Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Denizah : jasně, tak nic jinýho mi nezbyde, než čekat, jestli se bude dít něco dál
Dnes je to v pohodě, ani malý moc nekope, včera jak to ze mě hrklo, tak od té doby než jsem šla spát, nějak řádil potvůrka
![]()
Třeba tě nějak blbě šťouchnul, nezbejvá nic jiného než čekat jak říkáš. Já byla včera u doktora nečekaně. Začlo mě tvrdnout břicho a začla jsem i špinit. Prostě šok,ale nakonec pohoda doktor mě prohlídl a nic nenašel. Jen prý změkl čípek a nějaká námaha k tomu. Tak jsu klidnější ![]()
Začal řádit až po tom, co to ze mě hrklo
Tak jsem byla jak na trní, co přijde, ale naštěstí vše v pohodě
A u tebe taky vše v pohodě, to je hlavní ![]()
A kdy přesně máš termín? Hlenová zátka může být trochu narůžovělá, nebo hnědá. co jsem se tak nějak dočetla. A pokud ti nezačnou v dohledné době nějaké bolesti tak pohoda klídek ![]()
Můj prcík začíná být nějak aktivní,půjdu něco dělat, asi už dlouho sedím. A mám tu žehlení nad hlavu ![]()
Termín mám 28. 12., podle ultrazvuku
A o té zátce jsem četla, může být i taková, jaká byla u mě, jsem někde četla, nemusí být ani zbarvená. Kdoví, co to opravdu bylo, je zbytečný to řešit, to zjistím časem třeba, co to bylo
Jestli už mi zátka neodejde, tak to bylo ono ![]()
Ach jo. Četla jsem si dneska deníčky a zase tam byl příspěvek o tom, že se narodilo mrtvé miminko. Už mi z toho hrabe, snažím se tyhle černé myšlenky vytěsnit z hlavy, ale můj nepřítel mozek mi je stejně občas předhodí a pak si říkám, co když se to stane mně? Manžel mi vždycky říká nečti to, ale já zas říkám, že je to realita. Máte někdy taky tak škaredé myšlenky? A co proti tomu děláte? Já vždycky prosím mimi, aby mě pořádně koplo a já tak věděla, že je v pořádku
. Musím dodat, že zatím to funguje. Už se nemůžu dočkat, až ho budu mít u sebe
.
mám to uplně stejně…žádnou radu nemám jen snad být v klidu a myslet pozitivně :/
evule: tak to máme stejné já mám 29.12. podle PM a 31.12. podle ultrazvuku. Tak to buďmě v klidu máme ještě časek ![]()
Eva a VAšek: Tak tohle si snažím nepřipouštět. Jen je pravda že když malá nekope jsu nervozní a píchám si do bříška aby kopla jestli žije. A většinou hned odpoví že je ok
pak se jí omlouvám že ju furt otravuju,ale že se oni někdy bojím. Manžel když mě sleduje tak se musí smát
Ale chápe mě, už taky sleduje jak se mi hezky vlní břicho a kolíkrát malou taky pošťuchuje. No nemá to snáma holka jednoduché
![]()
Tak takový černý myšlenky mám taky
Je to špatně, měly by jsme myslet pozitivně. Mě hlavně pořád přepadá myšlenka, že třeba ten porod ani nepřežiju, i takové jsou případy
Stát se může cokoliv během porodu
Radši na to nemyslet ![]()
Denizah : čásek máme, to jo, ale ono to klidně může přijít dřív a kéž by to tak bylo!
Už jsme tu probíraly, že by jsme chtěly být na Vánoce doma i s prckama
![]()
Je to zvláštní, ale mě vůbec nikdy nenapadlo, že bych porod nemusela přežít. Ale dost černých myšlenek
. Včera a dneska mě vždycky tak půl hodiny hrozně bolelo břicho a teprv před chvílí jsem si uvědomila od čeho. Prostě praská. Při prvním těhu jsem břicho mazala o sto šest a když jsem viděla ty praskliny, tak jsem si řekla, že mazání nejspíš k ničemu nebylo
. Teď nemažu a musím konstatovat, že předtím to aspoň nebolelo
. No nejsem já pako?
![]()
Jj to by jsme mohli. To by bylo fakt krásné, kdyby byl mimisek už pod stromeček
Jinak na to že bych porod nepřežila jsem už taky myslela. Ale uklidňuji se tím že na poli nerodíme jak to bylo dřív. Teď tu máme hafo specializováného personálu kteří nám jsou připraveni pomoci. tak že pohoda klídek ![]()
hoooolky na to vůbec nemyslete ježiši takovýhle ččerný myšlenky,myslete pozitivně a těště se na budoucnost a nma ty malí prcky
já už se prostě nemžu dočkat až budu mít Nellinku doma,hrozně moc bych chtěla rodit ve 38tt..,ale při mé smule budu přenášet ![]()
adrianaaa píše:
já už se prostě nemžu dočkat až budu mít Nellinku doma,hrozně moc bych chtěla rodit ve 38tt..,ale při mé smule budu přenášet