak bůhví jak by mě ještě dlouho nechali přenášet.Tak mi nakonec porod vyvolávali…ale stejnak holky závidím,těm holčinám které porodí i dřív než před termínem,protože ten posloední měsíc je fakt hrůza se táhne a všechno bolí a člověk furtčeká a čeká…
ANETG píše:
Já podle ms 16.prosince a podle utz.29.12.Tak bych byla ráda kdyby to bylo aji dřív a doufám pořád,že to porodné stihnem… čekáme holčičku a u předchozího těhu ,když jsem čekala Natálku tak jsem 4 dny přenášela nebýt horeček a chřipajzny tak bůhví jak by mě ještě dlouho nechali přenášet.Tak mi nakonec porod vyvolávali…ale stejnak holky závidím,těm holčinám které porodí i dřív než před termínem,protože ten posloední měsíc je fakt hrůza se táhne a všechno bolí a člověk furtčeká a čeká…
Ahoj Anetg, obvykle nechávají přenášet max. 14 dní po termínu dle ms, tak porodné určitě stihneš ![]()
Já už se taky nemůžu dočkat termínu, protože pak teprve budu vědět, jaký porod mě čeká
.