Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Evi mám to úplně stejně. Říkám si,že to nesmím číst a stejně si to vždy přečtu.Co jsem těhotná,tak se i víc bojím o malou a o přítele když řídí dálku.Pořád kontroluji jestli malý kope.Myslím,že to je tou změnou hormonů.Nejvíc mě ty myšlenky přepadají když jdu spát a pak koukám do stropu…
Eva a Vašek píše:Ach jo. Četla jsem si dneska deníčky a zase tam byl příspěvek o tom, že se narodilo mrtvé miminko. Už mi z toho hrabe, snažím se tyhle černé myšlenky vytěsnit z hlavy, ale můj nepřítel mozek mi je stejně občas předhodí a pak si říkám, co když se to stane mně? Manžel mi vždycky říká nečti to, ale já zas říkám, že je to realita. Máte někdy taky tak škaredé myšlenky? A co proti tomu děláte? Já vždycky prosím mimi, aby mě pořádně koplo a já tak věděla, že je v pořádku
. Musím dodat, že zatím to funguje. Už se nemůžu dočkat, až ho budu mít u sebe
.
Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má tyhle obavy. Taky mám v poslední době pocit, že mám o malýho čím dál větší strach. Tak třeba jde ke schodům a já už ho vidím, jak letí dolů. Nebo jdeme po chodníku a já už ho vidím pod autem
. Doufám, že to jsou jen rozblázněný hormony a po porodu to přejde. Jo a už jsem psala, jak se těším na Vánoce? ![]()
ahoj holky,já mám termín PP 28,12,ale doufám že to stihnem protože pohyby jsem nějaké cítila i dřív než jsem řekla sestře…a podle ultrazvuku na 7,1,,snad bude malej do novýho roku na světě. Ještě to porodný do toho,je to stres,ale času ještě dost
taky mě napadají černé myšlenky…fuj fuj,radči nemyslet,něčím je zahnat ![]()
Ahoj holky, dneska jedu konečně ke kamarádce pro postýlku. Akorát mi napsala, že po těch 15-ti letech uskladnění ve sklepě je poněkud v rozkladu
. Snad bude stačit ji pořádně poslepovat
. Že by se mi chtělo shánět novou postýlku, tak to teda fakt ne. Hele nezačneme se sázet, kdo porodí jako první
?
Já taky nemám novou postýlku, když je pěkná a v dobrém stavu, tak co
S tím sázením to beru, jsem zvědavá, která bude první
Holky, teď mi psala kamarádka, dnes porodila, je to zdravá holčička
Já už chci taky ![]()
Ahoj holky,tak se zase hlásím ![]()
Ležela jsem týden v nemocnici,přímo na porodnici.Zánět močových cest,malá má hlavičku moc dole,zkrátil se mi čípek a ještě ke všemu jsem na špičku prstu otevřená.A to mám termín až 28.12. tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Do propouštěcí zprávy mi napsali,že hrozí předčasný porod,tak se musím hlídat,aby jsme ještě vydržely 2v1.
Jsem moc ráda,že mám skoro všechno připravené.
Tak vám všem přeju hodně zdravíčka,protože to je fakt nejdůležitější.
tálinka: jejda tak to držím pěsti, ať ještě vydržíte pohromadě. Ale snad to bude v pořádku, aspoň do začátku prosince. Se drž a opatruj se ![]()
tálinka píše:
Ahoj holky,tak se zase hlásím
Ležela jsem týden v nemocnici,přímo na porodnici.Zánět močových cest,malá má hlavičku moc dole,zkrátil se mi čípek a ještě ke všemu jsem na špičku prstu otevřená.A to mám termín až 28.12. tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Do propouštěcí zprávy mi napsali,že hrozí předčasný porod,tak se musím hlídat,aby jsme ještě vydržely 2v1.
Jsem moc ráda,že mám skoro všechno připravené.
Tak vám všem přeju hodně zdravíčka,protože to je fakt nejdůležitější.
Tálinko, přeju ti ať ještě vydržíte 2v1. Ale myslím, že můžeš být klidná, miminko je už plně vyvinuté. Hlavně klid a odpočívej
.
Děkuju holky,snad to ještě takhle vydržíme ![]()
A co vy jak užíváte posledních pár těhu týdnů?Utíká to,co?
Já už jenom vyperu a vyžehlím látkové plínky a koupím jednorázovky a pro sebe něco do porodnice a je to.Jo a ještě musíme na matriku,aby mělo mimi jméno po příteli.To už máte vyřízené?Prý se musí uvést jméno pro obě pohlaví,tak jsme se rozhodli,že kluka dáme Maxmilián,ale bude to holčička ![]()
jj,tam už jsme s přítelem byly,ja mam ve jmeně pro kluka Tomáška,ale taky to bude holčička;)jinak že by to zrovna utíkalo…spíš naopak táhne se to jak smrad
už roupama nevim do čeho píchnout,mám vypráno zbaleno nakoupíno už ani seedět u toho kompu mě nebaví,akorád se pak víc pozoruju a moc přemejšlim a to je děs ![]()
adrianaaa píše:
jj,tam už jsme s přítelem byly,ja mam ve jmeně pro kluka Tomáška,ale taky to bude holčička;)jinak že by to zrovna utíkalo…spíš naopak táhne se to jak smraduž roupama nevim do čeho píchnout,mám vypráno zbaleno nakoupíno už ani seedět u toho kompu mě nebaví,akorád se pak víc pozoruju a moc přemejšlim a to je děs
Nebooj,to už uteče
mě teda taky pořád přišlo,že to neutíká,ale teď už máme fakt jen pár týdnů do porodu.Pak už se nezastavíme,ale strašně se na to těším,až budu mít naší žabičku v náručí ![]()
Příjmení řešit nemusím, páč jsem vdaná (málem jsem napsala vadná
) . A kdyby čas utíkal rychleji, vůbec bych se nezlobila. Přitom je mi jasný, že pak si budu říkat, jaká to byla pohoda, když bylo mimi v bříšku
.
Adriano, s tím pozorováním a přemýšlením jsme na tom stejně
.
ahoj holky,psaly jste o té matrice…tam se musí jít určitou dobu dopředu-třeba měsíc či dva nebo je to jedno když tam stihneme zajít do porodu? Taky tam musíme kvůli příjmení-nejsme svoji
a když jsou rodiče manželé tak tam ani nemusí..?
jarmísek píše:
ahoj holky,psaly jste o té matrice…tam se musí jít určitou dobu dopředu-třeba měsíc či dva nebo je to jedno když tam stihneme zajít do porodu? Taky tam musíme kvůli příjmení-nejsme svojia když jsou rodiče manželé tak tam ani nemusí..?
Tam jde o to,že když budeš chtít aby mimi mělo jméno po příteli,tak to tam musíte sepsat,jinak dostane automaticky po porodu jméno po tobě a otec nebude ani uveden v rodném listě,myslím ![]()
Musí se tam jakoby přiznat k otcovství.
A to pozorování je děsný,jak píšete
mě řekli,že kdyby mě jen trochu bolely záda,nebo břicho,tak mám jet hned do nemocnice.A teď jak mám asi poznat,co je normální a co už ne ![]()
Myslím si,že je jedno kdy tam zajdete,hlavně aby jste to stihli do porodu,jinak je to asi fuk
A manželé tam myslím nemusí.